Translate

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΚΟΥΡΕΜΑ καταθέσεων και ΕΥΡΩΔΡΑΧΜΗ!Εισήγηση Σόιμπλε στους Χριστιανοδημοκράτες!!

Οργισμένοι οι επιτελείς του Τραμπ από το περιεχόμενο της επιστολής του Ελληνα υπουργού

Οι πιο τεμπέληδες Ελληνες δημόσιοι υπάλληλοι ετοιμάζονται να πιάσουν δουλειά. Ομιλούμε για τους υπαλλήλους του Εθνικού
Νομισματοκοπείου οι οποίοι σχεδιάζουν ήδη το Νέο Εθνικό Νόμισμα. Την Ευρωδραχμή.Το ΔΝΤ βρίσκεται ήδη εκτός
προγράμματος μετά και την ομολογία Τσακαλώτου ότι η Ελλάδα δεν έκανε το 70% όλων όσων όφειλε να κάνει.Το περιεχόμενο της συγκεκριμένης πρόσφατης επιστολής Τσακαλώτου θα αποδειχθεί εξίσου επιβλαβές με τις πρωτοβουλίες του ΓΑΠ το 2009 και το 2010 ο οποίος μάς έβαλε στο μνημόνιο.
Αυτή η παραδοχή έδωσε σύμφωνα με πληροφορίες το άλλοθι στους επιτελείς του Τραμπ να ζητήσουν από το ΔΝΤ να παραμείνει εκτός προγράμματος. Αυτό αυτόματα σημαίνει και έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.
Στο μεταξύ «ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σκοπεύει να εισηγηθεί την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ σε περίπτωση που το ΔΝΤ αρνηθεί τελικά να συμμετάσχει στο τρίτο δανειακό πρόγραμμα», αναφέρει η γερμανική εφημερίδα BILD σε δημοσίευμα της Δευτέρας, επικαλούμενη κύκλους των Χριστιανοδημοκρατών!!!
«Oποιαδήποτε νέα εκταμίευση χρημάτων προς την Ελλάδα είναι σε άμεση συνάρτηση με την επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης αλλά και τη συμμετοχή του ΔΝΤ…”
υποστηρίζει για την ώρα ο Σόιμπλε προετοιμάζοντας το έδαφος για την θεαματική κλωτσιά.
Πάντως ερωτηθείς για το άρθρο της BILD, ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών αρκέστηκε να δηλώσει ότι «δεν υπάρχει κάτι το νεότερο» και παρέπεμψε ακόμη στη δήλωση του Eurogroup το Μάιο του 2015 αλλά και στην πρόσφατη διαβεβαίωση της διευθύντριας του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ στο Νταβός ότι το Ταμείο θα συμμετέχει στο ελληνικό πρόγραμμα.
Ας σημειωθεί ότι ο Βόλφγκαγκ Σόιμπλε είχε κατά καιρούς επιμείνει σε ένα «διάλειμμα» της Ελλάδας από το ευρώ για το «καλό της», θέση με την οποία όμως διαφωνούν ευρωπαίοι εταίροι μας.
Από την πλευρά του ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης (ESM) Κ. Ρέγκλινγκ, δήλωσε πως οποιαδήποτε εκταμίευση προς την Ελλάδα θα γίνει μόνο με τη συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα, επιβεβαιώνοντας την ανάγκη για τη συμμετοχή του ΔΝΤ.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Bloomberg τώρα, η επιστολή του μοιραίου Τσακαλώτου προς τους δανειστές αναφέρει ότι:
– το 1/3 των όρων που συνδέονται με τη δεύτερη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος έχει ολοκληρωθεί
– άλλο 1/3 των προαπ​​αιτούμενω είναι σε εξέλιξη και “αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες”
– το υπόλοιπο 1/3 “μπορούν να εφαρμοστούν πλήρως εντός δέκα ημερών από τη στιγμή που θα υπάρξει μια συνολική συμφωνία”, όπως φέρεται να υπόσχεται ο κ. Τσακαλώτος-που έχει έξω τα λεφτά του!!!
Μόνο που αυτή τη στιγμή στο Λευκό Οίκο βρίσκεται ο Τραμπ και το ΔΝΤ δεν έχει περιθώρια να χορέψει στους ρυθμούς της ελληνικής κυβέρνησης. Αρχισε ήδη η αντίστροφη μέτρηση για την έξοδο της χώρας από το ευρώ με προσωπική ευθύνη του μοιραίου Τσακαλώτου αλλά και του Τσίπρα εάν όλα αυτά έγιναν κατόπιν οδηγιών του. Επίσης όπως γράφουμε σε προηγούμενες αναρτήσεις σας, το κούρεμα των καταθέσεων βρίσκεται προ των πυλών. Στο μεταξύ για το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών αποτελεί προυπόθεση η συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα τόσο με χρήματα όσο και με τεχνογνωσία. Αυτό πλέον δεν υφήσταται και ήδη κουδουνίζουν οι Ευρωδραχμές και το κούρεμα των καταθέσεων με ιστορική ευθυνη του Τσακαλώτου ο οποίος θα ψάχνει ελικόπτερο όταν οι ουρές του πλήθους θα λεηλατούν τα σούπερ μάρκετ αλά Βενεζουέλα!
Όπως τόνισε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών, συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα σημαίνει απαραίτητα τόσο την παροχή τεχνογνωσίας όσο και την παροχή οικονομικής στήριξης.
Το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών-μεταδίδει ο Παναγιώτης Κουπαράνης για την DW- σχολιάζει στο κυβερνητικό μπρίφινγκ τις πληροφορίες που φέρουν τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να εισηγείται Grexit σε περίπτωση που αποχωρήσει το ΔΝΤ από το ελληνικό πρόγραμμα. Αφορμή για την αναφορά στο κυβερνητικό μπρίφινγκ ήταν είδηση που δημοσιεύτηκε στην BILD. Επικαλούμενη κύκλους των Χριστιανοδημοκρατών η εφημερίδα υποστηρίζει ότι ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σκοπεύει να εισηγηθεί την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ σε περίπτωση που το ΔΝΤ αρνηθεί τελικά να συμμετάσχει στο τρίτο δανειακό πρόγραμμα. Σύμφωνα με την BILD, ο κ. Σόιμπλε σκοπεύει να τηρήσει τη δέσμευση που έδωσε πριν δύο χρόνια ότι η βοήθεια προς την Ελλάδα εξαρτάται από τη συμμετοχή του ΔΝΤ. Στο ίδιο άρθρο ο επικεφαλής της επιχειρηματικής πτέρυγας των Χριστιανοδημοκρατών, Κάρστεν Λίνεμαν, υποστηρίζει ότι θα πρέπει μελλοντικά στην ευρωζώνη να προβλέπεται η διαδικασία πτώχευσης, όπως και ή δυνατότητα εξόδου ενός αφερέγγυου κράτους. Ερωτηθείς για το άρθρο, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών Γιούργκ Βάισγκερμπερ αρκέστηκε να δηλώσει ότι «δεν υπάρχει κάτι το νεότερο».
Όπως εξήγησε στη συνέχεια, την Πέμπτη το Eurogroup είχε καλέσει την Ελλάδα «να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της και να δημιουργήσει κατά αυτόν τον τρόπο τις προϋποθέσεις τόσο για μια γρήγορη ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης όσο και για τη συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.» Με αυτή την ευκαιρία το Eurogroup είχε τονίσει ότι η συμμετοχή του ΔΝΤ είναι «απαραίτητη».
Ο κ. Βάισγκερμπερ παρέπεμψε ακόμη στη δήλωση του Eurogroup το Μάιο του 2015 αλλά και στην πρόσφατη διαβεβαίωση της διευθύντριας του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ στο Νταβός ότι το Ταμείο θα συμμετέχει στο ελληνικό πρόγραμμα.
«Εξακολουθούμε να πιστεύουμε», είπε ο εκπρόσωπος του υπουργείου, «ότι το ΔΝΤ θα τηρήσει την υπόσχεσή του. Και είναι πολύ νωρίς για να υποθέσει κανείς το τι θα γίνει σε αντίθετη περίπτωση».

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com