Translate

Το ISIS ίδρυσε χαλιφάτο στην Υεμένη και «διψάει για αίμα»



Οι ισλαμοπίθηκοι του ISIS δηλώνουν προς πάσα κατεύθυνση  ότι έχουν ιδρύσει  χαλιφάτο στις ερήμους της Υεμένης, εν μέσω εμφυλίου πολέμου των ανταρτών Χούθις,  με τους μαχητές της Αλ Κάιντα και τους Σαουδάραβες, αναφέρει το αραβικό δίκτυο abna24.com .
Φωτογραφίες που εμφανίσθηκαν σε διάφορα κοινωνικά δίκτυα και αραβικά ΜΜΕ, δείχνουν δεκάδες ισλαμοπίθηκους  του ISIS σε πλήρη εκπαίδευση σε  ερημική  περιοχή, η οποία φέρεται να βρίσκεται κοντά στην πρωτεύουσα της Υεμένης, Σαναά.
Οι Τζιχαντιστές   χρησιμοποιούν  τυφέκια AK-47, βαριά πολυβόλα και όλμους πραγματοποιώντας βολές .
isis 2
Μετά από αυτή την επίδειξη , ο φερόμενος  διοικητής της ομάδας των ισλαμιστών « βύθισε» την σημαία  του ισλαμικού στρατού στην άμμο, δηλώνοντας ότι  οι «στρατιώτες του Χαλιφάτου» έφτασαν στην Υεμένη για να «κόψουν τον λαιμό» των ανταρτών  Χούτις.
«Έχουμε έρθει στην Υεμένη, με τους άνδρες μου πεινασμένους για το αίμα σας , για να εκδικηθούμε τους σουνίτες (Γουαχάμπι και σαλαφιστές) και να πάρουμε  πίσω την γη που έχετε καταλάβει», δηλώνει ο πολέμαρχος του ISIS  σε ένα βίντεο, σύμφωνα με την εφημερίδα  International Business Times.
Στην συνέχεια ο ίδιος απευθύνθηκε σε όλους τους αρτιμελείς σουνίτες   άνδρες στην Υεμένη, καλώντας τους να  ενωθούν στην μάχη εναντίον των Χούτις.
Στο τέλος ο τζιχαντιστής  μιλώντας στην  κάμερα στέλνει τους χαιρετισμούς του προς  τον Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι, αυτοκηρυχθέντα  χαλίφη του λεγόμενου «Ισλαμικού Κράτους».
Σύμφωνα με ανάλυση στο  pentapostagma.gr, το αποκαλούμενο Ισλαμικό Κράτος έχει δηλώσει την επίσημη παρουσία του  στην  εμπόλεμη χώρα της  Υεμένης μέσω βίντεο στο διαδίκτυο.
isis 3
Το βίντεο δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο την Παρασκευή, μια ημέρα μετά την ανακοίνωσε ότι η αποκαλούμενη «Πράσινη Ταξιαρχία», ανέλαβε την ευθύνη για την  θανάσιμη επίθεση κατά των Σιιτών ανταρτών. Την Τετάρτη, πέντε μέλη των Houthi σκοτώθηκαν σε βομβιστική επίθεση στην επαρχία Ibb στην κεντρική Υεμένη.
Οι ουαχαμπιστές του ISIS και η Αλ-Κάιντα, παραδοσιακά  στην Υεμένη, έβλεπαν τους σιίτες Χούτις ως αιρετικούς. Σύμφωνα με αναφορές, σχεδόν 1.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί κατά τη διάρκεια του πολέμου στην χώρα αυτή . Πάντως σύμφωνα με  διάφορες υπηρεσίες πληροφοριών,  οι αντάρτες του ισλαμικού στρατού  δεν “μοιάζουν» με αντάρτες αλλά με τακτικό εκπαιδευμένο στρατό.
pentapostagma

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com