Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Τι είναι Dark Web και τι Deep Web

Έχουμε αναφερθεί κατά καιρούς στο Deep Web και πρόσφατα δημοσιεύσαμε για το κλείσιμο αρκετών ιστοσελίδων στο Dark Web. Το Wired, με την καθιερωμένη του, πια στήλη Hacker Lexicon, προσπαθεί να αποσαφηνίσει τις έννοιες Deep Web και Dark Web.Deep Web deep web
Σύμφωνα με τον συγγραφέα του άρθρου Andy Greenberg το Dark Web
αντιπροσωπεύει το 0.01% του Web και όχι το 90% όπως συχνά αναφέρουν blogs και Media. Συνεχίζοντας αναφέρει:
Το Dark Web δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλο, δεν είναι το 90% του Διαδικτύου, και δεν είναι ιδιαίτερα μυστικό. Στην πραγματικότητα, το Dark Web είναι μια συλλογή από ιστοσελίδες που είναι ορατές στο κοινό, αλλά κρύβουν τις διευθύνσεις IP των servers που τις τρέχουν. Αυτό σημαίνει ότι ο καθένας μπορεί να επισκεφθεί το Dark Web, αλλά μπορεί να είναι πολύ δύσκολο να καταλάβει πού φιλοξενείται, ή από ποιόν.
Η πλειονότητα των ιστοσελίδων στο Dark Web χρησιμοποιούν το λογισμικό ανωνυμίας Tor, αν και ένας μικρότερος αριθμός, χρησιμοποιεί ένα παρόμοιο εργαλείο που ονομάζεται I2P. Και τα δύο αυτά συστήματα κρυπτογραφούν την κυκλοφορίας του Ιστού σε στρώματα και την πετάνε σε τυχαία επιλεγμένους υπολογιστές σε όλο τον κόσμο. Ο καθένας από αυτούς τους servers αφαιρεί ένα από τα στρώματα της ενιαίας κρυπτογράφησης πριν περάσει τα δεδομένα στον επόμενο server. Στη θεωρία, αυτό είναι που εμποδίζει κάθε κατάσκοπο, ακόμα και αυτούς που ελέγχουν έναν από αυτούς τους servers που μοιράζουν τα κρυπτογραφημένα δεδομένα, να καταλάβει την προέλευση της κίνησης και τον προορισμό της.
dark web by puppylove1010 deep web
Dark Web by puppylove1010
Έτσι οι διευθύνσεις IP των εν λόγω ιστοσελίδων διατηρούνται κρυφές, κάτι όμως που δεν σημαίνει ότι είναι κατ “ανάγκη μυστικές. Κρυμμένες υπηρεσίες στο Tor, όπως τα sites που πωλούν ναρκωτικά Silk Road, Silk Road 2, Agora και Evolution είχαν εκατοντάδες χιλιάδες των τακτικούς χρήστες. Έτσι η διεύθυνση κάθε άλλο από μυστική ήταν. Όποιος τρέχει Tor και ξέρει το url ενός site, (τελειώνει σε «.onion») μπορεί εύκολα να επισκεφθεί τις παράνομες online αγορές.

Δεν πρέπει να συγχέεται με το Deep Web

Το Dark Web δεν είναι το Deep Web και δεν αντιπροσωπεύει το 90% του Διαδικτύου. Υπάρχει μια σύγχυση ανάμεσα στο λεγόμενο Deep Web και το Dark Web.
Το Deep Web είναι μια τεράστια συλλογή όλων των sites του διαδικτύου που δεν είναι προσβάσιμα από τις μηχανές αναζήτησης. Αυτές οι unindexed ιστοσελίδες περιλαμβάνουν τεράστιους όγκους περιεχομένου, όπως forums που απαιτείται εγγραφή, δυναμικές ιστοσελίδες, υπηρεσίες σαν το Gmail και πολλά άλλα. Το πραγματικό Dark Web αντίθετα, πιθανόν αντιπροσωπεύει λιγότερο από το 0,01% του web: αναφέρει ο ερευνητής ασφαλείας Nik Cubrilovic που μετρήσε λιγότερες από 10.000 κρυμμένες Tor υπηρεσίες σε πρόσφατη ανίχνευση του Σκοτεινού διαδικτύου. Ο αριθμός 10.000 είναι πολύ μικρός, σε σύγκριση με τις εκατοντάδες εκατομμυρίων τακτικών ιστοσελίδων που υπάρχουν στο Deep Web.
Αν και το Dark Web συχνά συνδέεται με την πώληση των ναρκωτικών, όπλων, πλαστών εγγράφων και παιδικής πορνογραφίας, όλες οι ιστοσελίδες χρησιμοποιούν την υπηρεσία Tor και δεν περιέχει μόνο τόσο «σκοτεινές» ιστοσελίδες όσο το θέλει η ονομασία. Την ίδια υπηρεσία  χρησιμοποιεί και μια από τις πρώτες σελίδες υψηλού προφίλ του Dark Web, το Tor WikiLeaks, μια κρυφή υπηρεσία που δημιουργήθηκε για να δεχτεί διαρροές από ανώνυμες πηγές. Αυτή η ιδέα έχει προσαρμοστεί από τότε σε ένα εργαλείο που ονομάζεται SecureDrop, ένα λογισμικό που ενσωματώνει τις κρυφές υπηρεσίες του Tor με οποιοδήποτε ειδησεογραφικό οργανισμό λαμβάνει ανώνυμες υποβολές. Ακόμα και το Facebook όπως αναφέραμε την προηγούμενη βδομάδα, ξεκίνησε μια ιστοσελίδα στο Dark Web με στόχο την καλύτερη προστασία (!) σε χρήστες που επισκέπτονται την ιστοσελίδα με Tor για να αποφύγουν την επιτήρηση και τη λογοκρισία.
Φυσικά όπως πολύ συχνά ακούγεται, δεν είναι γνωστό κατά πόσο το δίκτυο Tor μπορεί να αποφύγει την επιτήρηση από τις αρχές και τις μυστικές υπηρεσίες. Το ερώτημα παραμένει ανοιχτό. Στις αρχές Νοεμβρίου, με μια συντονισμένη δράση από το FBI και της Europol κατασχέθηκαν δεκάδες Tor υπηρεσίες, μεταξύ των οποίων και τρεις από τις έξι πιο δημοφιλείς αγορές ναρκωτικών στο Dark Web. Τώρα, πως ακριβώς κατάφεραν οι ομοσπονδιακοί να ανακαλύψουν αυτές τις ιστοσελίδες παραμένει ένα μυστήριο.

Η ερώτηση είναι: γιατί το δίκτυο Tor να μην είναι hackable; Υπάρχει κάτι στο διαδίκτυο που δεν μπορεί να παραβιαστεί;

Σχόλια

7spynews on facebook


ενεργό link
ενεργό link

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΤΟ ΠΕΠΛΟ 26000 ΕΤΩΝ vid

Αλήθειες που οι Δρακονιανοί,Οφιδοειδείς και Σαυροφυείς που σε κυβερνάνε δεν θέλουν να γνωρίζεις!.

Γουίλιαμ Τόμπκινς - Eρπετοειδείς, τι έγινε στη Σελήνη ... vid

Απόρρητο βίντεο της NASA στην...Σελήνη και άλλα...

Συρία: επικείμενο αεροπορικό επεισόδιο Ρωσίας-ΗΠΑ με κατάρριψη – Πρώτη θερμή επαφή Su-35S με F-22 Raptor! Vid

Ξαφνικά «βουίζει» η Συρία για επικείμενο χοντρό αεροπορικό επεισόδιο μεταξύ ΗΠΑ-Ρωσίας που θα οδηγήσει σε κατάρριψη ενώ είχαμε πριν λίγο την πρώτη επιβεβαιωμένη «θερμή επαφή» μεταξύ ρωσικών

ΡΩΣΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ Η ΑΝΤΑΡΚΤΙΚΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΛΕΝΕ vid

Ρώσοι επιστήμονες δείχνουν ότι η Ανταρκτική δεν είναι αυτό που μας λένε Όλοι έχουμε ακούσει για αυτή την ήπειρο ακραίες θεωρίες! Η Ανταρκτική είναι η πέμπτη μεγαλύτερη ήπειρος στον κόσμο. Είναι σχεδόν ακατοίκητη από ανθρώπους, με πληθυσμό μόνο μερικών χιλιάδων επιστημόνων που έχουν δημιουργήσει επιστημονικές βάσεις. Οι θαρραλέοι επισκέπτες, που είχαν το θάρρος να επισκεφθούν αυτό το μέρος, ανταμείφθηκαν με ένα μαγευτικό τοπίο και μια μοναδική εμπειρία. Αλλά πρόσφατα, ανακαλύψαμε ότι όλα όσα γνωρίζουμε για την Ανταρκτική μπορεί να φαίνονται λανθασμένα … Κατά τη γνώμη της Ρωσίας, αυτό που πραγματικά διακυβεύεται διατηρήθηκε απόλυτα μυστικό από την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών και τη ρωσική κυβέρνηση. Μέχρι στιγμής κανείς δεν έχει μιλήσει γι ‘αυτό! Τώρα η Ανταρκτική έχει απαγόρευση και οι άνθρωποι αναρωτιούνται γιατί οι κυβερνήσεις αποφάσισαν να κρατήσουν αυτή τη σημαντική ανακάλυψη άκρως απόρρητη. Οι επιστήμονες από τη Ρωσία ανακάλυψαν ένα καινούργιο θανατηφόρο-φονικό πλάσμα με την ονομασ…

Πως η κυβέρνηση μετέτρεψε την μεσαία τάξη σε απατεώνες! Γιατί δεν καταγγέλλουν επωνύμως και με στοιχεία αλλά συκοφαντούν γενικώς;

ΤΟ τελευταίο διάστημα δίνει και παίρνει μια νέα ορολογία, που έχει εισβάλλει για τα καλά στην δημόσια σφαίρα: ο στρατηγικός κακοπληρωτής!

Η πρωτεύουσα του Ισραήλ είναι η Washington, D.C.

του MattParrott/ ΚΟ
Η πρωτεύουσα ενός κράτους είναι η αδιαμφισβήτητη έδρα της εξουσίας του, η βάση του από την οποία κατευθύνει την στρατιωτική και εσωτερική του πολιτική, το κέντρο βάρους του και τον οικονομικό