Translate

Τι θα γίνει σε περίπτωση βορειοκορεατικής πυραυλικής επίθεσης εναντίον των ΗΠΑ


Ασύλληπτος ο αριθμός των νεκρών και της καταστροφής

Την ώρα που ΗΠΑ και Βόρεια Κορέα εκτοξεύουν εκατέρωθεν απειλές και ενώ  η Ουάσιγκτον μετακινεί συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας στην αυλή της Πιονγιάνγκ με στόχο να καταρρίψει τυχόν πυραύλους που θα εκτοξεύσει το καθεστώς του Κιμ Γιονγκ Ουν, στη δημοσιότητα βγαίνει άλλη μία εκτίμηση που προβλέπει τρομακτικές απώλειες από την αμερικανική πλευρά, σε περίπτωση βαλλιστικής επίθεσης.

Ειδικότερα, ο Γουίλιαμ Ρ. Γκρέιαμ, πρόεδρος της EMP Commission, της επιτροπής που είχε συστήσει το Κογκρέσο για τη μελέτη πιθανής επίθεσης με όπλα ηλεκτρομαγνητικού παλμού, υποστήριξε ότι αν εκραγεί ένας διηπειρωτικός βαλλιστικός πύραυλος με πυρηνική κεφαλή στο κατάλληλο ύψος πάνω από τις ΗΠΑ θα μπορούσε να εκπέμψει ηλεκτρομαγνητικό παλμό σε μια τεράστια ακτίνα και να καταστρέψει όλα τα ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά συστήματα για απροσδιόριστο διάστημα, βυθίζοντας τη χώρα στο σκοτάδι καιπροκαλώντας το θάνατο μέσα σ’ ένα χρόνο έως και του 90% του πληθυσμού της από την πείνα, τις αρρώστιες και τη γενική κοινωνική αναταραχή.
Η ανακοίνωση της επιτροπής προσθέτει: «Με την ανάπτυξη μικρότερων πυρηνικών οπλοστασίων και πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς από νέους εχθρούς των ΗΠΑ ,αρχής γενομένης από τη Βόρεια Κορέα, η απειλή μιας πυρηνικής επίθεσης ΗΜΠ κατά των ΗΠΑ είναι ένας απ’ τους λιγοστούς τρόπους με τους οποίους μια χώρα θα μπορούσε να προκαλέσει τεράστια καταστροφή στις Ηνωμένες Πολτείες. Ως εκ τούτου είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητο η ηγεσία της χώρας να αντιμετωπίσει την απειλή του ΗΜΠ ως θέμα ζωτικής σημασίας».
Παρόλα αυτά, η κυβέρνηση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ θεωρεί ότι επί του παρόντος είναι "διαχειρίσιμη" η απειλή που θέτει η πυρηνική δυνατότητα της Βόρειας Κορέας αλλά πιστεύει ότι δεν θα πρέπει να επιτραπεί στην Πιονγκγιάνγκ να αναπτύξει συστήματα που θα της επέτρεπαν να πλήξει στις ΗΠΑ, δήλωσε ο προσωπάρχης του Λευκού Οίκου Τζον Κέλι.
"Μια χώρα που έχει αναπτύξει αρκετά καλούς ICBM (διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους) και αναπτύσσει αρκετά καλά πυρηνικά οχήματα επανεισόδου (κεφαλές) θα έλεγα (...) ότι αυτή η χώρα απλώς δεν μπορεί να έχει την ικανότητα να φτάσει στην πατρίδα", είπε ο Κέλι, ο οποίος είναι απόστρατος στρατηγός.
"Αυτή τη στιγμή πιστεύουμε ότι η απειλή είναι διαχειρίσιμη αλλά αν αυξηθεί πέρα από το σημείο που είναι σήμερα, τότε, ας ελπίσουμε ότι θα δουλέψει η διπλωματία", πρόσθεσε.                            ΠΗΓΗ

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com