Translate

ΚΑΙ ΣΥΣΤΑΣΗ "ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΗΣ ΣΥΝΟΡΩΝ" Διάσπαση ΕΛ.ΑΣ, "διά του 3": Ασφάλειας, Αλλοδαπών & Προστασίας Συνόρων!


Μέσω του λογαριασμού του στο twitter, ο υπουργός Δημοσίας Τάξεως Νίκος Δένδιας προχώρησε στην ανακοίνωση ενός σχεδίου που αν συντελεστεί αποτελεί την μεγαλύτερη ανατροπή στο χώρο των δυνάμεων εσωτερικής ασφάλειας από το έτος 1984 όταν η ηρωική Χωροφυλακή ενοποιήθηκε με την Αστυνομία Πόλεων (και αυτή πλήρωσε βαρύ φόρο αίματος για την προστασία της ασφάλειας των πολιτών, αλλά και την αντιμετώπισαη των σταλινικών ανταρτών το 1944 και το 1946-1949).


 «Η Ελληνική Αστυνομία αναδιαρθρώνεται σε τρεις αυτόνομους κλάδους: Τάξης-Ασφάλειας, Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων. Το υπουργείο Δημόσιας Τάξης “αποαστυνομικοποιείται” και δημιουργείται ένα πολιτικό υπουργείο με τις υπηρεσίες του με σύγχρονη, ευέλικτη δομή», ανέφερε στον λογαριασμό του ο Νίκος Δένδιας. 
 Τη νέα μορφή που θα έχουν η ΕΛ.ΑΣ., η Πυροσβεστική και η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, παρουσίασε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Ν. Δένδιας. Το σχετικό σχέδιο νόμου κατατίθεται σήμερα Τετάρτη προς συζήτηση, στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής. Πριν λίγο στη Βουλή ο Ν.Δένδιας ανέφερε ότι η Πυροσβεστική γίνεται επιχειρησιακός βραχίονας της ΓΓΠΠ (Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας) και θα χωρίζεται σε δύο κλάδους: Επιχειρήσεων και Υποστήριξης. Οι συγχωνεύσεις δομών στα σώματα ασφαλείας, κατά τον κ. Δένδια, φτάνουν από 30 - 47%. Ο κ. Δένδιας τόνισε ότι θα έρθει και δεύτερη φάση αναδιοργάνωσης, με Προεδρικό Διάταγμα που θα αφορά σε αξιολόγηση προσωπικού, μεταθέσεις, και αναδιοργάνωση περιφερειακών υπηρεσιών. Ο κ. Δένδιας είπε ότι το νομοσχέδιο φιλοδοξεί να αλλάξει τον τρόπο λειτουργίας του υπουργείου της αστυνομίας, της πυροσβεστικής και της γενικής γραμματείας. Ουσιαστικά με τον τρίτο Κλάδο της Προστασίας Συνόρων έχουμε ανασύσταση της παλιάς Χωροφυλακής, την οποία εν όψει την συγκυβέρνησης με τον ΣΥΡΙΖΑ προφανώς, φοβήθηκαν να επαναφέρουν το παλιό όνομά της και θα λέγεται "Αστυνομία Προστασίας Συνόρων". 
 Κι ένα τελευταίο: Στην φωτογραφία εικονίζεται η αιματοβαμμένη πολεμική σημαία της Χωροφυλακής που κράτησε όρθια την Ελλάδα τον Δεκέμβριο του 1944 και στήριξε το κτίσιμο της νέας Ελλάδας, μέχρι την κατάργησή της από το ΠΑΣΟΚ το 1984 (ως αντισταθμιστικό στην Αριστερά για την στήριξη...) και την μετονομασία τόσο αυτής όσο και της Αστυνομίας Πόλεων με το όνομα του ηττημένου ΕΛΑΣ. Πού είναι αυτή η σημαία; Ποιος την έχει; Φοβούνται μην γίνει προσκύνημα και σύμβολο αντίστασης; 
                                                                                                                                    defencenet

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com