Translate

Το ΝΑΤΟ εναντίον του ISIS με την Ελλάδα να διαδραματίζει κομβικό ρόλο




Το τελευταίο διάστημα έγινε σαφές ότι οι Αμερικανοί πολιτικοί και στρατιωτικοί αξιωματούχοι, προετοιμάζονται για μία χερσαία επιχείρηση εναντίον του ισλαμικού
στρατού σε Ιράκ και Συρία. Αν και οι δηλώσεις των Αμερικανών αξιωματούχων  είναι ακόμη σχετικά αόριστες , είναι σίγουρο ότι η χώρα μας συμπεριλαμβάνεται  στο « σχέδιο ISIS».
Στο σχέδιο αυτό εμπλέκεται τόσο  η πατρίδα μας , όσο  και η  Κύπρος ως δύο προχωρημένες βάσεις της συμμαχίας στην νοτιοανατολική Μεσόγειο. Για αυτό ίσως και το όψιμο ενδιαφέρον της Ουάσιγκτον για την ελληνική οικονομική πραγματικότητα. Ίσως τελικά να έχουν δίκιο αυτοί που λένε ότι την Ελλάδα θα την σώσει η πολύ σπουδαία γεωπολιτική θέση της. Κομβικό ρόλο στις επιχειρήσεις αυτές θα παίξει η βάση στην Σούδα και όλα τα ελληνικά προχωρημένα πολεμικά αεροδρόμια σε Ρόδο, Κω κτλπ, καθώς και οι εγκαταστάσεις ανεφοδιασμού σε όλη την χώρα.  Πολύ πιθανό η χώρα να συνεισφέρει και με πολεμικά αεροσκάφη , πολεμικά πλοία και ακόμη ίσως και με ειδικές δυνάμεις.
‘Άλλωστε ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα την Τρίτη υπαινίχθηκε σοβαρά  για στρατιωτική εμπλοκή του ΝΑΤΟ στην καταπολέμηση του ισλαμικού στρατού σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Anadolou.
«Συνεργαζόμαστε στενά με τους συμμάχους του ΝΑΤΟ  καθώς και με άλλες χώρες για την αντιμετώπιση θεμάτων αντιτρομοκρατίας, θέλοντας να διασφαλίσουμε ότι θα συνεχίσουμε να συντονίζουμε αποτελεσματικά την μάχη κατά του  ISIL» , δήλωσε ο Ομπάμα.
«Αυτό σημαίνει αυξημένη ανάπτυξη πολεμικών  ικανοτήτων με άλλες χώρες όπως το Ιράκ ή ( Αραβικό ΝΑΤΟ)  το GCC, και άλλες χώρες  που ενδιαφέρονται να συνεργαστούν  μαζί μας, καθώς και την Αφρικανική Ένωση», πρόσθεσε ο ίδιος  αναφερόμενος στο Συμβούλιο Συνεργασίας του Κόλπου.
Τα σχόλια του Ομπάμα πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μετά τη συνάντησή του με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε  ότι οι προκλήσεις του ΝΑΤΟ, αφορούν τις απειλές στην Ανατολή και την Δύση, καθώς και  στο «νότιο μέτωπο» της συμμαχίας, αναφερόμενος στην σύγκρουση σε  Λιβύη και ISIS στην Μέση Ανατολή.
Αναγνωρίζοντας ότι τα μέλη του ΝΑΤΟ ανησυχούν για δευτερογενείς επιπτώσεις από την αναταραχή στη Μέση Ανατολή, ο Ομπάμα πρότεινε οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ να εξετάσουν κατά πόσον διαθέτουν τις  απαραίτητες « ικανότητες» για την αντιμετώπιση των σημερινών προκλήσεων. Αυτό αποτελεί «καμπανάκι » για την έναρξη πολεμικής προετοιμασίας για ενδεχόμενες επιχειρήσεις των μελών του ΝΑΤΟ, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδος.Σύμφωνα με ανάλυση στο pentapostagma.gr, είναι κάτι παραπάνω από πιθανή είτε μία έμμεση , είτε μία άμεση εμπλοκή της Ελλάδος σε ένα σχέδιο που θα εμπλέξει τα δύο τρίτα του Πλανήτη στην Μ.Ανατολή και την Λιβύη  . Σε καμία περίπτωση αυτή την δεδομένη στιγμή δεν συμφέρει τις ΗΠΑ το χάος και η γεωπολιτική αναταραχή στην πατρίδα μας λόγω του χρέους. Η Ελλάδα αποτελεί ένα «προκεχωρημένο φυλάκιο» του ΝΑΤΟ σε μια περιοχή που πραγματικά  « φλέγεται», αλλά και στην οποία  διακινούνται  τα δύο τρίτα των υδρογονανθράκων.
Το πρόβλημα έγκειται με τους 3.800.000 Σύροι πρόσφυγες έχουν καταφύγει εξαιτίας του πολέμου στις ακόλουθες χώρες: Τουρκία, Λίβανο, Ιορδανία, Ιράκ και Αίγυπτο. Την ίδια στιγμή που  η Σαουδική Αραβία και τα αραβικά πάμπλουτα κράτη του Περσικού Κόλπου,  αρνούνται να δεχθούν τους εθνικά αδελφούς τους πρόσφυγες. Η Πατρίδα μας δεν δύναται να δεχθεί μεγάλο κύμα προσφύγων …
Κοινώς ετοιμαζόμαστε για έναν νέο πόλεμο  της «Κορέας».
pentapostagma

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com