Translate

Στον αέρα το δημοψήφισμα ; -Η Τρόικα αποσύρει την πρότασή της ;




bouli1Το δημοψήφισμα στην Ελλάδα σημαίνει πως το πακέτο διάσωσης των 245 δισ. ευρώ προς την χώρα θα λήξει την Τρίτη, αναφέρει σε δημοσίευμά του το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Όπως σημειώνει το πρακτορείο επικαλούμενο αξιωματούχους της ΕΕ, οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης θα συζητήσουν στο Eurogroup του Σαββάτου εναλλακτικές για περισσότερη βοήθεια διάσωσης προς την Ελλάδα περιλαμβανομένου και την επιβολή capital controls.
«Οι Έλληνες θα ψηφίσουν επί μιας συμφωνίας που δεν είναι πια πάνω στο τραπέζι», δήλωσε χαρακτηριστικά ένας αξιωματούχος για να προσθέσει: «Είναι ώρα για το Plan B».
Από την πλευρά τους δύο άλλοι αξιωματούχοι τόνισαν πως η πρώτη αντίδραση στο δημοψήφισμα θα είναι τα capital controls.
Καμμένος: Αν αποσυρθεί η πρόταση των δανειστών, αλλάζουν όλα
Δηλώσεις του υπουργού Αμυνας στο πρωινό του Μέγκα:
Για το αν θα πληρωθεί η δόση του ΔΝΤ
  • Από τον Αύγουστιο μέχρι σήμερα πληρώνουμε δόσεις χωρίς να έχουμε πάρει ούτε ένα ευρώ. Εχουμε δώσει 17 δισεκατομμύρια σε δόσεις. Δεν μπορούμε να πληρώνουμε παραπάνω. Δεν μπορούμε να πληρώσουμε από τη στιγμή που δεν πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους που προκύπτουν από τις συμβάσεις.
  • Ζητήσαμε παράταση ως την άλλη εβδομάδα ώστε να αποφασίσει ο ελληνικός λαός.
Τι θα γίνει αν αποσυρθεί η πρόταση των δανειστών ή τμήματά της;
  • Εχουν στα χέρια τους μία ελληνική πρόταση που είναι στα πλαίσια της λογικής που μπορεί να αντέξει ο λαός και έχοντας λάβει υπόψη τις παρατηρήσεις των θεσμών. Μπορούν σήμερα το μεσημέρι στο Eurogroup να πουν ότι δέχονται αυτή την πρόταση και να προχωρήσουμε μαζί.
  • Αν αποσυρθεί η πρόταση των δανειστών αλλάζουν όλα. Αν είχαμε επιλέξει τη σύγκρουση ή τη ρήξη από την πρώτη στιγμή χωρίς αναστολή, θα το είχαμε κάνει. Τρεις μέρες έχει να κοιμηθεί ο πρωθυπουργός.
Γιατί δεν μπήκε σε δημοψήφισμα η ελληνική πρόταση;
  • Γιατί δεν την δέχθηκαν
 Η κυβέρνηση επί πέντε μήνες, παρά τη διαφορετική εντολή, διαπραγματεύθηκε με πολύ σοβαρότητα με τους θεσμούς. Εγιναν τιτάνιες προσπάθειες για να βρεθεί μία λύση τις τελευταίες ημέρες. Κάθε φορά που η κυβέρνηση βρισκόταν κοντά σε λύση και σε απόφαση- που βεβαίως δεν ήταν μέσα στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ- και των ΑΝΕΛ- έρχονταν κι άλλα μέτρα. Μας ζητούσαν ουσιαστικά μέτρα που δεν μπορούσε κανένας Ελληνας να πάρει.
 Ελπίζω ότι υπάρχουν στην ΕΕ φωνές που δεν ακολουθούν τη γραμμή Σόιμπλε, να εξαθλιώσουμε τους Ελληνες προς παραδειγματισμό. Δεν είναι δυνατόν να εξευτελίζουν ένα ολόκληρο έθνος και ένα λαό και να ζητούν παράλογα πράγματα.
  • Το «the game is over» δεν ανήκει σε μία δημοκρατική Ευρώπη αλλά σε άλλου είδους καθεστώτα
  • Ας συννενοηθούν μεταξύ τους, άλλα μέτρα πρότεινε η ΕΕ και άλλα το ΔΝΤ. Σαν να έχουμε έναν ασθενή στο χειρουργείο με τους γιατρούς από πάνω του και ο ένας να λέει «βγάλε το στομάχι» και ο άλλος να λέει «άστο όπως είναι». Πλήρης παραλογισμός.
  • Δεν υπάρχει καμία διαδικασία εξόδου από το ευρώ. Οποια τέτοια διαδικασία κινήσουν θα είναι παράνομη και αντισυμβατική.
  •  
  • Οι πολίτες δεν πρέπει να φοβηθούν. Δεν υπάρχουν εκβιασμοί, ούτε τράπεζες θα κλείσουν, ούτε τα ΑΤΜ θα αδειάσουν. Αυτά είναι υπερβολές. Υπάρχουν 41 δισ. ως περιουσία των τραπεζών.
πηγη

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com