Translate

Γιατί προχώρησε στο σημερινό πυραυλικό κτύπημα η Μόσχα - Αποδέκτης ήταν ο ίδιος ο Ν.Τραμπ


Η Ρωσία σήμερα προχώρησε σε εκτεταμένη πυραυλική επίθεση κατά θέσεων του ISIS στην Συρία με πυραύλους κρουζ Καλίμπρ  απαντώντας έτσι στην προηγούμενη πυραυλική επίθεση των ΗΠΑ που είχε διατάξει ο Αμερικανός πρόεδρος Ν.Τραμπ μόλις πριν δύο μήνες.

Το κτύπημα αυτό τακτικά δεν ήταν ιδιαίτερης σημασίας αλλά έχει στρατηγικό υπόβαθρο.
Το Κρεμλίνο πέρα από την ουσία της επίθεσης προχώρησε στην κίνηση αυτή για έναν πολύ σημαντικό και επίσης συμβολικό λόγο: Έδειξε στις ΗΠΑ ότι δεν υπέστη κανένα είδος εκφοβισμού και θα κτυπάει και η ίδια στην Συρία όπως ακριβώς έκανε και πριν, την στιγμή που οι Αμερικανοί προχωρούν σε επιθέσεις κατά κυβερνητικών στόχων σκοτώνοντας πολλούς στρατιώτες και κυβερνητικούς πολιτοφύλακες και καταστρέφοντας πολυάριθμα στρατιωτικά οχήματα κοντά στην περιοχή Al-Tanf στα σύνορα δηλαδή της Συρίας με την Ιορδανία
Η αιτία της επίθεσης που επικαλέσθηκε το Πεντάγωνο ήταν ότι οι δυνάμεις της Συρίας αποτελούσαν απειλή για τους στρατιωτικούς των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ αλλά και τους «αντάρτες» που εκπαιδεύονται και εξοπλίζονται σε βάσεις στην Ιοδανία
Στην Μόσχα γνωρίζουν ότι η κυβέρνηση Ν.Τραμπ θέλει να αναμιχθεί ενεργά στο συριακό ζήτημα για να εμποδίσει την Ρωσία να έχει υπό τον πλήρη έλεγχό της όλη την χώρα.
Στα αμερικανικά think tanks υπάρχει η σκέψη για διάσπαση της χώρας σε πολλά κομμάτια.
Η περιοχή της Λαττάκειας και τη Δαμασκού και πλέον του Χαλεπίου θεωρούνται χαμένες για τις ΗΠΑ και επιδιώκουν τώρα να αποκτήσουν τον έλεγχο στη νότια Συρία, στην ανατολική (όπου βρίσκεται και η υπο πολιορκία εδώ και 5 έτη πόλη της Deir Ezzor) και φυσικά στην βόρεια όπου η Ουάσιγκτον προσδοκά στην δημιουργία κουρδικού κρατικού μορφώματος.
Η σημερινή επίθεση των Ρώσων έστειλε σήμα στην Ουάσιγκτον ότι δεν θα επιτρέψει να συμβεί κάτι τέτοιο και ότι διαθέτει επαρκείς δυνάμεις για να επιβάλλει την θέλησή της στην περιοχή.
Άλλωστε η απόσταση από την ρωσική επικράτεια της επιτρέπει να πραγματοποιήσει προβολή ισχύος στην πολύπαθη χώρα.
Τα ρωσικά πολεμικά πλοία, η φρεγάτα Ναύαρχος Έσεν και το υποβρύχιο Κρασνοντάρ, έβαλλαν πυραύλους Kalibr κατά των οχημάτων μάχης και του προσωπικού του Ισλαμικού Κράτους στην Παλμύρα.
Οι τέσσερις Kalibr εκτοξεύθηκαν από την ανατολική Μεσόγειο. Το υποβρύχιο έβαλλε τους πυραύλους κρούζ ενώ βρισκόνταν σε κατάδυση.
Σύμφωνα με το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας, «ο ρωσικός στόλος στόχευσε σε περιοχή ανατολικά της Παλμύρας, όπου είχαν μετακινηθεί ο βαρύς οπλισμός και το πεζικό των τζιχαντιστών. Οι τζιχαντιστές μετακινήθηκαν εκεί από την Ράκκα. Όλοι οι στόχοι καταστράφηκαν» ανέφερε ο Ρώσος ΥΠ.ΑΜ, Σεργκέι Σοιγκού.     πηγη

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com