Translate

Θα ενημερώσει τη βουλή ο Λευκός Οίκος

Τα μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής πρόκειται να λάβουν μια ενημέρωση απόρρητου χαρακτήρα από το Λευκό Οίκο σχετικά με την κατάσταση στη Συρία, όπως ανακοίνωσε σήμερα το γραφείο του Ρεπουμπλικάνου προέδρου του σώματος Τζον Μπένερ.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων, η ενημέρωση αυτή πρόκειται να γίνει στις 14:00 (21:00 ώρα Ελλάδας).
Στο μεταξύ ο υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι, ο υπουργός Άμυνας Τσακ Χέιγκελ και άλλα στελέχη της κυβέρνησης αναμενόταν να έχουν κατά την διάρκεια της ημέρας ομαδικές τηλεφωνικές συνδιαλέξεις με στελέχη των Δημοκρατικών στη Γερουσία και στη Βουλή των Αντιπροσώπων, όπως είπε ένας αξιωματούχος του Λευκού Οίκου.
Οι κλήσεις αυτές, οι οποίες δεν θα έχουν απόρρητο χαρακτήρα, εντάσσονται στις «διαβουλεύσεις της κυβέρνησης σχετικά τη χρήση χημικών όπλων από το καθεστώς (του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ) Άσαντ στη Συρία την 21η Αυγούστου», είπε ο αξιωματούχος.
Ο επικεφαλής της εθνικής διεύθυνσης πληροφοριών (DNI) Τζέιμς Κλάπερ και η Σούζαν Ράις, σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Ομπάμα, καθώς και ο ναύαρχος Τζέιμς Ουάινφελντ, υπαρχηγός του γενικού επιτελείου εθνικής άμυνας των ΗΠΑ, επρόκειτο επίσης να συμμετάσχουν στις επαφές αυτές, κατά τον αξιωματούχο.

Την ίδια στιγμή, πολιτικοί αναλυτές στις ΗΠΑ εμφανίζονται με διαφορετικές προσεγγίσεις για το ενδεχόμενο ανάληψης στρατιωτικής δράσης από μέρους των ΗΠΑ, μετά τις αντιδράσεις σε διεθνές επίπεδο.
Ορισμένα αμερικανικά ΜΜΕ υποστηρίζουν ότι «πλησιάζει η ώρα» της επίθεσης κατά του καθεστώς της Συρίας, μετά την αποχώρηση των επιθεωρητών του ΟΗΕ και κάποια άλλα προβάλλουν την πληροφορία ότι ο πρόεδρος Ομπάμα δεν έχει ακόμη αποφασίσει για την ανάληψη στρατιωτικής δράσης και με την αποψινή δήλωσή του θα γνωστοποιήσει τις επόμενες κινήσεις της Ουάσιγκτον.
Η εφημερίδα «Νιου Γιορκ Τάιμς» αναφέρει ότι μπροστά στο «βαθύ σκεπτικισμό», στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, ο κ. Ομπάμα συνεχίζει διαβουλεύσεις με τους συμβούλους του και το Κογκρέσο, θέτοντας προτεραιότητα την «αξιοπιστία της χώρας».
Στο μεταξύ, η Σούζαν Ράις, σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του προέδρου Ομπάμα, δήλωσε ότι «δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι το καθεστώς 'Ασαντ αδιακρίτως χρησιμοποίησε χημικά όπλα εναντίον του συριακού λαού στις 21 Αυγούστου».
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com