Translate

Ο Έμπολα πλησιάζει! Oι αστυνομικοί έχουν μόνο… γάντια και μάσκες μιας χρήσης! Στα «χαρτιά» η… υποτιθέμενη ετοιμότητα του Υπουργείου Υγείας!

empolagitonies
Στην Ελλάδα ό,τι δηλώσεις είσαι… αυτό είναι πολλά χρόνια γνωστό…. Έτσι δηλώνουν έτοιμοι για τη στιγμή που ο έμπολα θα κάνει την εμφάνισή του στη χώρα μας. Όμως
είναι έτοιμα όλα στην ουσια; Και μπορεί τα συναρμόδια Υπουργεία να δηλώνουν σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση ενός κρούσματος του ιού Έμπολα στην Ελλάδα και γενικότερα σε σημεία εισόδου – εξόδου, όπως είναι τα λιμάνια και τα αεροδρόμια, όμως τελικά μέχρι στιγμής αυτοί οι σχεδιασμοί έχουν μείνει στα χαρτιά.
Η αυξημένη και διαρκής μετακίνηση μεταναστών αγνώστου προέλευσης στην περιοχή της Δυτικής Ελλάδας έχει θέσει σε επιφυλακή τις αρμόδιες Αρχές, όμως το τι γίνεται με τα μέτρα φύλαξης των ανθρώπων που έρχονται σε πρώτη επαφή τυχόν με ανθρώπους που μπορεί να έχουν νοσήσει, είναι ακόμα στα… αζήτητα.
Ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Ελλάδας, Ταξίαρχος Ανδρέας Αποστολόπουλο, στο πλαίσιο της σημερινής συνάντησης γνωριμίας με τους δημοσιογράφους, αναφέρθηκε στο θέμα, λέγοντας πως λαμβάνονται όλα τα μέτρα και για το λόγο αυτό είναι συνεχείς οι ενημερώσεις και οι εκπαιδεύσεις που γίνονται στα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ σε όλες τις Διευθύνσεις της Δυτικής Ελλάδας, όπως διαβάσαμε στο dete.gr
Αλλά μάλλον έχουμε μείνει μόνο σε… αυτό, καθώς δεν υπάρχει καμία υποδομή προς το παρόν, και οι αστυνομικοί προσπαθούν να προστατευτούν με ό,τι μπορούν, δηλαδή γάντια ή μάσκες μιας χρήσης, πληρώνοντάς τα βέβαια από την τσέπη τους, όσο μπορούν αυτές να τους προφυλάξουν από τον ιό Έμπολα ή άλλες ασθένειες.

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com