Translate

Χριστιανικές Ταξιαρχίες στο Ιράκ: «Δεν είμαστε πολλοί άλλα η πίστη μας είναι μεγάλη»

                 4a8e9c0359d4c5dd6ce6f5b65addada1 L
Των Δ. Πορφύρη - Π. Σταφυλά
Οι χριστιανοί του Ιράκ ξεκίνησαν να σχηματίζουν τις δικές μονάδες άμυνας για να... αντιμετωπίσουν το Ισλαμικό Κράτος, του οποίου οι τζιχαντιστές κατάφεραν να πάρουν πολλά χριστιανικά χωριά και πόλεις.

Ένα παράδειγμα είναι το χωριό Sharafya, στα βόρεια της βιβλικής πόλης Νινευή. Κοντά στη Sharafya βρίσκεται η χριστιανική πόλη al-Qosh. Όταν αρχές Αυγούστου, οι Τζιχαντιστές προελάμβαναν στα χριστιανικά χωριά, οι δυνάμεις των Κούρδων τους εγκατέλειψαν, χωρίς να προειδοποιήσουν όπως οι ίδιοι ισχυρίζονται:
«Mας άφησαν τελείως μόνους, ενώ δυο μέρες πριν μας διαβεβαίωναν ότι δεν χρειαζόμαστε όπλα καθώς θα μας υπερασπίζονταν αυτοί. Δεν μας υπερασπίσθηκαν ούτε οι Κούρδοι ούτε οι Ιρακινοί.... Βέβαια τώρα οι Κούρδοι επέστρεψαν και φυλάνε την είσοδο του χωριού, αλλά μπορεί πάλι να μας εγκαταλείψουν».
Παρά το γεγονός ότι τελικά οι τζιχαντιστές απωθήθηκαν από το χωριό, κανένας κάτοικος δεν επέστρεψε στον ρημαγμένο τόπο. Άλλωστε οι ισλαμιστές απλά έχουν μετατοπισθεί σε απόσταση κάποιων χιλιομέτρων.
Οι νέες ταξιαρχίες των χριστιανών του Ιράκ, δηλαδή των λεγόμενων ασσύριων, ενός αρχαίου λαού που εκχριστιανίσθηκε και μιλάει την αραμαϊκή γλώσσα, έχει τις ρίζες του στη Νινευή εδώ και χιλιετηρίδες. Ονομάστηκαν "Μελλοντικοί Μάρτυρες" και προς το παρών αριθμούν περίπου 100 άνδρες. Σε αντίθεση με τους ασσύριους της Συρίας που είναι συρορθόδοξοι, οι ασσύριοι του Ιράκ στην πλειοψηφία τους ανήκουν στην Καθολική Εκκλησία, εξ ου και η επιλεκτική μιντιακή ευαισθησία για την τύχη τους, που δεν ήταν ίδια για τους ασσύριους της Συρίας.
Ο αντισυνταγματάρχης της Ταξιαρχίας των Μελλοντικών Μαρτύρων Odicho, δήλωσε: «Δεν είμαστε πολλοί αλλά η πίστη μας είναι μεγάλη».
                                                                                                                                     agioritikovima

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com