Translate

Περίπτωση «Τσερνόμπιλ» ή δοκιμή όπλου από Ρωσία-ΗΠΑ; – Aπό που προέρχεται η μυστηριώδης άνοδος ραδιενεργών σωματιδίων σε ολόκληρη την ΕΕ


Τι ακριβώς δεν μας λένε για την αποκάλυψη ύπαρξης ραδιενεργού υλικού στην ατμόσφαιρα σε χώρες της ΕΕ και της Ελλάδας;
Η Υπηρεσία ραδιοακτινοβολίας  της Γερμανίας ανακοίνωσε σε έκτακτη έκδοση την  αυξημένη ποσότητα ραδιενέργειας σε τμήματα της Κεντρικής και Δυτικής Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδος , όπως αναφέραμε.
Τα αυξημένα επίπεδα ανιχνεύθηκαν σε αρκετούς σταθμούς μέτρησης στην Ευρώπη και σε έξι τοποθεσίες στη Γερμανία, αναφέρει ρωσικό άρθρο.

«Νέες αναλύσεις της πηγής του ραδιενεργού υλικού είναι πιθανό να υποδεικνύουν απελευθέρωση του από τα  νότια Ουράλια», ανακοίνωσε  η γερμανική Υπηρεσία ραδιοακτινοβολίας «ενώ  δεν μπορούν να αποκλειστούν και άλλες περιοχές της Νότιας Ρωσίας».
Τα σωματίδια που ανιχνεύτηκαν είναι το συστατικό ρουθήνιο-106, ένα ισότοπο που χρησιμοποιείται στην ακτινοθεραπεία για όγκους, και μερικές φορές ως  ραδιοϊσότοπο σε  θερμοηλεκτρικές γεννήτριες (RTGs) που παρέχουν ισχύ σε δορυφόρους.
Αύξηση του ρουθηνίου-106 έχει ανιχνευθεί στην ατμόσφαιρα  σε  Αυστρία,  Γαλλία,  Γερμανία,  Ιταλία ,Ελβετία  και Ελλάδα.
Το γεγονός έχει σημάνει συναγερμό στην ευρωπαϊκή  επιστημονική κοινότητα και υπάρχει σαφώς πλήθος αναπάντητων ερωτημάτων που αφορούν κυρίως την πηγή όλης αυτής της ραδιενεργού ποσότητας που εκλύθηκε «με κάποιον τρόπο» στην ατμόσφαιρα «ταυτόχρονα» σε τόσες χώρες.Ενώ οι αξιωματούχοι λένε ότι δεν υπάρχει λόγος να πανικού των Ευρωπαίων, δεν ξέρουν από πού προέρχεται το υλικό αυτό.
Το τι έχει  εντοπιστεί μόνο ρουθήνιο-106, μπορεί να αποκλείσει την πιθανότητα ατυχήματος  πυρηνικού σταθμού.
Παρόμοια ραδιενεργά συστατικά έχουν εμφανιστεί σε όλη την Ευρώπη στο παρελθόν, αλλά ήταν  εξαιρετικά σπάνια.
Τον Φεβρουάριο εντοπίστηκαν ίχνη ραδιενεργού ιωδίου-131 σε ολόκληρη την Ευρώπη. Το συστατικό αυτό  και η πηγή της ραδιενέργειας δεν εντοπίστηκαν ποτέ όμως .
Το ινστιτούτο IRSN της Γαλλίας είχε ανακοινώσει ότι εντοπίστηκαν ίχνη στην Νορβηγία, τη Φινλανδία, την Πολωνία, τη Γερμανία, την Τσεχία , τη Γαλλία και την Ισπανία.
Ενώ συμβαίνουν όλα αυτά τα άκρως περίεργα ,τρία μέλη του Κογκρέσου των ΗΠΑ ζήτησαν απαντήσεις από την Ουάσινγκτον, αφού ένα νέο βιβλίο ισχυρίζεται ότι αποκαλύπτει λεπτομέρειες για το πώς η αμερικανική κυβέρνηση είχε δώσει την έγκριση της για ΧΗΜΙΚΟΥΣαεροψεκασμούς με παρόμοια υλικά ακτινοβολίας και άλλες επικίνδυνες ουσίες.
Το γεγονός είναι ότι υπάρχει η πιθανή περίπτωση το υλικό αυτό να εμπεριέχεται σε προγράμματα «ψεκασμών» από τους πολλούς που βλέπουμε καθημερινά και οι οποίοι πραγματοποιούνται από αεροσκάφη χωρίς διακριτικά.   Το τι πραγματικά συμβαίνει όπως στην συγκεκριμένη περίπτωση του συστατικού Ρουθήνιο -106 σχεδόν όλοι μπορούμε να το  κατανοήσουμε  και αφορά «βρώμικο σχέδιο» , είτε πρόκλησης βλαβών  του πληθυσμού είτε κάτι άλλο ακόμα πιο χειρότερο.  pentapostagma

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com