Translate

Λεπτό προς λεπτό οι εξελίξεις στις Βρυξέλλες


Σε εξέλιξη είναι η εξαμερής συνάντηση ανάμεσα στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και στους επικεφαλής των ''θεσμών''.
"Πέρασε η προθεσμία των 11 αλλά ακόμα προσπαθούν με μερικές τελευταίες πινελιές να συντάξουν ρεαλιστικό σχέδιο που θα αποτελέσει τη βάση των συζητήσεων στο eurogroup", έγραψε χαρακτηριστικά ο Peter Spiegel στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter. 
Αν ο Τσίπρας δεν συμφωνήσει μέχρι τις 12:00 το σχέδιο των δανειστών δίνει περιθώριο μέχρι την έναρξη του Eurogroup. Το «take it or leave it» πλησιάζει, έγραψε χαρακτηριστικά στο twitter o αρθρογράφος των Financial Times, Πίτερ Σπίγκελ. 
.
Αυτό που επισημαίνουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης είναι ότι αν μέχρι την έναρξη του eurogroup η Ελληνική πλευρά δεν προσκομίσει ρεαλιστική πρόταση, τότε οι δανειστές, θα καταθέσουν στο eurogroup τη δική τους πρόταση, με την υποσημείωση “take it or leave it”.
Live: Οι αφίξεις στο eurogroup
Η εξαμερης
Λίγο μετά τις 10, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, εισήλθε στην έδρα της Επιτροπής μαζί με την ελληνική διαπραγματευτική αποστολή.
Μετά τη διακοπή των διαβουλεύσεων αργά χθες το βράδυ, τα τεχνικά κλιμάκια από τις 7 το πρωί συνέχισαν τις εργασίες, οι οποίες σύμφωνα με κοινοτική πηγή ήταν "εποικοδομητικές". 
Αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη στην έδρα της Επιτροπής στις Βρυξέλλες νέα εξαμερής συνάντηση, μεταξύ του Έλληνα πρωθυπουργού, των επικεφαλής των τριών θεσμών, του προέδρου του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ και του επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, Κλάους Ρέγκλινγκ.
Στις δύο το μεσημέρι, είναι προγραμματισμένη η νέα συνεδρίαση του Eurogroup.
Live από την ΕΡΤ
enikos

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com