Translate

Ντ.Τραμπ: Ίσως να μην έχει καθόλου καλή κατάληξη η κατάσταση με την Β.Κορέα

Συμπληρώνοντας τις πρώτες 100 μέρες της διακυβέρνησής του, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, παραχώρησε συνέντευξη στο πρακτορείο Reuters, μιλώντας για όλα τα μεγάλα θέματα των τελευταίων ημερών και ιδιαίτερα για την ένταση στην Κορέα.
Ο νέος ένοικος του Λευκού Οίκου, παραδέχθηκε πως ενδεχομένως η κατάσταση με την Βόρεια Κορέα ίσως να μην έχει καθόλου καλή κατάληξη, και δεν απέκλεισε την πιθανότητα μίας μεγάλης διαμάχης με φόντο την κορεατική χερσόνησο.
"Υπάρχει μια πιθανότητα να καταλήξουμε να έχουμε μια μεγάλη, μεγάλη διαμάχη με τη Βόρεια Κορέα", είπε ο ίδιος για να συμπληρώσει λίγες στιγμές αργότερα, "θέλουμε να το λύσουμε διπλωματικά, αλλά είναι πολύ δύσκολο".
Παράλληλα προς έκπληξη πολλών, ο Αμερικανός πρόεδρος "σκιαγράφησε" το προφίλ του ηγέτη της Βορείου Κορέας, Κίμ Γιονγκ Ουν, ελπίζοντας πως είναι ένας λογικός άνθρωπος και την τελευταία στιγμή θα φερθεί αναλόγως.
"Είναι 27 ετών. Ο πατέρας του πεθαίνει και ο ίδιος αναλαμβάνει τα ηνία του καθεστώτος. Οπότε πείτε ό,τι θέλετε αλλά δεν είναι εύκολο ειδικά σε αυτή την ηλικία. Δεν του το πιστώνω απλά λέω ότι αυτό είναι ένα πολύ δύσκολο πράγμα. Όσο για το αν είναι λογικός ή παράλογος, δεν έχω καμία επιλογή. Ελπίζω να είναι λογικός".
Μάλιστα δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον μάλλον διαμεσολαβητικό ρόλο της Κίνας πάνω στην κρίση της Κορέας. 

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com