Translate

ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΑΦΟΥ ΚΑΗΚΑΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ "Περιορισμένη" βλέπει την ολοσχερή καταστροφή από την πυρκαγιά ο Τσίπρας!


Ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίστηκε τελικά μετά από μέρες, τη στιγμή που όλη η Ελλάδα καιγόταν και μάλιστα εκτίμησε και το μέγεθος της καταστροφής!

 Αφού πέταξε με ελικόπτερο πάνω από τις καμμένες περιοχές της Ανατολικής Αττικής ωραιοποίησε το θέμα και τόνισε πως «η εικόνα είναι μιας απόλυτα ελεγχόμενης κατάστασης», τη στιγμή που η φωτιά που έκαιγε ανεξέλεγκτα για τέσσερις μέρες κατέστρεψε χιλιάδες στρέμματα καταπράσινου δάσους και άφησε ανθρώπους απελπισμένους να βλέπουν να χάνεται το βιος τους από τη μια στιγμή στην άλλη.
Αφού ευχαρίστησε αρχικά τους πυροσβέστες για το κατόρθωμά τους, δήλωσε πως «Το επίτευγμα είναι πολύ μεγάλο» ενώ όλα έγιναν χωρίς να υπάρξει τραυματισμός. Στο θέμα μάλιστα της εκκένωσης  των παιδικών κατασκηνώσεων, είπε: «Αυτό ήταν το πιο συγκινητικό, μου είπε ο αρχηγός ότι πήρατε τα παιδάκια στα χέρια, η μία κατασκήνωση κινδύνεψε πραγματικά».
Ακόμη μέσω του ασυρμάτου ενός πυροσβεστικού οχήματος απευθύνθηκε σε όλους τους πυροσβέστες  και δήλωσε την «αμέριστη συμπαράσταση και την απέραντη ευγνωμοσύνη, για λογαριασμό ολόκληρου του λαού για την σκληρή προσπάθεια που καταβάλατε» ενώ δεν παρέλειψε να συμβουλέψει τους πυροσβέστες λέγοντας «να είμαστε σε εγρήγορση γιατί τα μελτέμια κρατούν όλο το μήνα και να έχουμε το νου μας για τις αναζωπυρώσεις». 
Ερωτηθείς από δημοσιογράφο για την κατάσταση από ψηλά, ο Αλ. Τσίπρας τόνισε πως είναι «απόλυτα ελεγχόμενη», εκτιμώντας σε 15.000 στρέμματα την έκταση που κάηκε. Και θύμισε ότι η μεγάλη πυρκαγιά, στον ίδιο τόπο, του 2009, που ξεκίνησε από το Σέσι και έφτασε ως το Γραμματικό, κατέκαψε 150.000 στρέμματα, ήταν δηλαδή δέκα φορές μεγαλύτερη. Χάρη στις υπεράνθρωπες προσπάθειες σήμερα, «αποφύγαμε τα χειρότερα», σημείωσε συμπερασματικά ο πρωθυπουργός, λέγοντας για άλλη μια φορά, «ένα μεγάλο ευχαριστώ» και εκφράζοντας τη «βαθιά ευγνωμοσύνη του».
Στο διάλογο με τους αρμόδιους, ο διοικητής της Πυροσβεστικής συμφώνησε με τον πρωθυπουργό ότι απαιτείται δουλειά ακόμη για την πλήρη εξάλειψη των εστιών.
Ενώ πολύ χαρακτηριστικά και όσα είπε ο αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου: χθες από το ίδιο σημείο, στην Αγία Κυριακή, έβλεπε τους καπνούς -τους παρομοίασε με το «μανιτάρι» της Χιροσίμα-, χωρίς να μπορεί να κρύψει το φόβο του, εκείνη τη στιγμή, για επέκταση της φωτιάς στην Πάρνηθα, ακόμη και για ανθρώπινες απώλειες. Όμως, «όλο το παιχνίδι κρίθηκε χθες το βράδυ», όταν οι πυροσβέστες ρίχτηκαν στις εστίες ανάφλεξης ακόμη και με 300 μέτρα σωλήνα.
Τέλος, ο πρωθυπουργός συνομίλησε με πυροσβέστες, στελέχη της ΕΜΑΚ και εθελοντές.                                             ΠΗΓΗ

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com