Translate

Ολοκληρώνονται τα κοινά γυμνάσια ΗΠΑ-Νότιας Κορέας


Σήμερα αναμένεται να ολοκληρώσουν τα κοινά τους γυμνάσια οι ΗΠΑ και η Νότια Κορέα, γεγονός που αναμένεται να μειώσει την ένταση στην κορεάτικη χερσόνησο, η οποία συνδέεται με τις πυρηνικές και στρατιωτικές φιλοδοξίες της Βόρειας Κορέας.
Τα γυμνάσια διήρκεσαν δυο μήνες και σε αυτά πήραν μέρος ο νοτιοκορεατικός στρατός και περίπου το ένα τρίτο των 28.500 αμερικανών στρατιωτών που σταθμεύουν στη Νότια Κορέα. Η Πιονγιάνγκ τα καταδίκασε, όπως κάνει όλα τα χρόνια, καθώς θεωρεί τα γυμνάσια ως επέμβαση της Νότιας Κορέας στη Βόρεια με την υποστήριξη της Ουάσινγκτον.
«Με το τέλος των γυμνασίων μειώνονται οι φόβοι για μια τυχαία σύγκρουση», δήλωσε ο Πάικ Χακ-Σουν, ειδικός σε θέματα της Βόρειας Κορέας στο κέντρο μελετών Σετζόνγκ της Σεούλ. Ωστόσο, στις 7 Μαΐου θα συναντηθούν στην Ουάσινγκτον ο Μπαράκ Ομπάμα με την πρόεδρο της Νότιας Κορέας, Παρκ Γκουέν-Χίε, γεγονός που είναι πιθανό να προκαλέσει την έντονη αντίδραση της Πιονγιάνγκ. «Εάν η Βόρεια Κορέα θεωρήσει τη συνάντηση αυτή απαράδεκτη, θα πρέπει να ζήσουμε με τον συνεχή φόβο μιας νέας στρατιωτικής πρόκλησης κοντά στα σύνορα», τόνισε ο Πάικ Χακ-Σουν. 
Οι ΗΠΑ ζητούν από την Βόρεια Κορέα την άμεση απελευθέρωση ενός αμερικανού πολίτη
Οι Ηνωμένες Πολιτείες ζήτησαν τη Δευτέρα την «άμεση απελευθέρωση» από τη Βόρεια Κορέα, ενός αμερικανού πολίτη ο οποίος θα αντιμετωπίσει σε δίκη την κατηγορία της προσπάθειας ανατροπής της κυβέρνησης της Πιονγιάνγκ. Το αμερικανικό Στέιτ Ντιπάρτμεντ επιβεβαίωσε ότι είναι σε «στενή συνεργασία» με τη σουηδική πρεσβεία στην Πιονγιάνγκ για την τύχη του Κένεθ Μπαε, ο οποίος συνελήφθη τον Νοέμβριο του 2012.
Σύμφωνα με το επίσημο κορεατικό πρακτορείο ειδήσεων (KCNA), ο αμερικανός κρατούμενος «θα αντιμετωπίσει σύντομα δίκη στο Ανώτατο Δικαστήριο της Βόρειας Κορέας». Ο Μπάε ένας αμερικανός κορεατικής καταγωγής, διοργάνωνε εκδρομές προς τη Βόρεια Κορέα, σύμφωνα με την εφημερίδα Seattle Times. Όπως αναφέρουν αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, συνελήφθη το περασμένο Νοέμβριο, ενώ καθοδηγούσε πέντε τουρίστες που είχαν εισέλθει στη χώρα από το βόρειο-ανατολικό λιμάνι της Ρατζίν.

ΑΜΠΕ

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com