Translate

Τα κοράκια του Σύριζα προαναγγέλλουν κατασχέσεις 2,05 δισ. ευρώ κατασχέσεις ως το Δεκέμβρη

Αποτέλεσμα εικόνας για ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΣΥΡΙΖΑΤο ανάλγητο πρόσωπο και παράλληλα υποτακτικό στις επιταγές των διεθνών τοκογλύφων δείχνει η μνημονιακή συγκυβέρνηση Σύριζα - Ανέλ, η οποία μέσα από δηλώσεις του Γενικού
Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, Γιώργου Πιτσιλή, εξαγγέλλει ότι οι κατασχέσεις και οι πλειστηριασμοί θα συνεχιστούν με αμείωτους ρυθμούς.
Ενώ οι πολίτες δεν μπορούν να πάρουν ανάσα από τα χρέη και την δυσβάσταχτη φορολογία, η συγκυβέρνηση με κυνισμό σχεδιάζει να βγάλει στο σφυρί τις περιουσίες όσων χρωστούν στο Δημόσιο.
Σε συνέντευξη του στο ΑΠΕ ο Πιτσιλής δήλωσε ότι από την αρχή του 2016 έχουν εκτελεστεί περίπου 750.000 ηλεκτρονικά κατασχετήρια. Το 70% εξ αυτών αποφέρει στα κρατικά ταμεία πάνω από 3.000 ευρώ.
«Από παλαιό ληξιπρόθεσμο ο στόχος είναι 2,050 δισ. ευρώ ως ληξιπρόθεσμο και η εικόνα που υπάρχει είναι ότι δηλαδή είμαστε πάνω αν θέλετε από τους ενδιάμεσους στόχους της χρονιάς μέχρι στιγμής. Οπότε υπάρχει, αν θέλετε, μια συγκρατημένη αισιοδοξία ότι αυτό το κομμάτι θα πάει καλά», ανέφερε.
«Το 82% των οφειλετών του δημοσίου είναι οφειλέτες με ποσά κάτω από 3000 ευρώ ή μέχρι 3000 ευρώ και είναι και ένα ποσοστό αυτό το οποίο μεταβάλλεται διαρκώς, γιατί ξέρετε κάποιος χρωστάει γίνεται μια κατάθεση εξοφλεί μετά μπαίνει κάποιος άλλος, δηλαδή δεν είναι οι ίδιοι άνθρωποι αυτοί», συμπλήρωσε.
Το συμπέρασμα πάντως από τα λεγόμενα του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων είναι ότι η μνημονιακή συγκυβέρνηση δεν διστάζει να φτωχοποιήσει κι άλλο τον ελληνικό λαό, ώστε να πληρώσει τα παράνομα τοκοχρεολύσια στους ξένους επικυρίαρχους.

                                                                                                                                         ΠΗΓΗ

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com