Translate

Δελτίο των 11: Το Κράτος των Εταιρειών και όχι του κυρίαρχου λαού ..και άλλα!

Το Κράτος των Εταιρειών και όχι του κυρίαρχου λαού

Απελπισία. Οι μεταρρυθμιστές Φιλελέ Κλέφτες, μαζί με τους μεταρρυθμιστές Κεντροαριστερούς Κλέφτες έφεραν στην Βουλή την
«εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ», που την συνέταξαν τα ημέτερα Καρτέλ.
Κατήργησαν το Αγγελιόσημο ως μη «ανταγωνιστικό» και για να επωφεληθούν οι νοικοκυρές διότι θα περνούσαν αμέσως το όφελος από την κατάργηση της επιβάρυνσης στη διαφήμιση στον καταναλωτή.
Και τα σαπούνια ακρίβυναν, επί της αριστερής διακυβερνήσεως Αποφάσισαν να πουλάνε τα φάρμακα στα σουπερμάρκετ για να αυξηθεί ο ανταγωνισμός και να «πέσουν οι τιμές».
Και μια παυσίπονη κρέμα με Ντικλοφενάκη , που δεν έχει πια πατέντα, από 6 ευρώ, «έπεσε» με την «αριστερή» κυβέρνηση στα 9.50 και θα πάει στα 17 που την πουλάνε τα… σουπερμάρκετ στην Αγγλία.
Αυτό είναι το κράτος των Εταιρειών, που λειτουργεί με «μπλε», «πράσινους» και «κόκκινους» Κόκκους.
Αυτή είναι με πολύ απλά παραδείγματα η δράση του Καρτέλ της Πάρα-εξουσίας. Η «Εταιρεία» πάνω από όλα. Και η Εταιρική Ευθύνη.
Η Κοινοπραξία του Alexis και του Panos, είναι ότι και η Κοινοπραξία Φον Αντωνάκη-Συνταγματολόγου. Κράτος των Εταιρειών και όχι του λαού.
Μπλε λύκος ,Κόκκινος λύκος, πράσινος λύκος, μια διεφθαρμένη γενιά.
Και η πραγματική μεταρρύθμιση είναι να γίνει το Κράτος, Κτήμα του Κυρίαρχου Λαού.

Πολύ κακό για το Τίποτα
Ένας μεγάλος βόθρος είναι η Κεντροαριστερά.
Μέσα στα Σκατά του «εκσυχρονισμού», του «ευρω-πατριωτισμού», των «μεταρρυθμίσεων» τσαλαπατάνε από τον κεντροαριστερό KULIS ως τον κεντροαριστερό ALEXIS.
Ανάμεσα τους οι κεντροαριστερές σκατούλες η ορφανή Φώφη, ο ορφανός Σταύρος που θρηνεί το αφεντικό του , ο σκατοδήμαρχος , ο αριστερός Νίκος,
ο εβραίος Σαραγκούζι από τις Κυκλάδες και ο καθηγητής από το Ναύπλιο που τα βρήκε με τον πρέσβη Μόρνιγκσταρ .
Πολύ κακό για το Τίποτα.
Πολλοί οι υποψήφιοι αλλά λίγοι πολλοί λίγοι οι χαζοί οπαδοί .
Έχει σωθεί το λαδάκι τους.

Πουστιές από Επικοινωνιολόγους και πολιτικούς του ….Κώλου

Η γερμανική πατσαβούρα «Φραγκφούρτε Αλγκεμάινε Τσάιτουγκ» έγραψε ότι «Οι Έλληνες προτιμούν να δανείζουν σε επιχειρήσεις παρά στο κράτος» και πρόσθεσε, «είναι εξαιρετικά σπάνιο κρατικά ομόλογα (…) να πρέπει να προσφέρουν σαφώς μεγαλύτερα επιτόκια από τα ομόλογα επιχειρήσεων της ίδιας χώρας».

Η εφημερίδα αναφέρθηκε συγκεκριμένα το παράδειγμα του ομίλου επιχειρήσεων «Μυτιληναίος» που εξέδωσε πενταετές ομόλογο 300 εκ. ευρώ με επιτόκιο 3,1% ενώ ένα μήνα αργότερα το ελληνικό Δημόσιο να πληρώσει 4,375%» για το δικό του πενταετές ομόλογο. Τέτοιες μαλακίες λένε οι αγορές.

Δεν υπάρχει κανένας Έλληνας που να δάνεισε είτε τον «Μυτιληναίο» είτε το κράτος. Υπάρχουν οι «Τσιφούτ» Αγορές και οι «αξιολόγήσεις» του Ρίσκου.Μιλάμε για 1000% παραπληροφόρηση. 1000% πουστιά. 

Επιχειρώντας να εξηγήσει τους δηθεν λόγους της στροφής των ανύπαρκτων ελλήνων επενδυτών προς τα εταιρικά ομόλογα η γερμανική πατσαβούρα επισημαίνει ότι μετά το κούρεμα του 2012 το ελληνικό κράτος δεν έχει ανακτήσει ακόμη την εμπιστοσύνη των ….επενδυτών. 

Και για να την «ανακτήσουμε ο φιλάνθρωπος και δημοκράτης Σακάτης, δήλωσε ότι "Η Ελλάδα πρέπει να καταστεί περισσότερο ανταγωνιστική", και για αυτό «πρέπει να προχωρήσει στην εφαρμογή του προγράμματος μεταρρυθμίσεων», προσθέτοντας πως η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους δεν βρίσκεται «επί του παρόντος» στην ατζέντα. 
Η έναρξη μιας συζήτησης σχετικά με την ελάφρυνση του χρέους θα στείλει λάθος μήνυμα στην Αθήνα, τη στιγμή που η οικονομία της βρίσκεται σε ανάκαμψη.
«Η χώρα δεν χρειάζεται μείωση του χρέους της τώρα, αλλά πρέπει να εργάζεται συνεχώς για την ανταγωνιστικότητά της», επανέλαβε ο Σακάτης που υπογράμμισε επίσης ότι το κόστος δανεισμού της Ελλάδας για τα επόμενα 10 έως 15 χρόνια, είναι ήδη σχετικά χαμηλό. 
Σχετικά χαμηλό 1000% πάνω από τα γερμανικά επιτόκια. 
Αλλά είπαμε…. Πουστιές.                                                     πηγη

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com