Translate

Η Ευρωπαϊκή Ένωση προειδοποιεί τους χρήστες Windows XP


Καθώς η υποστήριξη των Windows XP από την Microsoft πλησιάζει στο τέλος της (έμειναν 7 ημέρες), η Ευρωπαϊκή Ένωση αποφάσισε να εκδώσει μια προειδοποίηση για όλους εκείνους που εξακολουθούν να τρέχουν το παλιό λειτουργικό της εταιρείας, τονίζοντας ότι η αναβάθμιση σε μια νεότερη πλατφόρμα είναι απολύτως απαραίτητη για την ασφάλεια τους. Το European Cybercrime Centre (EC3) της Europol, η
οποία είναι μια υπηρεσία που εργάζεται υπό τη στενή εποπτεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εξηγεί στο PDF που κυκλοφόρησε σήμερα ότι υπολογιστές που τρέχουν με Windows XP, θα γίνει ευάλωτοι σε επιθέσεις, καθώς δεν θα κυκλοφορούν νέα patches ασφαλείας μετά τις 8 Απριλίου. “Αυτό δεν σημαίνει ότι οι υπολογιστές με Windows XP θα σταματήσουν να λειτουργούν. Σημαίνει ότι δεν θα υπάρχουν πλέον ενημερωμένες εκδόσεις ασφαλείας, ή επείγουσες επιδιορθώσεις, ή online τεχνικές ενημερώσεις περιεχομένου ή οποιοδήποτε είδους τεχνική υποστήριξη για το λειτουργικό σύστημα μετά την ημερομηνία αυτή. Αυτό συμπίπτει με το τέλος της υποστήριξης και για το Office 2003. Από την πλευρά του χρήστη, και μιλώντας πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι οι ευπάθειες που θα ανακαλύπτονται από τις 8 Απριλίου και μετά, στα Windows XP και το Office 2003 θα παραμένουν unpatched,” αναφέρει η προειδοποίηση. 
 Την ίδια στιγμή, η υπηρεσία EC3 εξέδωσε, επίσης, κάποιες συστάσεις για εκείνους που εξακολουθούν να τρέχουν συστήματα με Windows XP, τονίζοντας ότι η αναβάθμιση σε ένα νεότερο λειτουργικό σύστημα είναι υποχρεωτική για την ασφάλεια τους. 
Η πιθανή στροφή σε ένα λειτουργικό σύστημα Macintosh ή Linux αναφέρεται επίσης σαν πρόταση για τους χρήστες που είναι αναγκασμένοι να αλλάξουν λειτουργικό σύστημα. 
 Από την άλλη πλευρά, οι χρήστες που δεν επιθυμούν να αναβαθμίσουν και σχεδιάζουν να συνεχίσουν με το “αρχαίο” λειτουργικό σύστημα θα πρέπει να εγκαταστήσουν όλες τις ενημερωμένες εκδόσεις του λειτουργικού αλλά και του Office 2003. 
 Να υπενθυμίσουμε ότι τα “αρχαία” Windows XP εξακολουθούν να κρατούν το 29% του μεριδίου της αγοράς. Έτσι είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι όλοι αυτοί οι χρήστες θα αλλάξουν λειτουργικό σύστημα μέχρι τις 8 Απριλίου.
iguru

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com