Translate

Συνέντευξη Άσαντ:αν σταματήσει η υποστήριξη της τρομοκρατίας από το εξωτερικό η μάχη εναντίον της θα είναι πιο εύκολη

H αρχική αιτία της κρίσης στη Συρία είναι η ξένη επέμβαση: ”σε περίπτωση διακοπής κάθε  ξένης επέμβασης  η μάχη ενάντια στην τρομοκρατία θα γίνει πιο εύκολη” δήλωσε ο Assad σε συνέντευξη που παραχώρησε στο λιβανέζικο κανάλι  Al-Manar και μεταδόθηκε Τρίτη 25.8.15.

Ο πρόεδρος al-Assad ανέφερε ότι οι χώρες που υποστηρίζουν την τρομοκρατία με το πρόσχημα του διακανονιμού της κρίσης και της εξέυρεσης λύσης επιβάλουν προσωπικότητες που τις αντιπροσωπεύουν σε κάθε διάλογο και που ουδόλως αντπροσωπεύουν το συραικό λαό αφού δεν πρόκειται και για πολιτικές δυνάμεις ανεξάρτητες  που ν΄ανήκουν στο συριακό λαό .Ο πρόεδρος είπε ότι οι ΗΠΑ δεν θέλουν παρά  να θριαμβεύσει η τρομοκρατία και δεν θέλουν επίσης παρά να αποδυναμωθεί σε ένα βαθμό η σταθερότητα στην περιοχή. “Οι ΗΠΑ θέλουν τα πράγματα να οδηγηθούν προς το χάος και την αποδυνάμωση όλων των χωρών ”,διευκρίνισε.
 “Η κρίση επιβεβαίωσε ότι ο Recep Tayyip Erdogan είναι μια μαριονέτα που έχει πολλά όνειρα εκ των οποίων το τελευταίο είναι zone tampon”, διαβεβαιώνοντας ότι ο Erdogan δεν μπορεί καθόλου ν αντιδράσει χωρίς την άδεια του αφεντικού του του αμερικανού..a
Ο πρόεδρος al-Assad ανέφερε ότι η υπεράσπιση της πατρίδας δεν εδρεύει μοναδικά στο γεγονός του να φέρεις όπλο  αλλά επίσης σε κάθε τρόπο που ενισχύει τη σθεναρή αντίσταση απέναντι στις επιθέσεις.
Ο πρόεδρος al-Assad επιβεβαίωσε ότι η Συρία δεν θα μπορούσε να κρατηθεί όρθια 4,5 χωρίς την ελπίδα των πολιτών για τη  νίκη και είναι “αυτή η ελπίδα που δομεί ένα κίνητρο για να ανατιμετωπίσουν τους τρομοκράτες στα εκπονημένα σχέδια τους κατά της Συρίας”.“Πρωταρχικά λογαριάζουμε στο λαό γιατί χωρίς την λαική υποστήριξη είναι απίθανο  να διατηρηθούμε σταθεροί και σε δεύτερο επίπεδο στους φίλους που υποστηρίζουν αποφασιστικά τη Συρία ”.
Όσο για τις προτάσεις ότι το συριακό έχει μπει στο ”τελευταίο του τέταρτο της ώρας “ ο πρόεδρος al-Assad υπογράμμισε ότι δεν μπορούμε να λέμε ότι η κρίση είναι στο τελευταίο της τέταρτο της ώρας μέχρι να σταματήσει η βάση του προβλήματος στη Συρία δηλ. η ξένη παρέμβαση,η χρηματοδότηση και η αποστολή όπλων στους τρομοκράτες αλλά και η προώθηση των τρομοκρατών στη Συρία.  “Όταν οι χώρες συνωμότες εννατίον της Συρίας  που ενέχονται στην έκχυση του συριακού αίματος σταματήσουν την υποστήριξη που στην τρομοκρατία θα είμαστε σε θέση να πούμε ότι μπήκαμε στο τελευταίο τέταρτο της ώρας της κρίσης  και τότεοι άλλες λεπτομέρειες όπως αυτή του πολιτικού διακανονισμού , της πολιτικής διάστασης ή άλλα ανάλογα μέτρα θα είναι πιο έυκολα ακόμη κι αν η μάχη κατά των τρομοκρατών θα συνεχίζεται. ”.“Αν σταματήσει η υποστήριξη της τρομοκρατίας από το εξωτερικό η μάχη κατά αυτού του φαινομένο θα είναι πιο εύκολη ”, τόνισε ο al-Assad.
”Είμαστε διατεθειμένοι χωρίς δισταγμό να κάνουμε διάλογο με δυνάμεις που παρουσιάζονται ως αντιπρόσωποι του συρικαού λαού και που διαβεβαιώνουν ότι αυτοί αντιπροσωπεύουν αυτό το λαό ότι του ασκούν μια επιρροή.  Για να είναι αποτελεσματική η πολιτική διάσταση  θα πρέπει σε αυτήν να μετέχουν συριακές πολιτικές δυνάμεις ανεξάρτητες που ν΄ανήκουν στο συραικό λαό.  Αλλά αυτά τα χαρακτηριστικά δεν τα βρίσκουμε σε πολλές δυνάμεις με τις οποίες κάνουμε διάλογο και που εξαρτώνται από το εξωτερικό πολιτικά και οικονομικά. ”
“Η πολιτική διάσταση είναι απαραίτητη όχι μόνο για τη λύση της κρίσης αλλά και για την ανάπτυξη της Συρίας.  Σχολιάζοντας τους τελευταίους βομβαρδισμούς του Ισραήλ είπε: “Κάποιες συριακές ομάδες δεχόμενες να συνασπιστούν με τον εχθρό όπως το Ισραήλ καλούν εχθρικές δυνάμεις να επέμβουν στη Συρία και τις ενδυναμώνουν να στοχοποιούν τη Συρία. ”.
Ο πρόεδρος al-Assad σημείωσε ότι αν θέλουμε να αντιπαρατεθούμε στο Ισραήλ θα πρέπει αρχικά ν΄αντιμετωπίσουμε τα εργαλεία του  “γιατί είναι αδύνατο να συγκρουστείς με έναν εξωτερικό εχθρό αν έχεις έναν εσωτερικό εχθρό  ”, διευκρίνισε.« To αληθινό εργαλείο που χρησιμοποιεί το Ισραήλ σήμερα που είναι πιο σημαντικό παρά τα χτυπήματα αυτών των τελευταίων ημερών είναι οι τρομοκράτες στη Συρία  » δήλωσε ο Assad σε συνέντευξη που παραχώρησε στο λιβανέζικο κανάλι    Al-Manar και που θα μεταδοθεί ολόκληρη σήμερα Τρίτη στις 9.30. »Αυτό που κάνουν αυτοί είναι πολύ πιο επικίνδυνο παρά αυτό που έκανε το Ισραήλ πρόσφατα « ,πρόσθεσε.
Στο ερώτημα αν ο σιωνιστικός εχθρός επωφελείται από το γεγονός ότι η Συρία είναι απασχολημένη με τη μάχη κατά των τακφιριστών τρομοκρατών για να της εξαπολύσει επιθέσεις ο πρόεδρος al-Assad είπε: “αυτό μπορεί ίσως να αποτελέι έναν παράγοντα αλλά ο πιο σημαντικός παράγοντας είναι η παρουσία κάποιων πλευρών που είναι διατεθημένες να συργαστούν με τον εχθρό.”
Ερωτώμενος για το αν δόθηκε η Πατρίδα σε Ιράν και Hezbollah όταν είπε σε τελευταίο του λόγο ότι η πατρίδα ανήκει όχι σε αυτούς που εδρεύουν σε αυτήν αλλά σε όποιους την υπερασπίζονται και την προστατεύουν ο πρόεδρος είπε ότι κάποια άτομα αν και δεν εδρεύουν στη Συρία την υπερασπίζονται ενώ υπάρχουν άτομ απου κατοικούν στη πατρίδα και όμως έυχονται καθημερινά  να τη βομβαρδίσει το ΝΑΤΟ  ή να επέμβουν ξένες χερσαίες δυνάμεις διαβεβαιώνοντας πως μιλάει μόνο για σύριους.
Σχολιάζοντας τη δράση του ειδικού απεσταλμένου του ΟΗΕ για Συρία του  Staffan de Mistura, που κάθε φορά στις δηλώσεις του κατηγορεί το συριακό κράτος ο πρόεδρος τόνισε ότι οι ΗΠΑ και οι δυτικές χώρες δεν θα δεχθούν αμερόληπτο απεσταλμένο  του ΟΗΕ “γι αυτό και οι μεροληπτικές δηλώσεις των απεσταλμένων εγγράφονται στο πλαίσιο του ρόλου που τους ζητήθηκε ”.
Για Ρωσία είπε ό τι η Ρωσία υπερασπίζεται αρχές δεν υποστηρίζει ένα πρόσωπο ή έναν πρόεδρο αλλά συγκεκριμένες αρχές όπως την Εθνική κυριαρχία και τη λαική κυριαρχία ενός λαού όσο και την απόφαση ενός λαού να επιλέξει και να εκλέξει τον πρόεδρο του.Εξέφρασε τη μεγάλη του εμπιστοσύνη στους ρώσους που την επιβεβαίωσαν κατά την διάρκεια της κρίσης με τρόπο ειλικρινή  και διαφανή.“Κάθε πρωτοβουλία οφείλει να σεβαστεί την συριακή εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα το αδιάσπαστο αυτής…..η μάχη κατά της τρομοκρατίας είναι η προτεραιότητα”.
Ο σύριος πρόεδρος τόνισε:Το Ιράν αρνήθηκε να εισάγει άλλα ντοσιέ στις διαπραγματεύσεις για τα πυρηνικά και αυτό ήταν μια απόφαση δίκαιη και ευφυής.Η εκεχειρία γίνεται μεταξύ κρατών ή στρατών και όχι μεταξύ ενός κράτους και τρομοκρατικών οργανώσεων.Η Συρία είναι στο ίδιο στρατόπεδο με τον αιγυπτιακό λαό και στρατό κατά της τρομοκρατίας.
Eρωτώμενος πάνω στη διαφορά μεταξύ της παρουσίας των μαχητών της  Hezbollah στη Συρία και των ξένων που πολεμούν στο πλευρό του αντίπαλου στρατοπέδου ο  al-Assad τόνισε ότι η διαφορά έγκειται στη νομιμότητα αφού η  Hezbollah έφθασε στη Συρία μέσω συμφωνίας με το συριακό κράτος ένα κράτος νόμιμο που αντιπροσωπεύει κι εκπροσωπέι το συριακό λαό και που διαθέτει την υποστήριξη της πλειοψηφίας του συριακού λαού.Τόνισε ότι το συριακό κράτος έχει το δικαίωμα  να καλέσει δυνάμεις προς υπεράσπιση του συριακού λαού ενώ οι άλλε ςτρομοκρατικές δυνάμεις ήρθαν στη Συρία για να σκοτώσουν το συριακό λαό χωρίς την άδεια του συριακού λαού ή της διοίκησης του κράτους που τον αντιπροσωπεύει. (sana /al manar)
dimpenews 

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com