Translate

Συνεργασία των μπολσεβίκων του Σύριζα με τους καπιταλιστές “γύπες” για να αρπάξουν τα σπίτια των Ελλήνων

Το θέμα των “κόκκινων δανείων”, με τους “γύπες” που καραδοκούν για να αρπάξουν τα σπίτια των Ελλήνων (“του λαουτζίκου” που θα έλεγε ο Πρετεντέρης) είναι πολύ σημαντικό, καθώς δείχνει την αναλγησία με την οποία η αριστερή κυβέρνηση αντιμετωπίζει τους ιδιοκτήτες των σπιτιών.
Ποιος δεν θυμάται την “νέα σεισάχθεια” που έταζε ο ΣΥΡΙΖΑ όταν ήταν στην αντιπολίτευση, στους υπερχρεωμένους μικροεπιχειρηματίες, προκειμένου να απαλλαγούν από το άχθος των δανείων και να μπορέσουν να ξαναβάλουν μπροστά την εργασία τους; Ποιος δεν θυμάται το “κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη” (το οποίο μετατρέπεται πλέον σε κανένα σπίτι στα χέρια ιδιοκτήτη), την δέσμευση για απόλυτη προστασία των δανείων με υποθήκη πρώτη κατοικία, αδιακρίτως ύψους δανείου και αξίας του ακινήτου; Ποιος δεν θυμάται την “κατηγορηματική δέσμευση” του ίδιου του Τσίπρα ότι δεν πρόκειται να επιτραπεί η πώληση μη εξυπηρετούμενων δανείων στα λεγόμενα distress funds, τους περιβόητους “γύπες των αγορών”; Ε, όλα αυτά ξεχάστε τα.
Ήρθε πλέον η ώρα για την πώληση στους “γύπες” όχι μόνο όλων των “κόκκινων” (μη εξυπηρετούμενων) δανείων αλλά και “πράσινων” (εξυπηρετούμενων) δανείων, προκειμένου οι τράπεζες να αναδιαρθρώσουν τα χαρτοφυλάκιά τους (στην πραγματικότητα, τα “πράσινα δάνεια” μπορούν να πωληθούν προκειμένου να γίνουν πιο ελκυστικά τα πακέτα που θα βγουν για πώληση). Μάλιστα, οι μπίζνες αγοραπωλησίας δανείων θα απαλλάσσονται από φόρους και λοιπά τέλη! Την ώρα, δηλαδή, που αρπάζουν και το τελευταίο ευρώ από την τσέπη των Ελλήνων Εργαζομένων και Ανέργων, αφήνουν αφορολόγητες τέτοιου είδους και μεγέθους μπίζνες.
Εξαιρούνται, επί του παρόντος, μόνο τα κόκκινα δάνεια με προσημείωση ή υποθήκη πρώτης κατοικίας, αντικειμενικής αξίας έως 140.000 ευρώ, κι αυτό μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2017. Γιατί από την 1η Ιανουαρίου 2018 θα πωλούνται και αυτά. Μέχρι τότε, οι δανειολήπτες που καθυστερούν την καταβολή δόσεων, θα πρέπει να κάνουν κάποια ρύθμιση και να είναι συνεπείς σ' αυτήν, αν δεν θέλουν να δουν το δάνειό τους να πουλιέται σε κάποια εταιρία-γύπα και το σπίτι τους να βγαίνει στο σφυρί. Οι μπολσεβίκοι του ΣΥΡΙΖΑ πιστοί στο πνεύμα κατάργησης της ιδιοκτησίας είναι έτοιμοι “να κάνουν παιχνίδι” με τους μεγαλοκαπιταλιστές, προκειμένου να στερήσουν από τους Έλληνες ακόμα και το δικαίωμα στην στέγη.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ
πηγη

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com