Translate

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΟΥ ΙΟΡΔΑΝΟΥ ΠΙΛΟΤΟΥ ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΙSIS:»ΘΑ ΜΕ ΣΚΟΤΩΣΟΥΝ»


Πορφύρης Δ Στφυλά Π


H εξτρεμιστική ισλαμιστική οργάνωση δημοσίευσε μια συνέντευξη με τον όμηρο ιορδανό πιλότο που αιχμαλώτισε την τελευταία εβδομάδα στο αγγλόφωνο περιοδικό της Dabiq Νο 6 που εμφανίστηκε χθες Δευτέρα. Η πορτοκαλί φόρμα που
φοράει θυμίζει Γκουαντάναμο και προφανώς προδικάζει την τύχη του.Αξιοσημείωτο είναι ότι αμερικανοί και βρετανοί αιχμάλωτοι που εκτελέστηκαν προσφατα δια αποκεφαλισμού από την ίδια τρομοκρατική οργάνωση έφεραν την ίδια στολή.
Ο 26χρονος πιλότος αιχμαλωτίστηκε στις 24 Δεκεμβρίου μετά την πτώση του F-16 που πετούσε πάνω από την Ράκα της Συρίας και συμμετείχε σε αεροπορικές επιδρομές της συμμαχίας κατά θέσεων των τζιχαντιστών.
Στη συνένετευξη που συνοδεύεται από φωτογραφίες ο Maaz al-Kassasbeh επιβεβαιώνει ότι το αεροσκάφος του καταρρίφθηκε από έναν πύραυλο επανδρωμένο με υπέρυθρο ανιχνευτή.Αυτή του η ομολογία επιβεβαιώνει την αρχική θέση των τζιχαντιστών που δεν αποδέχονταν ΗΠΑ και Ιορδανία ότι το αεροσκάφος καταρρίφθηκε από αυτούς και η πτώση του δεν οφείλεται σε μηχανική βλάβη. Ο πιλότος εξηγεί πως οι διαφορετικές χώρες της συμμαχίας συντονίζουν τις αεροπορικές επιδρομές στη Συρία κατά της ΙSIS και ότι η αποστολή του ήταν να καταστρέψει αντιαεροπορικά όπλα και να προσφέρει κάλυψη στα χτυπήματα.
Λέει ακόμη ότι περιμένει να τον σκοτώσουν οι τζιχαντιστές.
«Oνομάζομαι Maaz al-Kassasbeh, είμαι 26 ετών και γεννήθηκα το 1988″. «Αποστολή μας ήταν να επιτελέσουμε αναγνωριστικές πτήσεις και να διασφαλίσουμε κάλυψη στα άλλα μαχητικά αεροσκάφη που έχουν για αποστολή να βομβαρδίσουν καθορισμένους στόχους …Η Ιορδανία συμμετέχει στις επιδρομές με F-16, όπως και η Σ.Αραβία και τα Εμιράτα με αεροπλάνα που είναι εξοπλισμένα με πυραύλους που καθοδηγούνται από λέιζερ ή και το Κουβέιτ με αεροπλάνα ανεφοδιασμού».Σύμφωνα με τον ίδιο τα αμερικανικά αεροσκάφη απογειώνονται από Ιορδανία και Τουρκία.
Οι ΗΠΑ,Ιορδανία,Σαουδική Αραβία,Ενωμένα Εμιράτα και Μπαχρέιν συμμετέχουν σε αυτήν την συμμαχία με αεροπορικές επιδρομές κατά του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία.Στην προέκτασή της Αυστραλία,Βέλγιο,Μ Βρετανία ,Καναδάς,Δανία Γαλλία και Ολλανδία μαζί με τους Αμερικανούς συμμετέχουν σε χτυπήματα κατά της ίδιας οργάνωσης στο Ιράκ. (L΄Οrient le jour 30/12/14)
«Πληροφορηθήκαμε για την αποστολή την παραμονή  στις 4μ.μ…..εισήλθαμε στον εναέριο χώρο της al-Raqqah για να καθαρίσουμε την περιοχή και έπειτα μπήκαν τα μαχητικά για να αρχίσουν την επίθεσή τους. Το αεροπλάνο μου χτυπήθηκε από πύραυλο άκουσα και αισθάνθηκα την επιτυχία του.»
Ο Kassabeh αποκαλύπτει στη συνέντευξη ότι το αεροσκάφος του απογειώθηκε από την Ιορδανία αλλά την αποστολή του θα συντόνιζε και θα διαχειριζόταν το Κατάρ με τη βοήθεια των ΗΠΑ.
«Υπάρχουν αμερικανικές βάσεις στο Κατάρ όπου καθορίζονται οι αποστολές, αποφασίζονται οι στόχοι και γίνονται οι αναθέσεις. «Σύμφωνα με τον ίδιο 200 αμερικανοί βρίσκονται στην αεροπορική βάση Muwaffaq στο al-Salti της Ιορδανίας.Οι 16 είναι πιλότοι. Οι υπόλοιποι είναι τεχνικοί,μηχανικοί ή έχουν άλλους ρόλους υποστήριξης.
Τα αιτήματα της ISIS προς την Ιορδανία ως αντάλλαγμα για την απελεύθερωσή του είναι πολλά. Μεταξύ άλλων απαίτησε να σταματήσει η χώρα αυτή να συμμετέχει στη συμμαχία.Επίσης απαίτησε την απελευθέρωση πολλών κρατουμένων όπως μετέδωσαν τοπικά μέσα την Κυριακή.(ibtimes 30/12/14)
dimpenews.com

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com