Translate

Σφαιρικά videos 360 μοιρών στις Ενημερώσεις από το Facebook

Την τελευταία έκδοση του Chrome και του Firefox σπεύδουν να κατεβάσουν χρήστες της δημοφιλέστερης υπηρεσίας κοινωνικής δικτύωσης, μετά την ανακοίνωση ότι το Facebook άρχισε να δέχεται upload video 360 μοιρών, που μπορούν να δουν τα μέλη του υπό οποιαδήποτε γωνία. TΑ VIDEOS δημιουργούνται όταν χρησιμοποιείται σύστημα κάμερας 360 μοιρών ή σφαιρικό σύστημα κάμερας, το οποίο καταγράφει μια σκηνή σε εύρος 360 μοιρών.
Στο Facebook, τα βίντεο αυτά φέρουν την ένδειξη "Βίντεο 360" στην κάτω αριστερή γωνία τους και μπορείτε να τα δείτε μόνο εφόσον χρησιμοποιείτε υπολογιστή ή συσκευή Android.


Όπως εξηγεί η υπηρεσία, όταν βλέπετε ένα βίντεο 360, έχετε τη δυνατότητα να περιστρέψετε την εικόνα οριζόντια ή κάθετα, ώστε να τη δείτε από διαφορετικές γωνίες. Αν χρησιμοποιείτε υπολογιστή, μπορείτε να αλλάξετε τη γωνία προβολής χρησιμοποιώντας το ποντίκι σας. Αν χρησιμοποιείτε συσκευή Android, μπορείτε να αλλάξετε τη γωνία προβολής σύροντας το δάχτυλό σας κατά μήκος της οθόνης ή αλλάζοντας την κατεύθυνση της συσκευής.

Αν δεν μπορείτε να δείτε ένα βίντεο 360 στη συσκευή σας Android, βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε την πιο πρόσφατη έκδοση της εφαρμογής Facebook και την έκδοση Android 4.3, ή νεότερη.

  • Αν δεν μπορείτε να δείτε ένα βίντεο 360 στον υπολογιστή σας,βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε την πιο πρόσφατη έκδοση του προγράμματος περιήγησης (π.χ. Chrome, Firefox).
  • Δεν μπορείτε να δείτε βίντεο 360 στο Facebook, αν χρησιμοποιείτε Safari ή Internet Explorer.
Το ανταγωνιστικό YouTube της Google υποστηρίζει επίσης, το ανέβασμα και την αναπαραγωγή σφαιρικών βίντεο στον Chrome.  H αναπαραγωγή τους είναι εφικτή από τα apps του YouTube για Android και iOS.  Η εμπειρία είναι πιο ενδιαφέρουσα με την πλέον οικονομική μάσκα εικονικής πραγματικότητας της Google, το Cardboard μέσω του YouTube app.
Στο Google I/O του 2015 η Google έκανε επίδειξη του Jump, μια συστοιχία από 16 κάμερες τοποθετημένες κατάλληλα σε έναν δακτύλιο ώστε να μπορούν να καταγράψουν βίντεο 360 μοιρών. Στο συνέδριο η Google έκανε μια επίδειξη συνδέοντας στο rig 16 GoPro Hero4.
In.gr Τεχνολογία

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com