Translate

Διατλαντική και δια-ειρηνική ένωση στον δρόμο για το «παγκόσμιο κράτος»

Στον δρόμο για την δημιουργία παγκόσμιου κράτους (μόνο παγκόσμιο δεν θα είναι καθώς τους χαλάει την μπουγάδα η Ρωσία) με όσες χώρες εστερνίζονται τις ιδέες των παγκοσμιοποιητών της Δύσης, οι ΗΠΑ, η Ιαπωνία και άλλες 10 χώρες του Ειρηνικού κατέληξαν σε συμφωνία για την υπογραφή εμπορικής συνεργασίας των κρατών της περιοχής του Ειρηνικού (TTP: Trans-Pacific Partnership), η οποία καλύπτει περίπου το 40% της παγκόσμιας οικονομίας και θα δημιουργήσει ένα νέο οικονομικό μπλοκ με περιορισμένους εμπορικούς δασμούς και εμπόδια για μια μεγάλη κατηγορία προϊόντων.

Το σύμφωνο θα πρέπει τώρα να εγκριθεί από το Κογκρέσο των ΗΠΑ και από τα κοινοβούλια των υπόλοιπων χωρών: του Καναδά, του Μεξικού, του Περού, της Χιλής, της Νέας Ζηλανδίας , της Αυστραλίας, της Σιγκαπούρης, της Μαλαισίας, του Μπρουνέι, του Βιετνάμ και της Ιαπωνίας.
Η δια-ειρηνική ένωση σε συνδυασμό με την διατλαντική ένωση (Transantlantic Trade and Investment Partnership – TTIP) επιδιώκεται να συνθέσουν την βάση του «παγκόσμιου κράτους» με το βλέμμα και σε άλλες περιοχές.
Η TPP έχει επικριθεί παγκοσμίως, αφού χαλαρώνει τους περιορισμούς με τους οποίους δεσμεύονται οι πολυεθνικές εταιρείες, ενώ το περιεχόμενο των διατλαντικών συμφωνιών παραμένει εν πολλοίς άγνωστο. Πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν μαζέψει περισσότερες από 3 εκατ. υπογραφές κατά της TTIP, της ανάλογης συμφωνίας που αφορά και την Ευρώπη.
Εν ολίγοις τα πάντα περνούν σε χέρια πολυεθνικών, τα μονοπώλια θα ενισχυθούν, οι τιμές θα ανέβουν και η πτώχευση θα πλησιάζει. Ο συσσωρευμένος πλούτος των πολυεθνικών θα περάσει σε ένα κέντρο εξουσίας, από το οποίο θα λαμβάνονται όλες οι αποφάσεις.
Ο όρος «εθνική κυριαρχία» θα εξαφανιστεί και επίσημα.
πηγη                                                                                          
βλέπε και  TPP ''το Υπερ-μυστικό''   για περαιτέρω ανάλυση επί του θέματος

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com