Translate

Με πιστωτική κάρτα οι συναλλαγές άνω των 70 ευρώ στα νησιά;


Με πιστωτική κάρτα θα γίνονται οι συναλλαγές άνω των 70 ευρώ στα νησιά της χώρας με πληθυσμό πάνω από 3.000 κατοίκους. Η διάταξη αυτή περιλαμβάνεται, σύμφωνα
με πληροφορίες, στο νομοσχέδιο που καταρτίζεται στη βάση της «λίστας Βαρουφάκη» και στοχεύει στην αύξηση της εισπραξιμότητας του ΦΠΑ.
Σημειώνεται πως ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην εκπομπή «Στον Ενικό» του Νίκου Χατζηνικολάου στο Star ανέφερε ότι υπάρχει διαφωνία με τους πιστωτές στο θέμα του ΦΠΑ στα νησιά, αλλά εκτίμησε πως εάν οι εισπράξεις από τον ΦΠΑ βελτιωθούν τότε θα καμφθούν οι αντιρρήσεις των ΔΝΤ, ΕΕ και ΕΚΤ.

«Στα πολυτελή νησιά με μεγάλη κίνηση θέλουμε στις συναλλαγές πάνω των 50 – 70 ευρώ να υπάρχει αναγκαστικά η πληρωμή με πιστωτική κάρτα», είπε και προσέθεσε ότι αυτό θα είναι καλύτερο μέτρο από το να χρησιμοποιηθούν «κατάσκοποι με κάμερες», μια ιδέα που είχε καταθέσει ο Γιάνης Βαρουφάκης στη αρχική λίστα που είχε στείλει στους θεσμούς στις 23 Φεβρουαρίου.

Όπως είχε μεταδώσει στις 3 Απριλίου το in.gr στελέχη των ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ αντιμετωπίζουν θετικά τη βούληση της κυβέρνησης να προχωρήσει άμεσα στη καθιέρωση των ηλεκτρονικών πληρωμών σε καθημερινή βάση, προκειμένου να αντιμετωπίσει τη φοροδιαφυγή στο ΦΠΑ.

Στο πλαίσιο αυτό η ελληνική κυβέρνηση υπό την εποπτεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων θα εφαρμόσει σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή το πρόγραμμα σε νησιά με πληθυσμό πάνω από 3.000 κατοίκους, τα αποτελέσματα του οποίου θα αξιοποιηθούν για να μπορέσει να υπολογίσει το υπουργείο και τα μελλοντικά έσοδα που θα μπορούσαν να προκύψουν από την καθολική επέκταση των ηλεκτρονικών πληρωμών.

ΠΗΓΗ

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com