Translate

NWO... ΡΕΜΑΛΙΑ....ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΑ ΤΟ ΤΙΠΟΤΑ ... ΤΟ ΞΟΔΙ



Τσιμουδιά από όλον τον Τύπο για την προ ημερών ιστορική απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Παιδείας Τάσου Κουράκη (αυτουνού με τα κοτσιδάκια και τους ακροαριστερούς γιούς, που δοξάστηκε από την ποιητική του συλλογή για τα Αιδοία!) να βγεί ο Επιτάφιος του Περικλέους από τα σχολικά βιβλία από τον προσεχή Σεπτέμβριο! Μιλάμε ότι πρόκειται για «επίτευγμα» που δεν τόλμησε ούτε η 21η Απριλίου, την οποία κατηγορούσαν ότι μισούσε τον Επιτάφιο του Περικλέους, γιατί είναι το «Ευαγγέλιο της Δημοκρατίας»!.. 
ΙΔΟΥ πώς έχει το θέμα: Από την επόμενη σχολική χρονιά 2015-16, ο Επιτάφιος του Θουκυδίδη αφαιρείται από τη διδακτέα ύλη της Γενικής Παιδείας και παραμένει μόνο στο πρόγραμμα των φιλολογικών μαθημάτων. Οι γιατροί, οι φυσικοί, οι μαθηματικοί, οι προγραμματιστές ηλεκτρονικών υπολογιστών, οι αρχιτέκτονες και οι μηχανικοί δεν χρειάζεται να χάνουν τον χρόνο τους με τις «μπαγκατέλες» του Θουκυδίδη και του Περικλή!..

ΑΝΤΙ ΘΟΥΚΥΔΙΔΗ, ΘΑ ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ ΤΟΝ ΠΑΡΑΦΡΟΝΑ ΑΛΤΟΥΣΕΡ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΒΡΑΙΟ ΤΣΟΜΣΚΙ...

 
Ο «Στόχος» υπενθυμίζει πως ο Επιτάφιος που εκφώνησε ο Περικλής για τους νεκρούς του πρώτου χρόνου του Πελοποννησιακού Πολέμου είναι ένα από τα συγκλονιστικότερα «κεφάλαια» στην Ιστορία του Θουκυδίδη. Ως γνωστόν, είναι ένα εγκώμιο της Αθηναϊκής Πολιτείας, μια συμπυκνωμένη «θεωρία» της δημοκρατίας, η σημασία του οποίου δεν εξαντλείται στις όποιες πληροφορίες μάς μεταφέρει. Εχει ειδικό βάρος ο τρόπος με τον οποίο ο Περικλής εμπνέει αυτοπεποίθηση στους πολίτες που έχουν συγκεντρωθεί να θρηνήσουν τους νεκρούς τους, η πολιτική και πολιτισμική αισιοδοξία που αναδεικνύεται πίσω από κάθε φράση του κειμένου.
 
Γι’ αυτόν τον λόγο ο Επιτάφιος μπορεί να αναγνωσθεί ως επιτομή της κλασικής Αθήνας, και κατά συνέπεια ως προγραμματικό κείμενο ολόκληρου του δυτικού πολιτισμού. Είναι ένα απ’ αυτά τα έργα που αποδεικνύουν ότι η υπόθεση της κλασικής Ελλάδας δεν αφορά μόνο τους ειδικούς, φιλολόγους ή ιστορικούς, αλλά οποιονδήποτε καλλιεργημένο άνθρωπο. Η ανάγνωσή του και η μελέτη του είναι ένα από τα απαραίτητα συστατικά της παιδείας μας. Αν λείπει από τον ορίζοντα είναι σαν να μη γνωρίζεις την ύπαρξη του Παρθενώνα, έστω και από φωτογραφία. Ο Επιτάφιος εθεωρείτο, μαζί με την «Αντιγόνη» του Σοφοκλή, θεμελιώδες κείμενο για τη γνώση της αρχαίας Ελλάδος, και κανείς δεν τόλμησε να το υποβάλει στη δοκιμασία της λογοκρισίας. Το έπραξε, όμως, ο «ποιητής του Αιδοίου» Τάσος Κουράκης (με την σύμφωνη – ασφαλώς – γνώμη του υπερυπουργού Αριστείδη Μπαλτά): Αφαίρεσε μία ώρα διδασκαλίας ελληνικής λογοτεχνίας, την οποία υποκαθιστά με διδασκαλία Ιστορίας των Κοινωνικών Επιστημών, όπου και σκέπτονται να εντάξουν τον Επιτάφιο από μετάφραση. Αν τους μείνει χρόνος από τον παράφρονα Αλτουσέρ, τον Μπουρντιέ, τον Μπαντιού και τον Εβραίο Τσόμσκι που εισάγουν στα ελληνικά σχολεία!..
 
Για την ιστορία, πρέπει να πούμε ότι οι μόνοι που αντέδρασαν ήταν οι αναπληρωτές φιλόλογοι. Ο «Πανελλήνιος Σύλλογος Αναπληρωτών Φιλολόγων» έβγαλε ανακοίνωση διαμαρτυρίας, κατηγορώντας το Υπουργείο Παιδείας ότι εισάγει την παγκόσμια πρωτοτυπία: Δηλαδή ο “Επιτάφιος” να διδάσκεται σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες και να μη διδάσκεται στη χώρα που τον γέννησε!
Ο Π.Σ.Α.Φ. καλεί τον Υπουργό Μπαλτά και τον Αναπληρωτή Υπουργό Παιδείας Τάσο Κουράκη να επαναφέρουν το μάθημα, καθώς "ο τρώσας και ιάσεται". 

Ωστόσο, η ανακοίνωσή του «θάφτηκε» από όλα τα ΜΜΕ!..

ΞΕΣΗΚΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΓΑΛΛΟΙ, ΤΣΙΜΟΥΔΙΑ ΣΤΟ ΨΕΥΤΟΡΩΜΕΪΚΟ!.. 
Ο «Στόχος» επισημαίνει ότι το πρόβλημα δεν είναι μόνον ελληνικό. Το 2005, οι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ενωσης αφαίρεσαν από το προοίμιο του σχεδίου συντάγματος της Ευρώπης το «δημοκρατία κέκληται», που είχε παραθέσει ο συντάκτης του (ανθέλληνα) Βαλερί Ζισκάρ ντ’ Εστέν. Εβρισκαν τη δημοκρατία του Περικλή σεξιστική, δουλοκτητική και ιδιαιτέρως επεκτατική για τα γούστα τους. Το πρόβλημα είναι αμιγώς πολιτισμικό. Τα κλασικά γράμματα που κάποτε ανήκαν «στη συλλογική ευαισθησία του ευρωπαϊκού πολιτισμού», όπως έλεγε και η Γιουρσενάρ, τώρα έχουν γίνει αντικείμενο μελέτης των ειδικών, όπως οι βάτραχοι και τα κολεόπτερα. Αυτές τις ημέρες η διανοούμενη Γαλλία έχει ξεσηκωθεί επειδή η 37χρονη υπουργός Παιδείας Ναζά Βαλό Μπελκασέμ προτείνει να βγουν τα αρχαία ελληνικά και τα λατινικά από το πρόγραμμα του γυμνασίου. Οι Γάλλοι ετοιμάζουν μεγάλες διαδηλώσεις γι’ αυτή την απόφαση της Μαροκινής Najat Vallaud-Belkacem, η οποία κατηγορείται ότι εξορίζει τα Αρχαία Ελληνικά και τα Λατινικά από τα γαλλικά σχολεία εξαιτίας του αφρικανικού (καθότι… Μαροκινή) μίσους της εναντίον του Δυτικού Πολιτισμού, που στηρίζεται στην Αθήνα και στην Ρώμη. Είναι αδιανόητο – λένε οι Γάλλοι – επειδή μία 37χρονη Μαροκινής καταγωγής υπουργός είναι τσαχπίνα και... έχει γκόμενο κάποιον μεγάλο Γάλλο πολιτικό, να χάσουν τα Γαλλόπουλα την επαφή τους με τον υπέρλαμπρο Ελληνικό Πολιτισμό και το Θαύμα της Ρώμης…

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΣΤΟΧΟΣ"

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com