Translate

ΑΥΤΟΣ ΕΣΚΑΨΕ ΤΟ ΛΑΚΚΟ ΜΑΣ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΚΑΙ ΜΑΣ “ΑΛΥΣΟΔΕΝΕΙ” ΜΕ ΤΟ “ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ”-ΤΟ ΥΠΑΚΟΥΟ “ΣΚΥΛΙ” ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ, ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΟΣ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΑΔΩΝ ΤΗΣ SIEMENS ΚΑΙ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥ ΜΕ “ΕΜΠΛΟΚΗ ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ” ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΑΤΑΓΩΓΙΑ ΤΟΥ ΜΑΞΙΜΟΥ

ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ ΚΟΙΜΗΘΕΙΤΕ ... ΑΛΛΩΣΤΕ ΘΑ ΄ΡΘΕΙ ΤΟ ΄΄ΜΑΝΝΑ΄΄ ΕΞ΄ ΌΥΡΑΝΟΥ!PAPASTAVROU2
Τρίτο πακέτο διάσωσης για την Ελλάδα μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης (ESM) «αποκαλύπτει» την Κυριακή το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.
Στην ιστοσελίδα του Spiegel προδημοσιεύεται ρεπορτάζ του αυριανού τεύχους το οποίο αναφέρεται στο EuroWorkingGroup της προηγούμενης Πέμπτης και στις αποφάσεις που ελήφθησαν σε αυτό για τη χορήγηση προληπτικής γραμμής στήριξης προς την Ελλάδα.
Σύμφωνα με το Spiegel ανώτεροι αξιωματούχοι από τα κράτη-μέλη της ζώνης του ευρώ συμφωνήσαν σε μεγάλο βαθμό στα τέλη της περασμένης εβδομάδας σε συνάντηση στις Βρυξέλλες ένα τρίτο πρόγραμμα στήριξης για την Ελλάδα.
Βάσει των αποφάσεων που ελήφθησαν θα τεθούν στη διάθεση της ελληνικής κυβέρνησης, στο πλαίσιο της λεγόμενης προληπτικής χρηματοδοτικής βοήθειας περίπου 10 δισ. ευρώ από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης.
Ο ESM δεν θα χρειασθεί να κινητοποιήσει επιπλέον χρήματα για τον σκοπό αυτό, καθώς θα ανακατανεμηθούν τα ποσά από το δεύτερο πακέτο βοήθειας, τα οποία προβλεπόταν για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, αλλά τελικώς δεν χρειάστηκαν.
Το Spiegel αναφέρει πως ο ESM διαθέτει δύο εργαλεία προληπτικής χρηματοδοτικής βοήθειας και η Ελλάδα θα κάνει χρήση εκείνου που προβλέπει αυστηρότερους όρους και ελέγχους (Enhanced Conditions Credit Line -ECCL).
Τι είναι η προληπτική γραμμή στήριξης ECCL
Σημειώνεται πως στο EuroWorkingGroup της προηγουμενης Πέμπτη μετείχαν ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Τάσος Αναστασάτος και ο πρωθυπουργικός σύμβουλος Σταύρος Παπασταύρου.
Μετά την ολοκλήρωση του EuroWorkingGroup κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών ανέφεραν πως σε αυτό έγινε αναλυτική συζήτηση για την πορεία του ελληνικού προγράμματος και την ομαλή μετάβαση στην «επόμενη μέρα».
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες τα μέλη του EuroWorkingGroup ζήτησαν από την τρόικα και την ελληνική κυβέρνηση να εργαστούν εντατικά έτσι ώστε να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση μέσα στον Δεκέμβριο.
ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ 
Ποιος νομίζετε πως ήταν ο πρώτος άνθρωπος που χαιρέτισε η Μέρκελ μόλις προσγειώθηκε από το αεροπλάνο; Ο Αντώνης Σαμαράς; Όχι χάσατε…
Ο άνθρωπος που χαιρέτισε πριν από τον πρωθυπουργό , για να δείτε και ποιος μας κυβερνάει σε αυτή τη χώρα, ήταν ο Σταύρος Παπασταύρου , ο άνθρωπος γέφυρα ανάμεσα στη Siemens , στο Χριστοφοράκο και τον Καραβέλα, ήτοι με τους φυγόποινους για το μεγάλο σκάνδαλο.
Ο λεγόμενος “Μπουμπλής” ή Σταύρος Παπασταύρου ήταν αυτός που δέχτηκε πρώτος τον χαιρετισμό της Γερμανίδας καγκελαρίου
Αξίζει να σημειωθεί οτι ο “Μπουμπλής” είναι κολλητάρι των καταζητούμενων που προαναφέραμε αλλά και η σύντροφός του ακούει στο όνομα κ.Μαρί Αγαλιώτου που  είναι υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων της Siemens Hellas. Mάλιστα η κυρία Αγαλιώτου πληρώνεται με το αξιοσέβαστο ποσό των 12.000ευρώ!!!
Να σημειώσουμε ότι η κυρία πλέον Παπασταύρου είχε αναλάβει ως επικοινωνιολόγος να ξελασπώσει (στα μάτια της κοινής γνώμης) τη Siemens Hellas μετά την υπόθεση Χριστοφοράκου και το τεράστιο σκάνδαλο με τα «μαύρα ταμεία» που είχαν στήσει τα διοικητικά στελέχη της γερμανικής εταιρίας.
Το γεγονός ότι η συμφωνία του Ελληνικού Δημοσίου με τη Siemens (η οποία εγκρίθηκε από το ελληνικό Κοινοβούλιο τον Μάρτιο του 2012) υπεγράφη εν τέλει από τον τότε υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα τον Αύγουστο του ίδιου χρόνου, οπότε, στο μεταξύ, είχε εγκατασταθεί στο Μέγαρο Μαξίμου και ο κ. Παπασταύρου, τροφοδότησε αργότερα σχόλια για τη σχέση που διατηρούσε ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού με την επικοινωνιολόγο της αμαρτωλής Siemens.
Συνδαιτυμόνας του Πολ Τόμσεν, παίρνει κατευθείαν γραμμή απ’ τους Σόιμπλε – Τόμσον και μεταφέρει τα «καλά νέα» στον υπάκουο και «αλυσοδεμένο» Στουρνάρα, χωρίς να καίγεται το Μαξίμου. Για όσους δεν το ξέρουν, το πραγματικό αφεντικό της ελληνικής οικονομίας είναι ο Παπασταύρου.
Ο ιδανικός ταχυδρόμος της Τρόικας και της Γερμανίας.
Ο σύμβουλος του Αντ. Σαμαρά με εμπλοκή στη λίστα Λαγκάρντ
Ο Σταύρος Παπασταύρου απασχόλησε για καιρό τα media, όταν αναφέρθηκε το όνομά του στην υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ». Συγκεκριμένα (σύμφωνα με δημοσιεύματα) εμφανίστηκε  ως συνδιαχειριστής λογαριασμού σχεδόν 550.000.000 δολαρίων, με το όνομά του να εμφανίζεται σε φερόμενη κατάθεση της εταιρίας STABRI που έχει έδρα την Τορτόλα των Παρθένων Νήσων. Ο ίδιος πάντως είχε υποστηρίξει «το όνομά μου υπάρχει στη λίστα λόγω ενός εταιρικού λογαριασμού 5.400.000 δολαρίων, που δεν ανήκει σε εμένα αλλά στον πελάτη μου». Ο ΣΥΡΙΖΑ, από την πλευρά του, είχε συνδυάσει τις προσπάθειες παρεμπόδισης της διαλεύκανσης της υπόθεσης με το γεγονός ότι «το δεξί χέρι του πρωθυπουργού φέρεται ως συνδιαχειριστής επενδυτικού fund, συνδεόμενου με τη μεγαλύτερη κατάθεση στη “λίστα Λαγκάρντ”». Ο κ. Παπασταύρου τόνισε ότι δέχεται «πόλεμο λάσπης», ενώ είχε κληθεί να καταθέσει και στη σχετική προανακριτική επιτροπή της Βουλής. Υποστήριξε ότι σταμάτησε να έχει σχέση με τον λογαριασμό αυτόν από το 2011. Παράλληλα, είχε κατηγορηθεί ότι στην επίμαχη κατάθεση βρέθηκαν ως σχετιζόμενοι πελάτες και δύο εξ αίματος συγγενείς του.
Aυτοί μας κυβερνάνε….
Ο Σταυρος Παπασταύρου είναι ο κύριος ακριβώς πίσω από τη Μέρκελ
makeleio

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com