Translate

Η Ν.Τ.Π. ξεκινά από τους κινηματογράφους τη μαζική επίδειξη εικονικής πραγματικότητας vids

Η εικονική πραγματικότητα μπαίνει για τα καλά στις ζωές μας

και σε λίγο οι άνθρωποι σαν ζόμπι θα αφεθούν στην τεχνολογία του Σαμαέλ, χωρίς να είναι σε θέση να ξεχωρίσουν την πραγματικότητα που βλέπουν από την πραγματικότητα που θα τους παρουσιάζει η παγκόσμια εξουσία.

Ένα νέο MATRIX μέσα στο ''μάτριξ'' δεν είναι πλέον απλά προ των πυλών αλλά ετοιμάζεται να ξεδιπλωθεί στους «υπνωτισμένους θεατές» της παραβολής του σπηλαίου του Σωκράτη.
Η τεχνολογία 3D έφερε επανάσταση στην βιομηχανία του κινηματογράφου και τώρα ερευνητές του εργαστηρίου τεχνητής νοημοσύνης του ΜΙΤ (CSAIL) και του Ινστιτούτου Επιστήμης Weizmann του Ισραήλ θέλουν να φέρουν επανάσταση στην… επανάσταση.
Ανέπτυξαν μια τεχνολογία η οποία επιτρέπει την θέαση ταινιών 3D χωρίς να χρειάζεται οι θεατές να φορούν τα ειδικά γυαλιά.
Ειδικότερα, πρόκειται για ένα σύστημα που τοποθετείται στις κινηματογραφικές αίθουσες και αποτελείται από δεκάδες οριζόντιους και κάθετους μικροφακούς και καθρέφτες τοποθετημένους σε διαφορετικές θέσεις και γωνίες έτσι ώστε να καλύπτουν όλα τα καθίσματα της αίθουσας και να προβάλουν σε κάθε θεατή ξεχωριστά τις τρισδιάστατες εικόνες μιας ταινίας.
Δεν είναι η πρώτη τεχνολογία που επιτρέπει την θέαση τρισδιάστατων εικόνων χωρίς την χρήση των ειδικών γυαλιών αλλά είναι η πρώτη που το επιχειρεί σε ευρεία κλίμακα και ειδικότερα στο περιβάλλον μιας κινηματογραφικής αίθουσας. Το σύστημα ονομάζεται Cinema 3D και παρουσιάστηκε στο συνέδριο τεχνολογίας γραφικών σε υπολογιστή SIGGRAPH.
Έτσι, σε λίγο η εικονική πραγματικότητα θα παρουσιαστεί μαζικά στους ανθρώπους, δημιουργώντας στην αρχή θαυμασμό και μετά αρκετή δόση σύγχυσης.

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com