Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Petya το ransomware που κρυπτογραφεί όλο τον δίσκο

Μια νέα παραλλαγή ransomware που κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή, κλειδώνει το σύνολο του υπολογιστή σας από την διαδικασία της εκκίνησης. Η νέα απειλή ονομάζεται «Petya», και αντί να αναζητήσει τα πιο σημαντικά σας αρχεία να τα κρυπτογραφήσει, κρυπτογραφεί όλο το δίσκο
σας, σύμφωνα με την εταιρεία G Data Software.
Το κακόβουλο λογισμικό, «προσγειώνεται» στους υπολογιστές των θυμάτων του, μέσω ενός email που υποτίθεται είναι από κάποιον που αναζητεί δουλειά. Το email περιέχει συνημμένο ένα «βιογραφικό» σημείωμα που στην πραγματικότητα είναι το ransomware.
Το κακόβουλο λογισμικό φιλοξενείται στο Dropbox. Με το που κατέβει το «βιογραφικό σημείωμα» στον υπολογιστή το ransomware διαγράφει τα boot record, αναγκάζοντας τον υπολογιστή του θύματος να κλείσει.
Σε προσπάθεια επανεκκίνησης, εμφανίζεται ένα μήνυμα που αναφέρει ότι ο υπολογιστής προσπαθεί να διορθώσει ένα σφάλμα και ότι η διαδικασία μπορεί να διαρκέσει αρκετές ώρες. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, το malware κρυπτογραφεί όλο το δίσκο του θύματος.
Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία, παρουσιάζεται στον χρήστη η πικρή αλήθεια: Θα πρέπει να πληρώσει λύτρα μέσω Tor ή να χάσει την πρόσβαση σε ό, τι υπάρχει στο σκληρό του δίσκο. Τα λύτρα διπλασιάζονται μετά από επτά ημέρες.
Όπως συμβαίνει με πολλές από αυτές τις επιθέσεις, το Petya βασίζεται στο κακό συνήθειο πολλών χρηστών του διαδικτύου να κάνουν κλικ σε όποια σύνδεση συναντούν μπροστά τους.
Ένας σίγουρος τρόπος για να μειώσετε τους κινδύνους μιας τέτοιας μόλυνσης είναι να μην ανοίγετε αρχεία από ανθρώπους που δεν γνωρίζετε. Σκεφτείτε ότι ακόμα και αν τους γνωρίζετε, μπορεί να έχουν πέσει και οι ίδιοι θύμα κακόβουλης επίθεσης.
Για περισσότερα μέτρα προστασίας του υπολογιστή σας:

Σχόλια

ενεργό link

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΤΟ ΠΕΠΛΟ 26000 ΕΤΩΝ vid

Αλήθειες που οι Δρακονιανοί,Οφιδοειδείς και Σαυροφυείς που σε κυβερνάνε δεν θέλουν να γνωρίζεις!.

Εμβόλιο Γρίππης 2- Συγκλονιστικά ευρήματα ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ μελέτης

vasoula2908Πριν από 7 ώρες (τροποποιήθηκε) Μετά την αρνητικότατη αντιδραση ενος(μόνο ενος σε πάνω από 3000 άτομα) κυρίου ονοματι Ματεο στο προηγούμενο βίντεο λες κι είναι αστυνομία σκέψης, έχω να πω ό,τι είπα και στο σάιτ μου γι'αυτό το θέμα. Το μεταφέρω αυτολεξί:

"Εθαψε" 19 ζωές ενώ σπατάλησε εκατομμύρια σε λούσα Ομολογία-σοκ>Η περιφέρεια Αττκής, έχει ταμειακά διαθέσιμα 345 εκατομμύρια!

ΠΕΡΑ ΒΡΕΧΕΙ
Οι σοκαριστικές αποκαλύψεις για την Περιφερειάρχη Ρένα Δούρου διαδέχονται η μία την άλλη καθώς 19 άνθρωποι έχουν χάσει ήδη τη ζωή τους. Οι αποκαλύψεις έχουν να κάνουν με τα εκατομμύρια που

Γουίλιαμ Τόμπκινς - Eρπετοειδείς, τι έγινε στη Σελήνη ... vid

Απόρρητο βίντεο της NASA στην...Σελήνη και άλλα...

ΘΕΛΕΤΕ ''ΜΟΥΣΙΑ'' - Το ΝΑΤΟ προσομοίωσε επίθεση στην Τουρκία – Επιβεβαιώνονται τα σενάρια «Καλλίπολης» – Ο Ερντογάν απέσυρε τα στρατεύματα του

Τρομερές εξελίξεις λαμβάνουν χώρα που πριν λίγο καιρό θα έμοιαζαν με φάρσα. Ο Ερντογάν απέσυρε και τους 40 Τούρκους στρατιώτες από προγραμματισμένη άσκηση του  ΝΑΤΟ «όταν το όνομα του προέδρου

Για κέντρο του Ισλάμ προορίζεται η Κύπρος

Πάνω από την πεδιάδα της Μεσαορίας και σε ύψος άνω των 60 μέτρων, χτίζεται το τζαμί Χάλα Σουλτάν στο βόρειο, κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου!