Translate

ΧΩΡΙΣ ΣΤΑΥΡΟ, ΧΩΡΙΣ ΘΕΟ


Τη θλιβερή εικόνα του παρουσίας χωρίς το σταυρό του στους λαθρομετανάστες της Ανατολής δικαιολόγησε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδας κ.Ιερώνυμος με ανακοίνωση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής.

ΓΡΑΦΕΙ Η ΛΕΤΤΑ ΚΑΛΑΜΑΡΑ 

«Κόκκινες γραμμές» μνημόνευσε και αυτός θυμίζοντάς μας τον άθεο Πρωθυπουργό κ.Τσίπρα, προασπιζόμενοι αμφότεροι το εθνικό μας συμφέρον με τη δική τους ερμηνεία. Τη δημιουργική ασάφεια της θρησκευτικής και πολιτισμικής μας ταυτότητας ενδεχομένως.

Τα αξιώματα είναι για τους άξιους και οι αξίες είναι σαφώς υποκειμενικές. Οι παραδοσιακές ελληνικές αξίες είναι γνωστό ότι αποκρύφθηκαν τις τελευταίες δεκαετίες με συνεχή και κυρίαρχη προβολή της διαφορετικότητας, της ανεκτικότητας και κυρίως της παραδοσιακής ανωμαλίας ως νέα ήθη και έθιμα. Δεν συμβολίζουν εξάλλου τα διακριτικά τους φέροντες αλλά τα ιδεώδη που εκπροσωπούν. Χωρίς Θεό ο Πρωθυπουργός, χωρίς γραβάτα και λογική, χωρίς σταυρό και ο Αρχιεπίσκοπος, χωρίς ιδέες και η Ελλάδα ομολογουμένως.

Η έλλειψη του σταυρού του πρώτου τη τάξει κληρικού, δημοσίου υπαλλήλου της Ελλάδας, είναι προσωπικό του θέμα και δεν χρειάζονται εξηγήσεις. Το μήνυμα λαμβάνεται για αυτούς που ενδιαφέρονται. Αυτό που πρέπει να αποσαφηνίσουμε πια όλοι και οι πολιτικοί ιθύνοντες είναι αν όλοι αυτοί οι απρόσκλητοι διαβάτες δέχονται το σταυρό της Ελλάδας ή ήρθαν για να τον άρουν. Αν ήρθαν για να ενσωματωθούν στον ελληνικό πολιτισμό ή αν ήρθαν για να τον αλλάξουν.

Αν ήρθαν κατατρεγμένοι για μία καλύτερη ζωή είναι βέβαιο ότι θα αποδέχονται και τα ιερά και όσια της Ελλάδας όπως αυτά είναι καταγεγραμμένα στο Σύνταγμά της. Αν όχι καλώς δεν τον φοράει το σταυρό του ο Αρχιεπίσκοπος καθώς καμία ασφάλεια δεν θα του παρέχει τουναντίον προβλήματα θα δημιουργήσει στην καθορισμένη από άλλους πολύ-πολιτισμικότητά μας.

Σε κάθε περίπτωση δεν χρειάζονται ανακοινώσεις για όποιον αμείβεται για να φοράει το σταυρό του. Όποτε θέλει μπορεί να το βγάζει, όπως και ο καθένας μας…

thedayaftergr

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com