Translate

ΟΙ ΔΡΑΣΤΕΣ ΦΩΝΑΖΑΝ «ΑΛΛΑΧΟΥ ΑΚΜΠΑΡ» Έξι νεκροί και οκτώ τραυματίες από επίθεση σε τζαμί στο Κεμπέκ του Καναδά

Τουλάχιστον έξι άνθρωποι έπεσαν νεκροί από τα πυρά ενόπλων που επιτέθηκαν σε τζαμί στην πόλη Κεμπέκ του Καναδά, όπως αναφέρουν ειδησεογραφικά μέσα της
χώρας, ενώ ακόμη οκτώ άτομα έχουν τραυματιστεί, χωρίς να έχει γίνει ακόμη γνωστά πόσα εξ αυτών είναι σοβαρά.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, μέσα στο τζαμί ήταν συγκεντρωμένοι περίπου 40 άνθρωποι που προσεύχονταν τη στιγμή που οι τρεις δράστες -σύμφωνα με μάρτυρα- εισέβαλαν και άρχισαν να πυροβολούν αδιακρίτως.
Στο σημείο έσπευσαν περιπολικά και ασθενοφόρα, ενώ η γύρω περιοχή έχει αποκλειστεί.Σε ανάρτησή της στο Twitter, η αστυνομία του Κεμπέκ γνωστοποίησε ότι η κατάσταση έχει τεθεί υπό έλεγχο. Σύμφωνα με την ίδια ανάρτηση, οι εγκαταστάσεις του τεμένους βρίσκονται υπό τον έλεγχο της αστυνομίας, ενώ αυτό, έχει εκκενωθεί.
«Ο ένας ένοπλος πυροβολούσε και φώναζε Αλλάχου άκμπαρ», δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό Radio Canada ένας επιζών της επίθεσης. «Οι σφαίρες έβρισκαν ανθρώπους που ήταν εκεί για να προσευχηθούν, άνθρωποι που προσεύχονταν, έχασαν τη ζωή τους», συμπλήρωσε ο επιζών από την επίθεση στο τζαμί στην καναδική πόλη.
«Μία σφαίρα πέρασε ξυστά από το κεφάλι μου», συμπλήρωσε ο αυτόπτης μάρτυρας, ο οποίος υποστήριξε ότι οι δράστες μιλούσαν και πολύ καλά γαλλικά.
ΠΗΓΗ

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com