Translate

ΦΑΚΕΛΛΟΣ Η συντριβή στο Roswell

image


Ιπτάμενοι δίσκοι συντρίβονται
στο Roswell του Νέου Μεξικού

Ιούλιος του 1947
(Μέ
ρος Α') 

(απόδοση: aliengrip)  
2 Ιουλίου 1947: Ένας επιστάτης σε ράντσο που ονομάζεται Mac Brazel και άλλοι ακούν ένα δυνατό θόρυβο κατά τη διάρκεια της νύχτας κοντά στην μικρή πόλη Corona, της πολιτείας του Νέου Μεξικού.

3 Ιουλίου 1947: Ο Mac Brazel ανακαλύπτει κάποια περίεργα συντρίμμια από συντριβή ενός αντικειμένου στο ράντσο Foster όπου εργαζόταν.
5 Ιουλίου 1947: Στην πόλη Corona ο Mac Brazel ακούει κάτι για μια ανταμοιβή 3.000 δολαρίων για τα συντρίμμια ενός ιπτάμενου δίσκου που συνετρίβη.

6 Ιουλίου 1947: O Mac Brazel παρουσίασε κομμάτια από τα συντρίμμια στον σερίφη της επαρχίας Chaves, τονGeorge Wilcox. Ο Wilcox κάλεσε την Αεροπορική Βάση του Roswell(Roswell Army Air Field - AAF) και μίλησε με τον ταγματάρχηJesse Marcel, τον αξιωματικό πληροφοριών της βάσης. Ο Marcel πήγε στο γραφείο του σερίφη και εξέτασε τα συντρίμμια.
Ο συνταγματάρχης William Blanchard, επικεφαλής αξιωματικός του Marcel, διέταξε τονΜαρσέλ να πάρει μαζί του κάποιον από την αντικατασκοπεία (CIC - Counter Intelligence Corps), και να πάνε στο αγρόκτημα μαζίμε τον Brazel για να συλλέξουν όσα περισσότερα μπορούσαν από τα συντρίμμια.
Σύντομα μετά από αυτό, η στρατιωτική αστυνομία έφτασε στο γραφείο του σερίφη, συνέλεξε τα συντρίμμια που είχε αφήσει εκείο Brazel, και τα παρέδωσε στο γραφείο του Blanchard.
Τα συντρίμμια τότε αποστέλλονται αεροπορικώςστο αρχηγείο της Όγδοης Αεροπορικής Δύναμης στο Fort Worth του Τέξας, και από εκεί στην Ουάσιγκτον. Οι Marcel και Cavitt (της CIC) συνοδεύουν τον Brazel στο αυτοκίνητό του για να τους οδηγήσει στο πεδίο με τα συντρίμμια.
Δύο βοηθοί σερίφη που τους είχαν συνοδέψει επιστρέψουν στον σερίφη Wilcox, και του αναφέρουν οτι διαπίστωσαν οτι μια μεγάλη έκταση του εδάφους είχε μαυρίσει στο σημείο της συντριβής. Οι Marcel και Cavitt παραμένουν στο αγρόκτημα όπου δούλευε ο Brazel και εξετάζουν ένα μεγάλο κομμάτι των συντριμμιών που είναι αποθηκευμένα στην καλύβα του ράντσου.

7 Ιουλίου 1947: Οι Marcel και Cavitt συνέλεξαν συντρίμμια από τον τόπο της συντριβής. Αφού γέμισαντο όχημα του Cavitt με συντρίμμια, ο Marcel είπε στον Cavitt να γυρίσει πίσω ενώ εκείνος θα συγκέντρωνε περισσότερα συντρίμμια, και ότι θα τον συναντούσε ξανά αργότερα πίσω στην Αεροπορική Βάση του Roswell. Ο Marcel γέμισε το όχημά του με συντρίμμια. Στο δρόμο της επιστροφής προς την Βάση, ο Marcel σταμάτησε στο σπίτι του γύρω στις 1 ή 2 το βράδυ για να δείξει στη γυναίκα και το γιο του τα περίεργα υλικά που είχε βρει. Η σύζυγός του Viaud και ο γιος του ο Jesse ο νεώτερος εξετάζουν τα συντρίμμια που ο Marcel είχε φέρει στο σπίτι. O Jesse Marcel o νεώτερος θυμάται ότι υπήρχαν βιολετί / μωβ σύμβολα κατά μήκος του κεντρικού τμήματος ορισμένων από τις μικρές μεταλλικές δοκούς ανάμεσα στα συντρίμμια.


Οι ράβδοι με τα "ιερογλυφικά" από τον τόπο της συντριβής που κράτησε στα χέρια του ο Jesse Marcel Junior, εκείνο το βράδυ τον Ιούλιο του 1947
8 Ιουλίου 1947:Ο Blanchard υπαγορεύει ένα δελτίο τύπου σχετικά με την ανάκτηση ενός ιπτάμενου δίσκου στον υπεύθυνο της Βάσης για την ενημέρωση του κοινού αξιωματικό Walter Haut. Ο Haut πηγαίνει στην πόλη για να παραδώσει το δελτίο τύπου στους ραδιοφωνικούς σταθμούς και εφημερίδες. Αρχικά το δίνει στον ραδιοσταθμό KGFL, όπου παραδίδει το δελτίο τύπου στον Frank Joyce.

Μεσημέρι: Οι πληροφορίες διατίθενται στο πρακτορείο ειδήσεων Associated Press.
Oι μοναδικές εφημερίδες που δημοσίευσαν το αρχικό κείμενο όπου γίνεται αναφορά σε ιπτάμενο δίσκο, ήταν τα βραδυνά φύλλα από τις μεσοδυτικές πολιτείες και προς τα δυτικά, συμπεριλαμβανομένης και της Chicago Daily News, της Λος Άντζελες Herald Express, της San Francisco Examiner, και της Roswell Daily Record. Οι New York Times, η Washington Post, και η Chicago Tribune ήταν πρωινές εφημερίδες και ανέφεραν μόνο την ιστορία που δόθηκε στην συνέχεια για συγκάλυψη, το επόμενο πρωί.
Η διάσημη πλέον ιστορία στο πρωτοσέλιδο της Roswell Daily Record:
Το πρωτοσέλιδο αναφέρει: "Η Βάση της Αεροπορίας Στρατού του Roswell συλλαμβάνει ιπτάμενο δίσκο σε ράντσο στην περιοχή του Roswell"

Το ίδιο απόγευμα Marcel φτάνει στο Fort Worth και συσκέπτεται με τον στρατηγόRamey. Ο Marcel δείχνει στον Ramey τα συντρίμμια, και στη συνέχεια εκείνος οδηγεί τον Marcel στην αίθουσα με τους χάρτες για να του υποδείξει την ακριβή τοποθεσία της συντριβής.

Ο στρατηγός Roger Ramey, ο συνταγματάρχης Thomas Dubose και ο ταγματάρχης Jesse Marcel με τα απομεινάρια από το μπαλόνι

Όταν ο Marcel επιστρέφει, τα απομεινάρια ενός μπαλονιού με ανακλαστήρα ραντάρ αντικαταθιστούν τα πραγματικά συντρίμμια. Δίνεται μια συνέντευξη τύπου που πραγματοποιείται στο γραφείο του Ramey. Στις φωτογραφίες φαίνεται ο στρατηγός Roger Ramey μαζί με τον αρχηγό του επιτελείου του συνταγματάρχη Thomas Dubose και τον ταγματάρχη Jesse Marcel με τα απομεινάρια από το μπαλόνι. Ο Marcel διατάσσεται να κρατήσει το στόμα του κλειστό και ο Ramey κάνει μια δήλωση στους δημοσιογράφους υποστηρίζοντας ότι οι αξιωματικοί της Βάσης του Roswell είχαν απλώς κάνει λάθος και ότι το υλικό ήταν από ένα μετεωρολογικό μπαλόνι. Ο τύπος δέχεται αδιαμαρτύρητα αυτή την τροπή της ιστορίας. Το 1947, δύο μόλις χρόνια από το τέλος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, το κύρος του στρατού είναι τέτοιο που οποιαδήποτε ανακοίνωση προέρχεται από αυτόν δεν επιδέχεται καμμιά αμφισβήτηση.

Στην συνέχεια ο Ramey δίνει διαταγές να μεταφερθούν τα πραγματικά συντρίμμια στην Βάση Wright Field, στο Dayton του Ohio. O στρατός καθαρίζει την τοποθεσία με τα συντρίμμια στο ράντσο του Brazel και όλα τα υπόλοιπα συντρίμμια μεταφέρονται επίσης στην βάση Wright Field.

Ως ταξίαρχος πλέον εν αποστρατεία ο Thomas Dubose είναι ο πλέον υψηλόβαθμος αξιωματικός του στρατού των ΗΠΑ που παραδέχτηκε λίγο πριν τον θάνατό του οτι έλαβαν διαταγές να οργανώσουν συγκάλυψη των πραγματικών περιστατικών και να παραπλανήσουν τον τύπο και το κοινό με την ιστορία για το μετεωρολογικό μπαλόνι:
Ο συνταγματάρχης (το 1947) Thomas Dubose   

Ένορκη κατάθεση από τον ταξίαρχο (το 1947 συνταγματάρχη) Thomas DuBose που δόθηκε την 9η Σεπτεμβρίου 1991, όταν DuBose ήταν 90 ετών. Επιβεβαιώνεται οτι "η εξήγηση με το μετεωρολογικό μπαλόνι για τα υλικά που εντοπίστηκαν στο Roswell, ήταν μια ιστορία κάλυψης για να εκτρέψει την προσοχή του τύπου". Στην ένορκη κατάθεση αναφέρεται:
  1. Το όνομά μου είναι Thomas Jefferson DuBose.
  2. Η διεύθυνσή μου είναι (έχει αποκρυφτεί).
  3. Έχω αποστρατευτεί από την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ το 1959 με τον βαθμό του Ταξίαρχου.
  4. Τον Ιούλιο του 1947, ήμουν τοποθετημένος στην Αεροπορική Στρατιωτική Βάση Φορτ Γουόρθ [που αργότερα μετονομάστηκε σε βάση Carswell της Πολεμικής Αεροπορίας] στο Fort Worth του Τέξας. Υπηρέτησα ως επιτελάρχης του Υποστράτηγου Roger Ramey, Διοικητή της Όγδοης Πολεμικής Αεροπορικής Δύναμης. Είχα τον βαθμό του συνταγματάρχη.
  5. Στις αρχές Ιουλίου, έλαβα ένα τηλεφώνημα από τον Στρατηγό Clements McMullen, Αναπληρωτή Διοικητή της Στρατηγικής Αεροπορικής Διοίκησης. Με ρώτησε τι ξέραμε για το αντικείμενο που είχε ανακτηθεί έξω από το Roswell, στο Νέο Μεξικό, όπως αναφέρθηκε από τον Τύπο. Τηλεφώνησα στον συνταγματάρχη William Blanchard, διοικητή της Στρατιωτικής Αεροπορικής Βάσης στο Roswell και του μετέφερα τις διαταγές να στείλει το υλικό σε σφραγισμένο δοχείο σε μένα στο Fort Worth. Ενημέρωσα γι αυτό τον Στρατηγό McMullen.
  6. Όταν το αεροπλάνο από το Roswell έφτασε με το υλικό, ζήτησα από τον διοικητή της βάσης, συνταγματάρχη Al Clark να πάρει στην κατοχή του το υλικό και να το μεταφέρει προσωπικά σε ένα Β-26 στον Στρατηγό McMullen στην Ουάσιγκτον. Ενημέρωσα τον Στρατηγό McMullen, και μου είπε ότι θα στείλει το υλικό με την δικό του μεταφορέα στον Benjamin Chidlaw, Γενικό Διοικητή της Διοίκηση Υλικών της Αεροπορίας στο Wright Field [αργότερα Wright-Patterson AFB]. Η επιχείριση αυτή διενεργήθηκε εξ ολοκλήρου σύμφωνα με τις πιο αυστηρές διαδικασίες απορρήτου.
  7. Το υλικό που φαίνεται στις φωτογραφίες που λήφθηκαν στο γραφείο του Στρατηγού Ramey ήταν ένα μετεωρολογικό μπαλόνι (ο Ramey σκυμμένος, με με τον DuBose να κάθεται και το μετεωρολογικό μπαλόνι). Η εξήγηση με το μετεωρολογικό μπαλόνι για το υλικό ήταν μια ιστορία κάλυψης για να εκτρέψει την προσοχή του Τύπου.
  8. Δεν έχω πληρωθεί με οτιδήποτε που να έχει αξία για να κάνω αυτή τη δήλωση, η οποία είναι η αλήθεια όσο καλύτερα την θυμάμαι.
Είναι υπογεγραμμένο και χρονολογημένο από τον DuBose. Η υπογραφή του έγινε ενώπιον τριών μαρτύρων, συμπεριλαμβανομένου ενός συμβολαιογράφου που διενήργησε αυτή την ένορκη κατάθεση.

Ο Στρατός των ΗΠΑ πρόκειται να εξετάσει έναν "ιπτάμενο δίσκο" Washington, 8 Ιουλίου. Μετά από μια ανακοίνωση του Στρατού από το Roswell του Νέου Μεξικού, οτι ένα αντικείμενο που μοιάζει με "ιπτάμενο δίσκο" βρέθηκε εκεί, ο διοικητής της 8ης Αεροπορικής Δύναμης είπε εδώ σήμερα το βράδυ οτι το αντικείμενο εστάλη στο ερευνητικό κέντρο στο Write Field του Ohio για εξέταση.


Και ο ίδιος ο Χάρυ Τρούμαν, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ  - και αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων - το 1947, παραδέχεται ότι σε κάθε σύσκεψη που είχε με τους στρατιωτικούς εκείνη την εποχή, συζητούσαν για τους ιπτάμενους δίσκους:



9 Ιουλίου 1947: Αξιωματικοί από την βάση εντοπίζουν τον Brazel και τον οδηγούν στην βάση για ανάκριση. Ο Brazel οδηγείται από τους στρατιωτικούς στο γραφείο της εφημερίδας Roswell Daily Record, όπου δίνει μια αναθεωρημένη, "ανώδυνη" εκδοχή της ιστορίας. Αξιωματικοί από τη βάση επισκέπτονται τα γραφεία των εφημερίδων και των ραδιοφωνικών σταθμών της πόλης και ανακτούν όλα τα αντίγραφα του αρχικού δελτίου τύπου του Haut. Ο Brazel οδηγείται επίσης στον ραδιοφωνικό σταθμό KGFL, όπου διηγείται μια αναθεωρημένη εκδοχή της ιστορίας του.

Η εφημερίδα Roswell Daily Record εμφανίζεται με μια δεύτερη ιστορία με τις νέες επίσημες πληροφορίες από τον Στρατό, όπου αναφέρεται οτι "ο στρατηγός Ramey αδειάζει τον ιπτάμενο δίσκο του Roswell". Η συγκάλυψη πλέον βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.


Κάποια από τα θραύσματα που συλλέχθηκαν μετά την συντριβή στο Roswell, φαίνεται να κάνουν την εμφάνισή τους στην σημερινή πραγματικότητα, μετά από τόσες δεκαετίες. Η παράξενη ιστορία ενός από αυτά περιγράφεται στο παρακάτω βίντεο:

Για περισσότερες και πιό πρόσφατες πληροφορίες για ανάλυση θραυσμάτων που βρέθηκαν στο Roswell: δες και εδώ 

Αλλά η ιστορία παίρνει ακόμα πιο αλλόκοτη τροπή, με τις μαρτυρίες για πτώματα εξωγήινων αλλά και για ζωντανούς εξωγήινους στα χέρια του στρατού των ΗΠΑ.

aliengrip.pblogs.



Η συνέχεια στο Β' Μέρος

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com