Translate

ΣΚΟΤΕΙΝΑ ΣΗΜΕΙΑ. Αυτοκτόνησε πριν ή...μερικά 24ωρα μετά τη συντριβή ο συγκυβερνήτης;

Του Στρατή Μαζίδη
Πολύ γρήγορα σε σχέση με άλλα ατυχήματα εξελίσσεται η ροή πληροφοριών σχετικά με τη συντριβή του αεροσκάφους των Germanwings. Αρκεί να σκεφθεί κανείς πως όταν πρωτομεταδόθηκε η είδηση, οι γαλλικές αρχές έκαναν λόγο για δυσπρόσιτα σημεία.

Ωστόσο το περιεχόμενο αυτής της καταιγιστικής ροής πληροφοριών κλείνει ευνοϊκά - υποτίθεται - την υπόθεση όσον αφορά το γερμανικό αερομεταφορέα ότι δηλαδή δεν υπάρχει θέμα ασφάλειας των αεροσκαφών κτλ. Βέβαια το να συγκυβερνούν τα αεροσκάφη ψυχασθενείς έτοιμοι να αυτοκτονήσουν, ενδεχομένως να εγείρει πολύ μεγαλύτερη ανασφάλεια στο επιβατικό κοινό. Εδώ ταιριάζει το «υποτίθεται».

Ο νεκρός είναι πάντα ένας εύκολος ένοχος, τα πληρώματα της Germanwings που χθες προξένησαν τεράστιες οικονομικές ζημιές αρνούμενα να εκτελέσουν τις πτήσεις σε σημαντικά δρομολόγια τώρα μπορούν να ξαναμπούν στην καμπίνα αφού για όλα έφταιγε ο «τρελός» που αυτοκτόνησε.

Άλλωστε θα δοθούν στη δημοσιότητα τα ηχητικά ντοκουμέντα του μαύρου κουτιού;

Κι αν ο κυβερνήτης δεν πήγαινε καθόλου στην τουαλέτα; Τι θα έκανε ο 28χρονος Andreas Lubitz; Θα αυτοκτονούσε μια άλλη μέρα; Και για ποιο λόγο να πάρει 150 ψυχές μαζί του;

Η ροή και το περιεχόμενο των νεώτερων στοιχείων που όλοι αναμεταδίδουμε και μεταφράζουμε, ποιον εξυπηρετεί;

Ο 28χρονος Andreas Lubitz σίγουρα αυτοκτόνησε. Το ερώτημα είναι αν αυτό συνέβη πριν τη συντριβή ή μερικά 24ωρα αργότερα...

freepen.gr
Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com