Translate

ΛΕΠΕΝ ΓΙΑ ΣΥΡΙΖΑ: “ΥΠΕΚΥΨΕ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ. ΤΑ ΕΚΑΝAN ΠΛΑΚΑΚΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΔΩΣAN ΤΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΤΟΥΣ”


Η Λεπέν επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ για τη συμφωνία στο Eurogroup

Παρίσι
Η Μαρίν Λεπέν του γαλλικού ακροδεξιού, ευρωσκεπτικιστικού Εθνικού Μετώπου επιτέθηκε στο ΣΥΡΙΖΑ για την συμφωνία στο Eurogroup, λέγοντας ότι «επέλεξε να μείνει στον κλοιό του ευρώ» και «υπέκυψε στην ευρω-δικτατορία».
Στρεφόμενη στο δικό της κοινό, η Λεπέν υποστηρίζει πως η εξέλιξη όχι μόνο «επιβεβαιώνει την ανάλυση» του κόμματός της, αλλά «αποδεικνύει» ότι το δικό της κόμμα συνιστά το μοναδικό αντίβαρο στα υπόλοιπα γαλλικά κόμματα, από την κεντροδεξιά μέχρι την Αριστερά του Μελανσόν.
 Μετά την νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές, η Αριστερά του Μελανσόν, με την οποία το ελληνικό κόμμα έχει επαφές, είχε υποδεχθεί θετικά την έκβαση της κάλπης.
Αντιθέτως, ο ΣΥΡΙΖΑ προφανώς δεν έχει καμία σχέση με το ακροδεξιό Εθνικό Μέτωπο (FN) της Λεπέν, το οποίο όμως είχε επίσης υποδεχθεί θετικά την ελληνική κάλπη επειδή διέβλεψε σε αυτήν στροφή μακριά από την Ευρώπη.
 Σε ανακοίνωσή της την Τετάρτη, μετά τη συμφωνία στο Eurogroup, η Λεπέν εμφανίζεται… απογοητευμένη: «Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είχε την επιλογή είτε να μείνει στον κλοιό του ευρώ και να προδώσει γρήγορα τις προεκλογικές της δεσμεύσεις κατά της λιτότητας είτε να ανακτήσει τη νομισματική αυτονομία για να μπορέσει πραγματικά να αλλάξει πολιτική» αναφέρει.
 Κατά την ανάγνωση της Λεπέν, «η συμφωνία στις Βρυξέλλες επιβεβαιώνει ότι η κυβέρνηση του Αλ.Τσίπρα επέλεξε το ευρώ και κατ’ επέκταση την προδοσία των προεκλογικών της εξαγγελιών». Το γαλλικό FN Μιλά για «απόλυτη παράδοση απέναντι στην ΕΕ και στη Γερμανία», υποστηρίζοντας επίσης πως αυτό «μπορεί σύντομα να οδηγήσει [τον ΣΥΡΙΖΑ] στην άβυσσο της απαξίωσης των πολιτών».
 Φτάνοντας στο σημαντικότερο για την ίδια, η Λεπέν λέει ότι «ψεύδονται εκείνοι που, όπως το PS [toy Φρανσουά Ολάντ], το UMP [του Ν.Σαρκοζί] ή ο Ζαν Λυκ Μελανσόν, πουλούν στους Γάλλους μία “άλλη πολιτική” χωρίς ταυτόχρονα να προβλέπουν ανάκτηση της γαλλικής κυριαρχίας, ιδιαίτερα της νομισματικής και της δημοσιονομικής».
 «Το γαλλικό Εθνικό Μέτωπο θα βγάλει τη Γαλλία από αυτήν την ευρω-δικατορία» καταλήγει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της Λεπέν.

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com