Translate

LCROSS: Μήπως η NASA καταστρέφει τα αρχαία κτίρια στη Σελήνη;


Είναι γνωστό πως η NASA κρύβει σημαντικά πράγματα για την Σελήνη, όπως την
ύπαρξη παράξενων δομών και κατασκευών σύνθετης αρχιτεκτονικής που θεωρούνται
εξωγήινες βάσεις ή βάσεις αρχαίων αστροναυτών που έφτασαν ως εκεί. Αλλά υπάρχει και κάτι σημαντικότερο που κυκλοφορεί τελευταία, όσο εξωφρενικό κι αν ακούγεται. Ότι δεν τις κρύβει μόνο αλλά, επιπλέον, τις κατατσρέφει.
Η ιδέα ότι Σελήνει φιλοξενεί κόσμο και κτίρια υπάρχει εδώ και αιώνες και, μπορούμε να τις βρούμε ακόμα και σε αρχαία ελληνικά κείμενα, όπου σε κάποια από αυτά αντιλαμβανόμαστε ότι κάποιοι Έλληνες της προϊστορίας ζούσαν και πριν έρθει η Σελήνη πάνω από την Γη, ενώ εικάζεται πως ο τρωικός πόλεμος έγινε για τον έλεγχο της Σελήνης -κάτι που σημαίνει πολλά.
Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, εξετάζοντας τις αποστολές της NASA LRO/LCROSS το 2009. Ας δούμε πρώτα την επίσημη εκδοχή:
Στις 18 Ιουνίου 2009, η NASA ξεκίνησε μια νέα διπλή αποστολή με έναν ανιχνευτή στο μέγεθος ενός αυτοκινήτου που ονομάζεται Lunar Reconnaissance Orbiter (LRO) και ένα μικρότερο διαστημικό σκάφος που ονομάζεται LCROSS (Lunar Crater Observation and Sensing Satellite).
Το LRO έχει σχεδιαστεί για να παρέχει λεπτομερείς χάρτες της σεληνιακής επιφάνειας. Το LCROSS έχει μιας-χρήσης αυτοκαταστροφική αποστολή: στέλνεται σε ακριβή και προσεκτικά σχεδιασμένη πορεία σύγκρουσης σε μια συγκεκριμένη περιοχή, σε έναν κρατήρα που βρίσκεται κοντά στο νότιο πόλο της Σελήνης.
Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Οργανισμού, οι επιπτώσεις από την σύγκρουση του LCROSS θα καθόριζε την παρουσία (ή την απουσία) του νερού στο αιώνια σκιασμένο κρατήρα.
LCROSS mipos i nasa katastrefei ta arxaia ktiria sti selini 1
Ωστόσο, ορισμένοι απλά δεν μπορούν να χάψουν αυτή την εξήγηση αυτή. Την στιγμή, μάλιστα που σε πολύ πιο απομακρυσμένους πλανήτες είναι σε θέση να εντοπίζουν νερό, ακόμη και με πολύ μεγάλη σιγουριά, όπως στον πλανήτη Δία το 2007.
Πιστεύουν, λοιπόν, ότι το LCROSS είχε μια πιο σκοτεινή αποστολή και ένα πιο καταστροφικό έργο. Ισχυρίζονται, λοιπόν, ότι μέτεφερε πυρηνικά (αλλά ακόμα κι αν δεν μετέφερε) που προορίζονταν για την καταστροφή κάποιας "βάσης" ή καλύτερα κάποιων αρχαίων δομών, που βρίσκονται μέσα και γύρω από τον κρατήρα. Αλλα γιατι;
Στις 9 Οκτωβρίου του 2009, στις 7:31 π.μ., το LCROSS εκπλήρωσε την αποστολή του, συγκρούσηκε με την Σελήνη με ταχύτητα 5.600 μίλια ανά ώρα (9.000 χλμ/ώρα). Παρά τα επαγρυπνώντα βλέμματα των παρατηρητών στη Γη δεν μπόρεσαν να δουν το παραμικρό, αφού ο κρατήρας βρίσκεται στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης.
Παρά το γεγονός ότι η NASA μετέδωσε ζωντανά την εκδήλωση, υπάρχουν κάποιοι που πιστεύουν ότι το βίντεο κατασκευάστηκε, όπως ακριβώς και του Νηλ Αρμστρονγκ το 1969 που, αφού προσεληνώθηκε, πάτησε το πόδι του στην επιφάνειά της. Μάλιστα, αυτή η "παραγωγή" δεν θα απαιτούσε και πολύ μεγάλη προσπάθεια, δεδομένου ότι το βίντεο δεν έδειξε σχεδόν τίποτα.
"... Αλίμονο, η υπόσχεση του γιγανιταίου λοφίου από τα συντρίμμια του αντικτύπου ήταν αόρατα από τη Γη, αφήνοντας στο δεκτικό κοινό ένα αίσθημα εξαπάτησης", είπε ο κορυφαίους σεληνιακός και πλανητικός επιστήμονας Δρ Paul Spudis.
Υπάρχουν κάποια στοιχεία που να υποστηρίζουν αυτή την θεωρία; Η σύντομη απάντηση είναι ναι. Ρίξτε μια ματιά στην παρακάτω φωτογραφία. Δείχνει δύο ερευνητές της NASA τουςAnthony Colaprete και η Karen Gundy-Burlet που εργάζονται στο Ερευνητικό Κέντρο Ames στη Silicon Valley.
LCROSS mipos i nasa katastrefei ta arxaia ktiria sti selini 2
Παρατηρείτε κάτι; Μάλλον όχι.
Ρίξτε μια πιο προσεκτική ματιά κοντά στο χέρι του Colaprete :
LCROSS mipos i nasa katastrefei ta arxaia ktiria sti selini 3
Τι βλέπετε; Μήπως ένα ορθογώνιο οικοδόμημα; Ε, λοιπόν, το "αστείο" είναι πως αυτή η αρχιτεκτονική δομή βρίσκεται στον κρατήρα Cabeus, στον ίδιο κρατήρα που το LCROSS έπεσε και συνετρίβη με πυρηντικό φορτίο.
Όπως και ό,τι κι αν βλέπετε μέσα στο κύκλο, σίγουρα, δεν σας παραπέμπει να σκεφτείτε πως πρόκειται για μία δομή που σχηματίστηκε από φυσικά αίτια μέσα σε ένα κρατήρα. Μην γελιέστε. Δεν πρόκειται για ένα φυσικό σχηματισμό. Αυτό το «κτίριο» μαζί και άλλα, θα μπορούσε να είναι ο πραγματικός λόγος που σταμάτησε η NASA να πηγαίνει στο φεγγάρι.
Ωστόσο εγείρονται ορισμένες απορίες. Αν η ύπαρξη εξωγήινων μέσα ή κοντά στο "κτίριο" ήταν ο λόγος που δεν ξαναπήγαμε στο φεγγάρι, τότε πως επέτρεψαν να φτάσουμε ως εκεί και να ρίξουμε το LCROSS; Λείπουν οι εξωγήινοι; Επέτρεψαν την καταστροφή του σε μία συμμαχία με την NASA επειδή η επίμαχη δομή ήταν "εχθρική" και στους δύο "συμμάχους";
Γιατί δεν το έκαναν οι ίδιοι; Κι αν οι εξωγήινοι και η NASA είναι σύμμαχοι, για ποιό λογο δεν "επέτρεπαν" επόμενες προσεληλώσεις; Τι άλλαξε τώρα; Τα βρήκαν;
Οι ερωτήσεις είναι αναμενόμενες αλλά οι απαντήσεις είναι πάρα πολύ δύσκολες. Αν πάρουμε το μέρος της θεωρίας που θέλει το LCROSS να έπεσε για να καταστρέψει την άγνωστη αρχαία αρχιτεκτονική δομή, τότε μπορούμε να αγνοήσουμε την περιπλοκότητα των προηγούμενων ερωτήσεων και να βρούμε μία πολύ απλούστερη απάντηση:
Προφανώς, οι δομές δεν αποτελούν επανδρωμένα κτίρια -αν ήταν οι εξωγήινοι ή όποιοι άλλοι θα μας επιτίθονταν. Πρόκειται για πανάρχαια εγκαταλελειμένα κτίρια. Ποιών; Άγνωστο. Είναι, λοπόν, πιο εύκολο να εξαφανίσουμε αυτές τις δομές από τον χάρτη, παρά να ξαναγράψουμε τα βιβλία της ιστορίας.

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com