Translate

Ο συριακός Στρατός προελαύνει προς συνάντηση των τουρκικών στρατευμάτων ενισχυμένος με τρεις ιρανικές μεραρχίες! (vid)


Ο συριακός Στρατός προελαύνει προς συνάντηση των τουρκικών δυνάμεων που έχουν εισβάλλει στην χώρα στην βόρεια Συρία, προσπαθώντας ν αποφύγει την δημιουργία buffer zonbe στο έδαφός του.
 
Εχει ενισχυθεί μεπερίπου 30.000 Ιρανούς μαχητές προερχόμενούς από τα επίλεκτα παραστρατιωτικώ σώματα "Al Quds" και προελαύνει στις επαρχίες Ιντλίμπ και Χαζάκα κοντά στα σύνορα με την Τουρκία και το Ιράκ αντιστοίχως.
 
Ταυτοχρόνως καταγράφεται ότι από τα ξημερώματα λειτουργεί μια μεγάλη αερογέφυρα μεταξύ Ιράν και Συρία με την συνεχή ροή εφοδίων και προσωπικού.
 
Οι εξελίξεις δείχνουν ότι πολύ γρήγορα και σίγορα συντομότερα απ'ότι προέβλεπαν οι Τούρκοι αναλυτές, θα εμπαλκούμν οι νιρανικές παραστρατιωτικές δυνάμεις με τα τουρκικά στρατεύματα στην Συρία.
 
Tην στιγμή που ο Μ.Άσαντ ξεκίνησε την μεγάλη εκστρατεία του συριακού Στρατού ανακατάληψης των συνοριογραμμών με στόχο την αποκοπή των δυνάμεων των ισλαμιστών από τις εφοδιαστικές γραμμές τους που ξεκινούν από την Τουρκία και το Ιράκ, οι ΗΠΑ επιβεβαιώνουν την δημιουργία "ζώνης απαγόρευσης πτήσεων" στην Β.Συρία, με σκοπό την καταπολέμηση του ΙSIL!
 
Φυσικά τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι, καθώς η μόνη δύναμη που πετάει σε αυτές τις περιοχές είναι η συριακή Αεροπορία η οποία έχει πετύχει σημαντικά πλήγματα κατά των ισλαμιστών τον τελευταίο μήνα με αποτέλεσμα να τους έχει αναγκάσει σε υποχώρηση σε σειρά μετώπων στην επαρχία Ιντλίμπ, και στην κρίσιμη επαρχία της Χαζάκα.
 
Η κυβέρνηση Μ.Άσαντ λόγω της λειψανδρίας που χαρακτηρίζει τον συριακό Στρατό μετά από 4 έτη συνεχών μαχών, έγινε πιο πραγματιστική και κυρίως συνειδητοποίησε ότι εάν δεν αποκοπούν οι ροές όπλως, και ανδρών από την Τουρκία και το Β.Ιράκ, δεν θα μπορέσει να επιβληθεί των ισλαμιστών εισβολέων.
 
Η Χαζάκα είναι πολύ μακριά από την Δαμασκό αλλά αποσκοπεί στην αποκοπή των ισλαμιστών από τις εφεδρείες του Β.Ιράκ, και στην επιχείρηση περικύλωσης της Ράκκα της λεγόμενης "πρωτεύουσας" του ISIL.
 
Aυτή την στιγμή επέλεξαν η Τουρκία και οι ΗΠΑ για να επιβεβαιώσου την δημιουργία "ζώνης απαγόρευσης πτήσεων" στην Β.Συρία! Ως γνωστόν το ISIL ακόμα δεν "πετάει" συνεπώς αυτό πιάνει μόνο την νόμιμη κυβέρνηση Μ.Άσαντ.
 
Η Τουρκία εκμεταλεύεται ήδη αυτή την "συμφωνία" και χτυπάει κουρδικούς στόχους ανηλεώς με την πρόφαση ότι έχει εισβάλει στην Συρία για να κυνηγήσει τις δυνάμεις του ISIL, αλλά ταυτόχρονα χτυπάει και τους "τρομοκράτες" (για την Άγκυρα) του PKK
 
Η πρόσφατη συμφωνία του Ιράν με τις ΗΠΑ δείχνει κερδισμένο τον Μ.Άσαντ κάτι που οι Αμερικανοί δεν το θέλου, άλλωστε για αυτόν τον λόγο επέτρεψαν την δημιουργία του ISIL και τον εξοπλισμό του παρότι έχουν εκτεθεί την κοινή γνώμη.
 
Η αναβάθμιση του Ιράν και η στρατηγική του επιλογή να στηρίζει τον Αλαουϊτη Μ.Άσαντ αποκτά άλλο βάρος μετά την επίσημη "νομιμοποίηση" της Τεχεράνης από την ίδια την Ουάσιγκτον.
 
Εκ πρώτης όψεως οι επιχειρήσεις των Τούρκων κατά Κούρδων και Ισλαμιστών βολεύουν την κυβέρνηση Μ.Άσαντ, αλλά μακροχρόνια δεν σημαίνει ότι η Συρία θα αποκταστήσει την εξουσία της σε αυτά τα εδάφη, καθώς Τούρκοι και Αμερικανοί έχουν πάντα στο μυαλό το σενάριο των "καλών" ισλαμιστών της λεγόμενης συριακής αντιπολίτευσης.
 
Οι Ιρανοί είχαν υποσχεθεί στον Μ.Άσαντ τρεις ολόκληρες μεραρχίες για να ενισχύσουν τον κουρασμένο στρατό του στην πρώτη γραμμη κάτι που έκαναν, ενώ ήδη ενισχύουν βασικές για την άμυνα των ελευθέρων εδαφών, μονάδες του
 
Η 4η Μεραρχία της Προεδρικής Φρουράς που προστατεύει την Δαμασκό ενισχύθηκε με Ιρανούς μαητές. Η 14η Μεραρχία των ειδικών δυνάμεων συμπλήρωσε τις απώλειές της με άριστα εκπαιδευμένους Ιρανούς μαχητές.
 
Όλοι αυτοί θα βρεθούν σε απόσταση αναπνοής από τα σύνορα του Ισραήλ, εκρηκτικό μείγμα.
 
Δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι Αμερικανοί και Τούρκοι μπορούν να αντικρύσουν τον Μ.Άσαντ να κερδίζει τον πόλεμο, γιατί θα αποτελούσε δικιά τους στρατηγική ήττα.
 
 
 defencenet

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com