Translate

Έκκληση για ειρήνη κάνουν διεθνείς οργανισμοί σε ΗΠΑ και Ρωσία- Πως απαντούν οι υπερδυνάμεις (όλα στημένα!)

Αποτέλεσμα εικόνας για RUSSIA VS USA WARΗ κατάσταση δείχνει τελευταία να "θερμαίνεται" ανάμεσα σε Ουάσιγκτον και Μόσχα, καθώς το παιχνίδι της παγκόσμιας επικυριαρχίας παίζεται ταυτόχρονα σε τρία μέτωπα: στη Συρία, στη Βαλτική και στη κορεατική χερσόνησο. Βλέποντας αυτό το
Αποτέλεσμα εικόνας για ρθσιαν ωσ θσα
κλίμα διεθνείς οργανισμοί, think tanks, κυβερνήσεις αλλά και απλοί πολίτες απευθύνουν έκκληση στις δύο υπερδυνάμεις να μην προχωρήσουν περαιτέρω, δηλαδή στην ένοπλη σύγκρουση. Προχθές, ο Γ.Γ. του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτιέρες είχε εκφράσει δημόσια την ανησυχία του για την κατάσταση, κάτι που προκάλεσε μία αλυσιδωτή αντίδραση και από άλλους οργανισμούς να εκφράσουν και αυτοί δημόσια την ανάγκη του κόσμου για ειρήνη και ηρεμία, παραλληλίζοντας το σημερινό κλίμα με τα γεγονότα που επικρατούσαν κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου.

Ο γνωστός σιωνιστικός οργανισμός ασφάλειας Stratfor, με σημερινή του μελέτη υπό τον τίτλο "Γιατί ο κόσμος βρίσκεται ξανά πίσω στο 1945;" συγκρίνει την περίοδο που μεσολαβεί ανάμεσα στην πτώση του Γ Ράιχ και τον χωρισμό του κόσμου σε αμερικανική και σοβιετική σφαίρα επιρροής, με το σήμερα όπου το τέλος του πολέμου στη Συρία θα αφήσει πίσω μία Μέση Ανατολή χωρισμένη σε κρατίδια και περιοχές υπό ρωσική και αμερικανική κυριαρχία. Στην ουσία, αναφέρει, η Μέση Ανατολή θα γίνει μία περιοχή "κρατών-αντιπροσώπων" των μεγάλων δυνάμεων, όπου η κάθε χώρα θα εξυπηρετεί και θα προάγει τα συμφέροντα του "ηγεμόνα" της.
Ωστόσο, σήμερα υπήρξε και μία αισιόδοξη είδηση, δείγμα της θέλησης του διπόλου Ουάσιγκτον-Μόσχα να συνεννοηθούν. Η Μόσχα ευελπιστεί ότι η συνάντηση του Συμβουλίου Ρωσίας-ΝΑΤΟ θα πραγματοποιηθεί τις προσεχείς εβδομάδες, δήλωσε σήμερα στους δημοσιογράφους ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Αλεξέι Μεσκόφ, επισημαίνοντας παράλληλα ότι ακόμη δεν έχει ορισθεί η ημερομηνία της συνάντησης. «Ακριβής ημερομηνία δεν υπάρχει, αλλά οι διαβουλεύσεις συνεχίζονται. Προσπαθούμε να την διοργανώσουμε κατά την περίοδο των θερινών διακοπών. Νομίζω τον Ιούλιο», δήλωσε ο Μεσκόφ.

Η επικείμενη συνάντηση του Συμβουλίου θα είναι η δεύτερη που πραγματοποιείται εφέτος. Η πρώτη συνάντηση είχε πραγματοποιηθεί στις 30 Μαρτίου. Το 2016 είχαν γίνει τρεις συναντήσεις. Πριν από το 2014 και την ουκρανική κρίση, η οποία ακύρωσε στην ουσία την λειτουργία του θεσμού αυτού, το Συμβούλιο συνέρχονταν σε επίπεδο πρεσβευτών μερικές φορές τον μήνα.
mpakis products lw 720x90 Την άνοιξη του 2014, εξαιτίας των γεγονότων στην Κριμαία και την προσάρτηση της στην Ρωσία, το ΝΑΤΟ σταμάτησε στην ουσία κάθε συνεργασία με την Μόσχα, αλλά ωστόσο αποφάσισε να διατηρήσει ως δίαυλο πολιτικού διαλόγου το Συμβούλιο Ρωσίας-ΝΑΤΟ.      πηγη

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com