Translate

Προειδοποίηση Ερντογάν για νέα εισβολή στη Συρία: «Δεν επιτρέπουμε δημιουργία Κουρδικού Κράτους»

Ο τίτλος από το δημοσίευμα.
Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επισκέφθηκε στρατόπεδο προσφύγων στην επαρχία Χαρράν της Σανλιούρφα πριν
από τη μουσουλμανική γιορτή. Μίλησε  σε ανταποκριτή ρωσικής εφημερίδας και κατέστησε σαφές ότι ενδέχεται να οργανωθεί μια νέα επιχείρηση στη βόρεια Συρία, εάν θεωρηθεί  αυτή απαραίτητη.
Ο Ερντογάν συνομίλησε με τον ανταποκριτή της ρωσικής εφημερίδας ‘Ισβέστια’. Οι δηλώσεις του είχαν εκτενή  κάλυψη από το ρωσικό Τύπο, σημειώνει το τούρκικο δημοσίευμα.
Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων ‘Σπούτνικ’ ο Ερντογάν δήλωσε ότι δεν θα επιτρέψει τη δημιουργία ενός κουρδικού κράτους στο βόρειο τμήμα της Συρίας και είναι έτοιμος να οργανώσει μια νέα στρατιωτική επιχείρηση, ακόμη και εν όψει της παραμικρής απειλής.
Ανέφερε ότι οι τουρκικές δυνάμεις θα μπορούσαν να καταλάβουν την Μανμπίτς και την Ράκκα,
προκειμένου να αποφευχθεί η εγκαθίδρυση ενός κουρδικού κράτους.
Ο Τούρκος πρόεδρος είπε ότι «βλέπουμε αρνητικές διαδικασίες στη Συρία αυτή τη στιγμή και εάν αυτή η κατάσταση απειλήσει τα σύνορά μας θα αντιδράσουμε όπως κάναμε με την επιχείρηση «Ασπίδα του Ευφράτη».
Νωρίτερα, ο Ερντογάν δήλωσε ότι είναι έτοιμος να απελευθερώσει την Μανμπίτς και τη Ράκκα από τις τρομοκρατικές ομάδες, τονίζοντας ότι οι δυνάμεις του Συνασπισμού υπό την αμερικανική ηγεσία «παίζουν στοιχήματα εξ ονόματος των κουρδικών ομάδων», και αυτά ανησυχούν τον στρατηγικό εταίρο τους, την Άγκυρα, ενεργώντας από κοινού με τους τρομοκράτες, αναφερόμενος στις κουρδικές οργανώσεις της Συρίας PYD  καιYPG, σημειώνει το δημοσίευμα.
(haberler.com)
--

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com