Translate

Οι Αλβανοτσάμηδες «ξαναχτύπησαν»! Χ.Ζάνε: «Ο Όμηρος έγραψε Ιλιάδα και Οδύσσεια στα… αλβανικά» ΟΤΙ ΝΑΝΑΙ!

Οι Αλβανοτσάμηδες «ξαναχτύπησαν», με τον ανθέλληνα Χικμέτ Ζάνε  να γράφει σε άρθρο του, στην αλβανική εφημερίδα SOT, ότι ο «Όμηρος έγραψε την Οδύσσεια και την Ιλιάδα στα… αλβανικά». Μάλιστα, όπως αναφέρει ο Ζάνε, @-)τους ισχυρισμούς του αυτούς τους στηρίζει στον υποστηρικτή των νεότουρκων, γενίτσαρο και γεννήτορα του αλβανικού εθνικισμού, Σαμί Φράσερι, που έζησε τον 19ο αιώνα, σπούδασε στη Ζωσιμαία Σχολή Ιωαννίνων και δίδαξε σε τουρκικό πανεπιστήμιο.

Συγκεκριμένα, ο Ζάνε αναφέρει την αρθρογραφία του Σαμί Φράσερι  στην εφημερίδα  Terxhuman Shark, , στα τέλη του 19ου αιώνα, με βάση την οποία ο Φράσερι, μέσα από ένα ανιστόρητο παραλήρημα, όπου επικαλούταν ψυεδώς Πλούταρχο και Στράβωνα,  «απέδειξε», όπως ισχυρίζεται ο Ζάνε, ότι «οι Αλβανοί είναι αυτόχθονες στην Ήπειρο, ότι το μισό έργο της Οδύσσειας και της Ιλιάδας, ο Όμηρος το έγραψε στην «αλβανική», ότι οι Ελληνικοί Θεοί έχουν αλβανικά- πελασγικά ονόματα, ότι ο Μέγας Αλέξανδρος, ο Αριστοτέλης, ο Πύρρος της Ηπείρου, ο Αλή Πασά του Τεπελενίου, ήταν Αλβανοί».
Φυσικά ούτε ο Πλούταρχος, ούτε ο  Στράβωνας αναφέρονταν σε Αλβανούς, καθώς οι πρώτες αναφορές που έχουμε για Αλβανούς είναι προς τα τέλη του μεσαίωνα-αρχές της Αναγέννησης. Ακόμη ένα στοιχείο που αποκαλύπτει τα ψέματα των Αλβανοτσάμηδων είναι ότι η συλλογή των σκόρπιων στίχων του Ομήρου και η συγγραφή των επών του έγινε επί Πεισιστράτου στην Αθήνα του 6ου αιώνα π.Χ. και φυσικά ήταν στα Ελληνικά, εκτός του ότι ο Όμηρος δεν έγραψε τίποτα, παρά μόνο υπαγόρευσε, καθότι ήταν τυφλός.
Οι Πελασγοί είναι οι πρόγονοι των Ελλήνων ή με άλλα λόγια  οι Πελασγοί της κυρίως Ελλάδας άλλαξαν το όνομά τους σε Δαναοί ή Αχαιοί (Μυκηναίοι) και έτσι τους συναντάμε στον Όμηρο, και αργότερα οι Δαναοί ονομάστηκαν Έλληνες.
Είναι δηλαδή ο ίδιος λαός που άλλαξε εθνικό όνομα και κατέληξε να ονομάζεται Έλληνες, οι οποίοι Έλληνες, σύμφωνα με τον αυτοκράτορα Ιουλιανό,  είναι «το ευγενέστερο έθνος των Πελασγών».
Σύμφωνα με τα αρχαία κείμενα  δεν έγιναν Έλληνες όλοι οι Πελασγοί. Δημιουργήθηκαν κι άλλα έθνη, όπως οι Κάρες, οι Λέλεγες, οι Ιλλυριοί, οι Ετρούσκοι, οι Ρωμαίοι κ.α. Οι Αλβανοί, λοιπόν, προσπαθούν να αποδείξουν  ότι είναι απόγονοι των Ιλλυριών.
Από το να προχωρούν, όμως, σε ανιστόρητες εξάρσεις,  μια επιστημονική εξέταση θα μπορέσει να δείξει ποια είναι τελικά η πραγματική ταυτότητα τους, χωρίς να παρουσιάζουν τα ιστορικά γεγονότα και δεδομένα κατά το δοκούν                                      ΠΗΓΗ

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com