Translate

Ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές κατά συριακών δυνάμεων: Καταστράφηκαν άρματα μάχης

Φουντώνει η ένταση ανάμεσα στο τρίγωνο Ισραήλ-Συρίας-Χεζμπολάχ: Ισραηλινά μαχητικά επιτέθηκαν πριν από λίγη ώρα σε θέσεις του συριακού Στρατού ενώ ο ηγέτης της φιλο-ιρανικής οργάνωσης του Ν. Λιβάνου
απείλησε με ολοκαύτωμα το Ισραήλ.
Ένταση αυτές τις ώρες στα υψίπεδα του Γκολάν μεταξύ Συρίας και Ισραήλ. Βολές πυροβολικού και όλμων  από την συριακή πλευρά των συνόρων προκάλεσε την άμεση αντίδραση του Ισραήλ το οποίο εξαπέλυσε αεροπορικές επιδρομές.
Όπως αναφέρουν ισραηλινά δημοσιεύματα το απόγευμα του Σαββάτου βολές όλμων και πυροβολικού κτύπησαν περιοχές γύρω από την  Quneitra στα υψίπεδα του Γκολάν.
Όπως λέει ο ισραηλινός Στρατός οι βολές ήρθαν από οργανώσεις στο έδαφος της Συρίας οι οποίες αντάλλασσαν πυρά μεταξύ τους.
Η ισραηλινή Αεροπορία εξαπέλυσε αμέσως αεροπορικές επιδρομές όχι κατά των οργανώσεων αλλά κατά του συριακού Στρατού καταστρέφοντας δύο άρματα μάχης και μια θέση πυροβολικού!
Με λίγα λόγια φαίνεται  πως και να γίνεται από την συριακή πλευρά των συνόρων ο πάγιος στόχος της IAF είναι ο συριακός Στρατός όπως αναφέρουν και οι ίδιοι οι Ισραηλινοί.
Από τις βολές πυροβολικού δεν σημειώθηκαν ζημιές ή τραυματισμοί ο ισραηλινός Στρατός όμως προειδοποίησε τους πολίτες να μην πηγαίνουν στην περιοχή.
«Δεν πρόκειται να ανεχθούμε καμία απόπειρα παραβίασης με οποιαδήποτε μορφή της ισραηλινής κυριαρχίας και της ασφάλειας των πολιτών του Ισραήλ», ανέφερε σε ανακοίνωσή του υπουργείο άμυνας της χώρας κατηγορώντας την συριακή κυβέρνηση ότι βρίσκεται πίσω από τις επιθέσεις.
Στο μεταξύ ο ηγέτης της οργάνωσης Χεζμπολάχ Hassan Nasrallah προειδοποίησε το Ισραήλ ότι «εκατοντάδες χιλιάδες μαχητές» είναι έτοιμοι να επιτεθούν στο Ισραήλ σε περίπτωση που το τελευταίο εξαπολύσει επίθεση.
«Ο ισραηλινός εχθρός θα πρέπει να γνωρίζει ότι εάν ένας πόλεμος εξαπολυθεί εναντίον της Συρίας ή κατά του Λιβάνου (σ.σ. όπου έχει την έδρα της η Χεζμπολαχ) αυτό θα ανοίξει το δρόμο για χιλιάδες ακόμη και εκατοντάδες χιλιάδες μαχητών από όλο τον αραβικό κόσμο  να έρθουν μαζί μας και να συμμετάσχουν σε αυτόν τον πόλεμο». mpakis products lw 720x90
Οι μάχες διεξάγονται στην περιοχή ύστερα από την επίθεση των ισλαμιστών της οργάνωσης Hay’at Tahrir Al-Sham σε συνεργασία με την οργάνωση Jaysh Al-Tawhid, εναντίον θέσεων του συριακού Στρατού στην πόλη Ba’ath.
Οι μάχες είναι συνεχείς ύστερα από την επίθεση τω ισλαμιστών καθώς κατάφεραν να σπάσουν την πρώτη γραμμή άμυνας των συριακών δυνάμεων.
Ουδείς μπορεί να γνωρίζει από πού έφυγα τα βλήματα πυροβολικού και όλμων προς την πλευρά του Ισραήλ.
Το τελευταίο όμως προτίμησε να βομβαρδίσει στόχους του συριακού Στρατού που... αμύνεται.                                                pronews

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com