Translate

Σφαλιάρα και από Μοσκοβισί στους συριζαίους: Το ΔΝΤ παραμένει στο πρόγραμμα - Συνεχίστε να παίρνετε μνημονιακά μέτρα

Πολλές προσδοκίες καλλιεργούνται πριν την επίσκεψη κάποιου «επίσημου» στην Αθήνα, έτσι έγινε και με τον μέχρι πριν λίγο καιρό «φιλέλληνα» Μοσκοβισί, ο οποίος ήλθε στην Αθήνα προκειμένου να συναντηθεί με τους ομολόγους του από την ελλαδική κυβέρνηση.
Τελικώς άνθρακες ο θησαυρός, αφού το μοναδικό που είπε ο Μοσκοβισί ύστερα από τις συναντήσεις του με τον Παπαδημητρίου (του Levy), τον Τσακαλώτο και τον Τσίπρα είναι ότι το ΔΝΤ θα παραμείνει ένας από τους «θεσμούς» της τρόικας και δεν απέκλεισε σε καμία περίπτωση την λήψη επιπλέον μνημονιακών μέτρα, πέρα και από αυτά τα νέα 4 δισ. ευρώ που εξήγγειλε ο Τσακαλώτος.
Συγκεκριμένα, σε ερώτηση περί των διαπραγματεύσεων στο πεδίο της οικονομίας, ο Μοσκοβισί είπε: «Πρέπει να μείνει το ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, εργαζόμαστε σε πολύ καλό κλίμα για να το επιτύχουμε αυτό, δεν μπορώ να σας απαντήσω για το αν θα χρειαστούν επιπλέον δημοσιονομικά μέτρα γιατί θα ήταν σαν να διαχωρίζω τους θεσμούς».
Όπως καταλαβαίνει εύκολα κανείς, ιδιαίτερα αν παρακολουθούσε το παραλήρημα Τσακαλώτου που μίλησε για τον «πιο κρίσιμο μήνα μετά από τον Ιούλιο-Αύγουστο του 2015», έρχονται εξελίξεις δυσμενείς στα οικονομικά. Πολλοί λένε για ένα τέταρτο μνημόνιο, γεγονός που δεν αποκλείεται. Αν μάλιστα λάβουμε υπόψη μας την έκκληση Μοσκοβισί για «σταθερότητα» (δηλαδή ΟΧΙ ΕΚΛΟΓΕΣ) τότε μάλλον όντως οδεύουμε προς ένα τέταρτο επαχθές μνημόνιο, που θα κληθεί να πληρώσει ο Ελληνικός Λαός.
                                                                                                                                              πηγη

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com