Translate

NWO / ΒΡΕΤΑΝΙΑ: Υποβαθμίστηκε χριστιανικό σχολείο γιατί δεν κάλεσε ιμάμη να οδηγήσει την προσευχή των μαθητών (!) και απειλείται με κλείσιμο αν δεν συμμορφωθεί με την προώθηση της πολυ-θρησκευτικότητας

Ένα επιτυχημένο χριστιανικό σχολείο έχει ενημερωθεί από τους επιθεωρητές ότι θα υποβαθμιστεί, γιατί δεν κάλεσε εκπρόσωποαπό άλλη θρησκεία, όπως π.χ. ένα ιμάμη, να οδηγήσει την προσευχή στα σχολικά συγκροτήματα, αναφέρει η Telegraph.

Το ανεξάρτητο σχολείο στο Home Counties ενημερώθηκε ότι παραβίασε τους νέους κανόνες που απαιτούν την προώθηση των «βρετανικών αξιών». Η πολιτική εισήχθη στον απόηχο του σκανδάλου "Δούρειος Ίππος" στα σχολεία του Μπέρμιγχαμ.

[Νωρίτερα αυτό το έτος, αποκαλύφθηκε από τις βρετανικές αρχές ασφαλείας, σχέδιο ισλαμιστών με τον κωδικό όνομα “Δούρειος Ίππος”, με το οποίο με σκοπό να αλώσουν σχολεία στο Μπέρμιγχαμ και αλλού, συκοφαντούσαν εκπαιδευτικούς για «ρατσισμό», ώστε να βάλουν στη θέση τους ισλαμιστές που θα επέβαλλαν την ισλαμική προπαγάνδα! «Έχουμε υποχρέωση να εκπληρώσουμε τον ρόλο μας απέναντι στην προετοιμασία των παιδιών μας για να γίνουν στρατιώτες του Αλλάχ», αποκαλύπτουν έγγραφα, ενώ τα σχολεία στόχοι ήταν αυτά με τον μεγαλύτερο αριθμό μουσουλμάνων μαθητών].

Είναι κατανοητό ότι οι επιθεωρητές του Ofsted ενημέρωσαν την διεύθυνση του μικρού χριστιανικού σχολείου ότι θα υποβαθμιστεί από «καλό» στο «επαρκές», εξαιτίας της αποτυχίας του να "προωθήσει ενεργά" την αρμονία μεταξύ των διαφόρων ομάδων. Αυτό συμβαίνει επειδή το σχολείο δεν προσκάλεσε εκπροσώπους άλλων θρησκειών να οδηγήσουν την κοινή λατρεία.

Το προειδοποίησαν επίσης, ότι εάν το σχολείο μέχρι να μπορέσει να αποδείξει ότι ικανοποιεί τις νέες απαιτήσεις, θα υπάρχει περαιτέρω έλεγχος που θα μπορούσε να οδηγήσει το σχολείο σε κλείσιμο.

Σύμφωνα με κυβερνητικό έγγραφο που εξηγεί τις κατευθυντήριες γραμμές, ακόμη και το να πηγαίνουν τα παιδιά επίσκεψη σε διαφορετικούς θρησκευτικούς ναούς δεν θα είναι αρκετό για να καλυφτούν οι απαιτήσεις.

Αγγλικανικά, Ρωμαιοκαθολικά και εβραϊκά σχολεία έχουν όλα προκληθεί από το Ofsted (‘The Office for Standards in Education, Children's Services and Skills’, υπηρεσία που επιθεωρεί τα σχολεία) δεδομένου ότι οι νέες κατευθυντήριες γραμμές τέθηκαν σε ισχύ νωρίτερα αυτό το έτος. Αυτό έχει οδηγήσει στην κριτική των ίδιων των κατευθυντήριων γραμμών ότι έχουν απρόβλεπτες αρνητικές επιπτώσεις, ιδιαίτερα για τα θρησκευτικά σχολεία.

«Βαθιά ειρωνεία»

Η Andrea Williams, διευθύνουσα σύμβουλος του ‘ChristianConcern’, είπε: «Θέλουμε να δούμε πως θα αντιμετωπιστεί το πρόβλημα του ισλαμικού εξτρεμισμού στα σχολεία. Αλλά αυτές οι κατευθυντήριες γραμμές δεν έχουν διατυπωθεί με αρκετή προσοχή, που σημαίνει ότι σχολεία, όπως αυτό, τιμωρούνται αδικαιολόγητα γιατί στηρίζουν τα χριστιανικά ήθη.

"Αυτή η υπόθεση πηγαίνει πολύ πέρα ​​από τη διδασκαλία των παιδιών σχετικά με άλλες θρησκείες. Οι επιθεωρητές φαίνεται να απαιτούν η κοινή λατρεία να καθοδηγείται από ηγέτες άλλων θρησκειών. Αυτή είναι μια επίθεση στην ακεραιότητα της χριστιανικής ταυτότητας του σχολείου και μια πρόκληση για τηνελευθερία της πίστης.

"Υπάρχει μια βαθιά ειρωνεία εδώ, ο Χριστιανισμός, η πίστη που οδήγησε σε τόσες πολλές πολύτιμες αξίες της Βρετανίας, όπως οι ατομικές ελευθερίες, η ανεκτικότητα και ο σεβασμός για τους άλλους, να παρουσιάζεται ως «μη-βρετανικός». Οι κατευθυντήριες γραμμές πρέπει να αναθεωρηθούν για να αντιμετωπίσουν το πραγματικό πρόβλημα, χωρίς να τιμωρεί τους άλλους".

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com