Translate

Θλίψη για τον ξαφνικό θάνατο της Αλεξίας Αλεξιάδου. Η κόρη της γνωστής σε όλους Βέφας Αλεξιάδου πέθανε τα ξημερώματα της Τετάρτης

imageΑπό ανακοπή καρδιάς πέθανε τελείως αιφνιδιαστικά η Αλεξία Αλεξιάδου, κόρη της γνωστής σε όλους μαγείρισσας Βέφας Αλεξιάδου.
Γενικά οι πληροφορίες γύρω από το θάνατο της επίσης μαγείρισσας Αλεξίας Αλεξιάδου είναι συγκεχυμένες και τα ακριβή αίτια θα φανούν στη νεκροψία. Το τηλεοπτικό κοινό γνώρισε την Αλεξία μέσα από τις εκπομπές, όπου μαγείρευε δίπλα στη μητέρας της. Η κόρη της διάσημης μαγείρισσας έχει δυο κόρες ηλικίας 17 και 10 ετών. Η Αλεξία έπασχε από μικρή ηλικία από άσθμα.
Η Αλεξία Αλεξιάδου ήταν συγγραφέας της πολύ επιτυχημένης τριλογίας «Ερωτικές Συνταγές», «Γεύσεις Γάμου» και «Μια γιορτή για τα παιδιά». Τα βιβλία της έχουν τιμηθεί με διεθνή βραβεία από τον παγκοσμίως αναγνωρισμένο διαγωνισμό «International Cookbook Awards».
Το βιβλίο «Νηστήσιμα και Υγιεινά», που εξέδωσε σε συνεργασία με τη μητέρα της, βραβεύτηκε στη Γαλλία το 1999, καθώς και για τη φωτογράφησή του στην Αυστραλία (Silver Laddle Award 1999). Το βιβλίο της «Ονειρικά Χριστούγεννα» (2004) έγινε μπεστ σέλερ και επανεκδόθηκε 4 φορές.
Η Αλεξία Αλεξιάδου ήταν μέλος του I.A.C.P. (International Association of Culinary Professionals) και παρακολουθούσε τακτικά στο εξωτερικό σεμινάρια στο χώρο της γαστρονομίας, δίνοντας και διαλέξεις σε αμερικάνικο κοινό. Από τον Δεκέμβριο του 2008 και κάθε μήνα εκδίδει μαζί με τη μητέρα της Βέφα «Το Αλφαβητάρι της Μαγειρικής», την πιο πλήρη, εύχρηστη και πολυτελή εγκυκλοπαίδεια γεύσης, η οποία κυκλοφορεί κάθε μήνα με το περιοδικό Τηλεθεατής. Η Αλεξία Αλεξιάδου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και διέμενε μόνιμα στην Αθήνα. Τον περασμένο Απρίλιο είχε θέσει και υποψηφιότητα στις αυτοδιοικητικές εκλογές, με το συνδυασμό του Βασίλη Καπερνάρου.

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com