Translate

Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΠΙΣΩ ΜΕΤΑ ΤΟ ΑΔΕΙΑΣΜΑ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ, ΘΑ ΤΑ ΒΡΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ, ΘΑ ΚΛΕΙΣΕΙ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΜΕ ΣΕ ΤΡΙΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ


“Μην φοβάστε τις μπλόφες 100% βέβαιη η συμφωνία – Το ΧΑ +1,4% στις 772 μον. +8% η Πειραιώς – Υπερισχύει το ανοδικό σενάριο
Νέα τραπεζική άνοδος στο χρηματιστήριο, επιδείνωση στα ομόλογα – Οι τράπεζες συνεχίζουν ανοδικά με κέρδη έως +8% η Πειραιώς και τα warrants +14%, ανοδικές τάσεις στον FTSE 25
ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΣΥΜΦΩΝΙΑ μεταξύ Ελλάδος και Ε.Ε. και αυτό το μεταφέρουμε πλέον ως πληροφορία όχι μόνο ως εικασία ή εκτίμηση.
Μετά το 3ήμερο ράλι προεξόφλησης συμφωνίας η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά συντηρεί το θετικό σενάριο με τις τράπεζες να συνεχίζουν έντονα ανοδικά ειδικά η Πειραιώς…
Ως bankingnews.gr από την πρώτη στιγμή, χωρίς αμφιταλαντεύσεις τονίζαμε ότι τα σενάρια περί χρεοκοπίας ήταν μπλόφα, προπαγάνδα, πολιτική απάτη και ότι ο στόχος ήταν η συμφωνία η οποία έρχεται μεταξύ 10 και 25 Μαΐου.
Όσο πλησιάζουμε στην συμφωνία οι μπλόφες εκατέρωθεν δίνουν και παίρνουν, ούτε η Γερμανία θέλει plan b για την Ελλάδα με χρεοκοπία, ούτε η Ελλάδα θέλει εκλογές και δημοψήφισμα.
Το ελληνικό χρηματιστήριο σε ένα περιβάλλον όπου κυριαρχούν οι μπλόφες και η προπαγάνδα διαπραγματεύεται στις 773 μονάδες με νέα άνοδο +1,50%, έχοντας χαμηλό ημέρας στις 755,54 μονάδες (-0,79%).
Ο τζίρος σε μειωμένα επίπεδα έναντι της Παρασκευής, διαμορφώνεται στα 53 εκατ. ευρώ ενώ ο όγκος φτάνει στα 150 εκατ. τεμάχια, εκ των οποίων τα 141 εκατ. τεμάχια έχουν διακινηθεί στις τράπεζες και τα 4,6 εκατ. στα warrants, κυριώς στης Πειραιώς.
Η Eurobank έχει διακινήσει μέχρι τώρα τον μεγαλύτερο όγκο στο χρηματιστήριο παραμένει παραδοσιακά η μετοχή με τον μεγαλύτερο όγκο, ενώ την Παρασκευή διακίνησε 166,8 εκατ. τεμάχια και την Πέμπτη 116 εκατ. τεμάχια.
Η αγορά έχει συμπληρώσει 3ήμερο ράλι αντίδρασης, καθώς ο Γενικός Δείκτης ενισχύθηκε στις τρεις τελευταίες συνεδριάσεις σε ποσοστό 8,06%, ο FTSE 15 κέρδισε 9,57% ενώ ο τραπεζικός δείκτης έκανε ράλι +27,44%!
Αξίζει να σημειωθεί ότι σε τρεις συνεδριάσεις την περασμένη εβδομάδα ο τζίρος υπερέβη τα 100 εκατ. ευρώ, με το μέσο εβδομαδιαίο να διαμορφώνεται στα 92,8 εκατ. ευρώ, ενισχυμένος κατά 32% έναντι της αμέσως προηγούμενης συνεδρίασης.
 Πάνω από 80 εκατ μετοχές έχουν δκαινήσει οι ξένοι στις τράπεζες – Στο επίκεντρο UBS, BofA, Citigroup
 Υπερκινητικότητα ξένων καταγράφεται σήμερα στο ελληνικό χρηματιστήριο και ειδικά στις τράπεζες.
Ειδικά οι κινήσεις της UBS, της Bank of America και της Citigroup σε όλες τις τράπεζες αποδεικνύουν ότι funds επανατοποθετούνται στην αγορά ποντάροντας στην συμφωνία Ελλάδος με ΕΕ ή funds που ποντάρουν στα βραχυπρόθεσμα κέρδη του trading.
Συγκεκριμένα στην Eurobank η UBS έχει διακινήσει 18 εκατ. μετοχές, η Bank of America διακίνησε 12 εκατ. μετοχές και η Citigroup 11 εκατ. μετοχές.
Στην Alpha Βank η Bank of America διακίνησε 5 εκατ. μετοχές, η Credit Suisse 2 εκατ. και η Citigroup 1 εκατ. τεμάχια.
Στην Πειραιώς η Bank of America διακίνησε 6 εκατ. μετοχές, η UBS 3 εκατ. τεμάχια και η Citigroup 2 εκατ. μετοχές.
 Μπλόφες και προπαγάνδα και όποιος αντέξει…. – Έρχεται συμφωνία
 Το ελληνικό χρηματιστήριο και τα ομόλογα ενώ άρχισαν να προεξοφλούν συμφωνία τις προηγούμενες ημέρες, οι μπλόφες στην διαπραγμάτευση έχουν θολώσει το επενδυτικό περιβάλον.
Όμως προσοχή θα υπάρξει συμφωνία μεταξύ Ελλάδος και ΕΕ.
Ποιοι είναι οι βασικοί λόγοι που επιδρούν σήμερα σε μετοχές και ομόλογα;
1) Όλες οι κινήσεις που σημειώνονται τις τελευταίες ώρες δείχνουν ΣΥΜΦΩΝΙΑ μεταξύ της Ελλάδος και της ΕΕ.
2) Μέσα στο Σαββατοκύριακο η ειδησεογραφία και ειδικά η αρνητική ειδησεογραφία ήταν πλουσιότατη.
Η Γερμανία (ΥΠΟΙΚ Schaeuble) αποκάλυψε ότι υπάρχει plan b με έξοδο της Ελλάδος από το ευρώ και η Ελλάδα προετοιμάζεται για εκλογές ή δημοψήφισμα.
Ανοησίες.
Όσοι γνωρίζουν για το πώς πραγματοποιούνται οι διαπραγματεύσεις βρισκόμαστε στην φάση της προκλητικής μπλόφας εκατέρωθεν, της προπαγάνδας του φόβου στην άλλη πλευρά.
3) Βρισκόμαστε εν μέσω μπλόφας και προπαγάνδας.
Δυστυχώς αντί οι διαπραγματεύσεις Ελλάδος με ΕΕ να πραγματοποιούνται σε ένα κλίμα κατανόησης και αποδοχής, πραγματοποιούνται εν μέσω τακτικισμών λες και ότι Ελλάδα και ΕΕ είναι αντίπαλοι.
4) Η Ελλάδα δεν θα χρεοκοπήσει, θα συμφωνήσει και ξέρετε που το στηρίζουμε αποκλειστικά στην απόφαση να πάρουν τα διαθέσιμα των ταμείων και άλλων φορέων.
Αν η Ελλάδα χρεοκοπήσει μετά από αυτό, η σημερινή ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ θα περάσει όλη τον υπόλοιπο βίο της στην φυλακή για εσχάτη προδοσία.
5) Οι πιθανότητες που δίνουμε για συμφωνία είναι 100% όχι 99%.
Όμως πρέπει να τονίσουμε ότι η κυβέρνηση ακολουθεί μια στρατηγική ρίσκου κυρίως γιατί η ΕΕ είναι η οικογένεια της Ελλάδος όχι ο αντίπαλος της Ελλάδος.
Μας δάνεισαν 245 δισεκ η στάση μας ως χώρα δεν είναι η ενδεδειγμένη, είναι απαράδεκτη.
6) Στα ομόλογα και στα CDS σημειώνεται επιδείνωση σήμερα.
Στο 2ετές ελληνικό ομόλογο το πιο αντιπροσωπευτικό χρεόγραφο της Ελλάδος σημειώνεται πτώση τιμών και άνοδος αποδόσεων από 24,20% στο 25,60% και το CDS από 3239 μ.β. στις 3560 μονάδες βάσης’.
 banikingnews.gr

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com