Translate

Παιδιά ζούσαν σε υπόνομο στην Ουάσιγκτον! Υπόγειες σήραγγες στο Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη.

Βρέθηκαν ρούχα, παιχνίδια και τρόφιμα - Μαρτυρίες κατοίκων για παιδιά που τρέχουν μέσα στη νύχταΠαιδιά ζούσαν σε υπόνομο στην Ουάσιγκτον!


Ο ''μύθος'' των υπόγειων πόλεων στις αμερικανικές πολιτείες αποδεικνύεται, εν μέρει, αληθινός, παραπέμποντας σε σενάρια ταινιών του Χόλιγουντ. Δύο παιδιά βρέθηκαν να ζουν σε υπόνομο της Ουάσιγκτον, προκαλώντας σοκ στους εργάτες που τα εντόπισαν.

Ένα συνεργείο εργαζόταν σε μία τρύπα στον υπόνομο της αμερικανικής μεγαλούπολης, όταν ανακάλυψε σε αρκετό βάθος, την ύπαρξη παιδικών ρούχων, παιχνιδιών και τροφίμων. Αμέσως κινητοποιήθηκαν οι αρμόδιες αρχές και μετά από έρευνα που έγινε, διαπιστώθηκε ότι εκεί ζούσαν δύο παιδιά, ηλικίας 13 και 14 ετών.

Οι εργάτες έκλεισαν το καπάκι της τρύπας και όταν επέστρεψαν το βρήκαν πάλι ανοιχτό. Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων, τουλάχιστον τον τελευταίο μήνα, έχουν παρατηρήσει ανοιχτά καπάκια στους υπονόμους, ενώ υπήρξαν και μαρτυρίες για παιδιά που τρέχουν μέσα στη νύχτα.


Ο 33χρονος ερευνητής  Steve Ντάνκαν τράβηξε μια σειρά από φωτογραφίες από χαμένα ποτάμια και σήραγγες κάτω από το Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη. Ο ίδιος λέει, «Φωτογραφίζω χώρους που οι άνθρωποι είχαν συνηθίσει να θεωρούν ως κάτι δεδομένο.»


"Είναι υπονόμοι, σήραγγες, τρένα, γέφυρες και διάφορα είδη υπόγειων υποδομών. Θέλω να δείξω την πόλη από διαφορετικές οπτικές γωνίες για να τονιστεί η ομορφιά και η μοναδικότητα των χώρων που δημιουργήθηκαν από ανθρώπινα χέρια ".

Подземные тоннели под Лондоном и Нью-Йорком

Οι ερευνητές κατεβαίνουν σε υπονόμους και σήραγγες του Λονδίνου και της Νέας Υόρκης.

Подземные тоннели под Лондоном и Нью-Йорком
Το τούνελ που χρησιμοποιούταν σαν αποθήκη βρίσκεται κάτω από τη στάση μετρό Κλάφαμ Νόρθ στο Λονδίνο.

Подземные тоннели под Лондоном и Нью-Йорком
Ο Steve λέει πως έχει βρεθεί σε χώρους που είναι συνήθως κλειστοί για τους απλούς ανθρώπους. "Κατ 'αρχάς, ερευνώ λίγο την περιοχή. Αν βρω κάτι ενδιαφέρον, στη συνέχεια προσπαθώ να φτάσω εκεί, ανεξάρτητα από το αν έχω άδεια ".Εδώ ο Στίβ βγαίνει από τη ροή του νερού μέσα από μια τρύπα υπονόμου στη Νέα Υόρκη.



Подземные тоннели под Лондоном и Нью-Йорком
«Τώρα δουλεύω κάπως διαφορετικά.Επεξεργάζομαι πολλές ιστορικές πληροφορίες και στη συνέχεια να πάω σε αναζήτηση μιας συγκεκριμένης τοποθεσίας. Έχω έρθει σε επαφή με τους υπερασπιστές των ιστορικών μνημείων καθώς και μηχανικούς και πολεοδόμους. Τις περισσότερες φορές, όταν πηγαίνω σε ανθρώπους και τους διηγούμαι την ιστορία του σπιτιού στο οποίο ζουν, είναι πρόθυμοι να με βοηθήσουν, και μου δίνουν την άδεια να τραβάω φωτογραφίες όπου θέλω. "

Δύο άνθρωποι διερευνούν τη λεκάνη όμβριων υδάτων, η οποία παλαιότερα ήταν το ποτάμι Φλιτ, ένας παραπόταμος του ποταμού Τάμεση στο Λονδίνο.


Подземные тоннели под Лондоном и Нью-Йорком
Ο Στιβ, ο οποίος γεννήθηκε στο Μέριλαντ, χαίρονταν πολύ να ταξιδεύει στο μετρό όταν έφτασε για πρώτη φορά στη Νέα Υόρκη για να σπουδάσει στο κολέγιο το 1996. Και πολύ σύντομα είχε την ιδέα να εξερευνήσει τον κόσμο, που βρίσκεται κάτω από την πόλη. "Άρχισα να συλλέγω διάφορες φήμες σχετικά με ασυνήθιστα μέρη που δεν θα βρείτε στον τουριστικό χάρτη. Για παράδειγμα, ένα μυστικό τούνελ από το σταθμό Grand Central στο ξενοδοχείο Waldorf-Astoria ή στο υπόγειο ενός παλιού κτιρίου, στο οποίο ρέει ένα υπόγειο ποτάμι.


Подземные тоннели под Лондоном и Нью-Йорком
Εγκαταλελειμμένοι σταθμοί του μετρό ήταν τα πρώτα μέρη  που πήγα. Και η εμπειρία ήταν αξέχαστη.Να βρεις ένα τέτοιο τεράστιο χώρο εντελώς εγκαταλειμμένο στην πόλη, όπου κάθε τετραγωνικό μέτρο του χώρου καταλαμβάνεται από ανθρώπους. Φαινόταν σαν να ήμουν στην κορυφή ενός βουνού. Παρά το γεγονός ότι στην πραγματικότητα ήμουν μόνο  καμιά εικοσαριά μέτρα κάτω από τους πιό πολυσύχναστους δρόμους του κόσμου. Εδώ καταλήγουν τα λυμάτα στην Vollebaut, Μπρούκλιν.

Подземные тоннели под Лондоном и Нью-Йорком
Η αγάπη του Στιβ για τον υπόγειο κόσμο τον οδήγησε τελικά σε μια πολύ παλαιότερη πόλη στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, στο Λονδίνο. Ο ερευνητής εξετάζει το νότιο τμήμα του ποταμού Τάιμπερν, κοντά στις εκβολές του Τάμεση.

Подземные тоннели под Лондоном и Нью-Йорком

Οι εκπληκτικές σήραγγες από τούβλο κάτω από το Λονδίνο είναι πολύ μεγαλύτερες από τις σήραγγες κάτω από τη Νέα Υόρκη" - είπε. «Στο Λονδίνο υπάρχουν πολλά μικρά ρυάκια που κυλούν στον Τάμεση. Οι ποταμοί αποτελούν έναν από τους λόγους για τους οποίους κατασκευάστηκε στο Λονδίνο ακριβώς σε αυτό το σημείο. Μετά από χρόνια τους έκρυψαν σε υπόγειες σήραγγες και έγιναν ένα σημαντικό μέρος του συστήματος αποχέτευσης της πόλης, που κατασκευάστηκε τον 19ο αιώνα. "Το νερό τρέχει κάτω από τους τοίχους της δεξαμενής κοντά στη Γέφυρα του Λονδίνου (London Bridge).

protothema / 
anexigita

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com