Translate

ΤΑ ΑΙΣΧΗ TOY ΓΕΥΜΑΤΟΣ «ΑΓΑΠΗΣ» ΤΩΝ ΒΛΑΧΟΔΗΜΑΡΧΩΝ –ΤΑΙΣΑΝ “ΛΑΣΠΗ” ΤΟΥΣ ΦΤΩΧΟΥΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΑΣ ΧΡΟΝΙΑΡΕΣ ΜΕΡΕΣ –ΣΟΒΑΡΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΡΟΥΣ-Ο ΛΑΘΡΟΚΑΜΙΝΗΣ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΟΣ ΠΑΧΑΤΟΥΡΙΔΗΣ- ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΟΚ (ΦΩΤΟ Κ VIDΕΟ)

makeleio465

Παραμονές πρωτοχρονιάς… Και ενώ η έκπτωτη κυβέρνηση των προδοτών Σαμαρά – Βενιζέλου αγωνιούν, χιλιάδες συμπολίτες μας, στήνονται στο κρύο και στην ουρά, αγωνιώντας για το αν θα προλάβουν ένα πιάτο φαί…
Δυστυχώς από την τελευταία φορά που το makeleio.gr έκανε ρεπορτάζ στο Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων (ΚΥΑΔΑ) στην οδό Πειραιώς και Σοφοκλέους, τα πράγματα έχουν αλλάξει… προς το χειρότερο!
makeleio472 makeleio473
Ο Δήμαρχος Καμίνης παρόλο που εκλέχθηκε ξανά στο τιμόνι του Δήμου Αθηναίων, φαίνεται να έχει εγκαταλείψει πλήρως τους άπορους συνανθρώπους μας, πετώντας τους σε ένα κλουβί, ένα πιάτο παγωμένο φαγητό και αφήνοντάς τους να τρώνε σαν τα σκυλιά στην μέση του δρόμου. Δεν τα λέμε εμείς, αλλά οι ίδιοι οι άνθρωποι που συναντήσαμε και οι τραγικές εικόνες που απαθανατίσαμε.
makeleio462 makeleio463 makeleio464 makeleio466
«ΜΑΣ ΤΑΙΖΟΥΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ»
Το μαγειρευμένο φαγητό έχει δώσει την θέση του σε συσκευασμένα πιάτα πρόχειρου και παγωμένου φαγητού κυρίως μακαρόνια ή ρύζι, τα οποία σερβίρονται με ένα κομμάτι ξερό ψωμί, χωρίς τυρί, χωρίς φρούτο, χωρίς λάδι ή οποιοδήποτε άλλο συνοδευτικό. Αλήθεια τα χρήματα που προορίζονται για τις ευπαθείς ομάδες φτάνουν μόνο για μισό πιάτο φαγητό κύριε Καμίνη;
makeleio461 makeleio471
ΓΕΥΜΑ… ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ ΑΝΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ
makeleio458
Ανήμερα των Χριστουγέννων περίπου 800 άνθρωποι έκαναν γιορτές με γαλοπούλα, σαλάτα μελομακάρονα και κουραμπιέδες και ένα εντυπωσιακό Χριστουγεννιάτικο δέντρο που στόλιζε την τεράστια αίθουσα στο κλειστό γυμναστήριο του Ρουφ. Το γεύμα που προσφέρθηκε από το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του δήμου Αθηναίων (από το ίδιο που έγινε και το σημερινό ρεπορτάζ) ονομάστηκε γεύμα «αγάπης και ανθρωπιάς». Εμείς θα το ονομάζαμε γεύμα υποκρισίας που γίνεται κάθε Πάσχα και Χριστούγεννα και καλύπτεται από τα ΜΜΕ δίνοντας την εντύπωση ότι οι άποροι της Αττικής χαίρουν σεβασμού και αγάπης και τις υπόλοιπες ημέρες του χρόνου. Η αλήθεια δυστυχώς έρχεται από τα στόματα των ίδιων στην κάμερα του makeleio.gr:
Το ίδιο απόγευμα όσοι δεν μπόρεσαν να πάνε στο Ρουφ «τιμωρήθηκαν» έχοντας για Χριστουγεννιάτικο πιάτο σκέτο λαχανόριζο όπως μας είπαν! Δείτε επίσης στην φωτογραφία ποιο είναι το Χριστουγεννιάτικο δέντρο που αντικρίζουν στην πραγματικότητα οι άποροι. Ένα φτηνό και άθλιο κατασκεύασμα το οποίο ούτε που προλαβαίνουν να δουν, περιμένοντας στην ουρά για λίγο φαγητό.
makeleio467 makeleio468
“ΕΤΣΙ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΤΗΝ ΤΑΞΗ Ο ΚΑΜΙΝΗΣ”
Ο Δήμος Αθηναίων προτίμησε να ξοδέψει χιλιάδες ευρώ για να βάλει κάγκελα που θα βάζουν σε τάξη τους πεινασμένους ανθρώπους και όχι περισσότερα τραπέζια και καρέκλες για να τρώνε, ή ομπρέλες και στέγαστρα για τις πιο βροχερές ημέρες.
makeleio469 makeleio470
Μάλιστα σύμφωνα με τις καταγγελίες πολλές φορές υπάρχουν και «αρμόδιοι» αλλοδαποί που βάζουν σε τάξη το πεινασμένο πλήθος. Οι καταγγελίες που ακούγονται είναι απίστευτες:

Μικρά παιδιά μαζί με τους γονείς τους περιμένουν υπομονετικά για να εξασφαλίσουν το γεύμα τους. Έλληνες και αλλοδαποί που φυσικά δεν χορταίνουν με μισή μερίδα φαγητό, πολλές φορές τσακώνονται για ένα δεύτερο πιάτο το οποίο «φυσικά» και δεν δικαιούνται. Ηλικιωμένοι τρώνε στα τσιμεντένια καθίσματα και κάποιοι ακόμα και όρθιοι στην μέση του δρόμου.
Οι εικόνες είναι τραγικές!
makeleio474

«ΠΟΙΟ ΕΥΚΟΛΑ ΒΡΙΣΚΕΙΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΠΑΡΑ ΦΑΓΗΤΟ»
Για το τέλος αφήσαμε το καλύτερο. Δημότης του Δήμου Περιστερίου που ζήτησε ένα πιάτο φαγητό, αναφέρει ότι μπήκε σε λίστα αναμονής από «γραφείο βιτρίνα» το οποίο όπως καταγγέλλει λειτουργεί κάτω από την μύτη του κ. Παχατουρίδη. Οι αρμόδιοι του είπαν πως για να έχει ένα πιάτο φαγητό θα πρέπει να περιμένει τρεις ολόκληρους μήνες:

Αυτή είναι η Ελλάδα του 2015 και δυστυχώς κανείς δεν ασχολείται! Ας μας πουν άμεσα λοιπόν πόσα χρήματα αναλογούν στους άπορους της χώρας μας και πόσα από αυτά ξοδεύουν πραγματικά για αυτούς; Ή επειδή κάποιοι Δήμαρχοι μόλις καβάτζωσαν την τετραετία τους δεν τους καίγεται καρφί;
Ρεπορτάζ Μ.Κ

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com