Translate

EKTAKTO: Βγήκαν στο Αιγαίο τα ρωσικής κατασκευής Zubr έμφορτα με ΟΥΚ – Δείτε


Σε ετοιμότητα έχουν τεθεί και τα αμφίβια πλοία  «Zubr» με το αερόστρωμνο L-182 «Κέρκυρα» έμφορτο με οπλισμό και ειδικές δυνάμεις ΟΥΚ να παίρνει μέρος σε μεγάλη άσκηση του ΠΝ με τους πολίτες να παρακολουθούν άφωνοι.
Το αμφίβιο «Κέρκυρα» του ΠΝ βρίσκεται από το πρωί στα νερά γύρω από τη Νάξο κάνοντας προσομοίωση απόβασης σε παραλία νησιού έφτασε έως να …»περπατήσει» στην άμμο στο Πυργάκι, νότια της Νάξου.
Ειδικές δυνάμεις αποβιβάστηκαν από το σκάφος με φουσκωτές λέμβους και κατέλαβαν τον Αντικειμενικο Σκοπό, σε θαλάσσια περιοχή. Το σενάριο προέβλεπε την ανακατάληψη μικρονησίδας  που είχε κυριευθεί από εχθρικές δυνάμεις

Πιο αναλυτικά, συγκλονιστικές στιγμές κατέγραψε Ναξιώτης, ο οποίος το πρωί της Πέμπτης (27/04) βρισκόμενος στο Πυργάκι της Νάξου είδε να εκτυλίσσεται μπροστά του άσκηση του πολεμικού Ναυτικού και τον ειδικών δυνάμεων (ΟΥΚ).Συγκεκριμένα, όπως θα δείτε στα πλάνα, ένα χόβερκραφτ (αμφίβιο πλοίο) επιχειρεί στην παραλία του Πυργακίου ενώ από μέσα ξεπροβάλλουν αρκετά φουσκωτά με βατραχανθρώπους.
Το Zubr είναι σχεδιασμένο να μεταφέρει δια θαλάσσης αποβατικές επιθετικές μονάδες (όπως πεζοναύτες και άρματα μάχης) από εξοπλισμένα ή μη σκάφη σε μη προετοιμασμένες ακτές, για την ταχεία μεταφορά στρατευμάτων και υλικού από και προς το θέατρο των επιχειρήσεων, καθώς επίσης για την μεταφορά και πόντιση ναρκών.
Η υψηλή αντοχή και επιπλευσιμότητα του σκάφους οφείλεται σε ένα ορθογώνιο πλωτήρα που αποτελεί το κύριο τμήμα μεταφοράς φορτίου του σκάφους.
Η υπερκατασκευή που βρίσκεται πάνω στον πλωτήρα χωρίζεται σε τρία τμήματα, με 2 οριζόντια διαφράγματα (μπουλμέδες – bulkheads): το ενδιάμεσο τμήμα πολεμικού υλικού, που είναι εξοπλισμένο με ράμπες αρμάτων μάχης, και τα εξωτερικά τμήματα που περιέχουν τα κύρια και εφεδρικά συστήματα πρόωσης, τα τμήματα ενδιαίτησης και τα συστήματα προστασίας βιοχημικού πολέμου.
pentapostagma

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com