Translate

Μεταφορά λαθρομεταναστών από το Πεδίον του Αρεως προτείνει η κ. Τασία

Χώρο φιλοξενίας εκτός Αττικής για τους λαθρομετανάστες που έχουν καταλύσει στο Πεδίον του Άρεως θα προτείνει στην αυριανή σύσκεψη των συναρμόδιων φορέων που θα γίνει στην Περιφέρεια Αττικής η αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Τασία Χριστοδουλοπούλου,
όπως αποκαλύπτει σε συνέντευξή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Όπως επισημαίνει η κ. Τασία, εφόσον διαπιστωθεί, από τη σχετική αυτοψία που διενεργείται σήμερα, ότι ο χώρος αυτός πληροί τις κατάλληλες προδιαγραφές, «θα είναι δυνατή στο τέλος αυτής της εβδομάδας ή στις αρχές της άλλης η μεταφορά των προσφύγων στο συγκεκριμένο χώρο». Μέχρι τότε, το υπουργείο προχωρά στη δημιουργία κινητής μονάδας που βρίσκεται από σήμερα κοντά στους πρόσφυγες στο Πεδίον του Άρεως, προκειμένου να εντοπίσει τις ευάλωτες ομάδες πληθυσμού, όπως ασυνόδευτα ανήλικα και άτομα με προβλήματα υγείας, και να τα κατευθύνει στις κατάλληλες δομές φιλοξενίας.
Η υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής αναφέρεται, επίσης, στη δημιουργία περισσότερων κινητών μονάδων Πρώτης Υποδοχής στα νησιά που δέχονται τις μεγάλες προσφυγικές ροές και στο νέο Κέντρο Πρώτης Υποδοχής στη Μόρια της Λέσβου που αναμένεται να λειτουργήσει μέσα στον επόμενο μήνα.

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com