Translate

ΚΙΝΑ ΚΑΙ ΡΩΣΙΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΙΡΑΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ

Σε ποιές πόλεις αναπτύχθηκαν οι ρώσοι πεζοναύτες στη Συρία……προστατεύουν και την ευρύτερη περιοχή στην Σελευκόβουλο

Οι ρώσοι πεζοναύτες και η Φρουρά της Ιρανικής Επανάστασης (IRG) ενίσχυσαν τις θέσεις τους εγκαθιστώντας σημεία ελέγχου στο εσωτερικό των πόλεων της Slunfeh (επαρχία Ανατολικής Λαττάκεια), Masyaf (επαρχία ανατολικής Ταρτούς) και στην Ras Al-Bassit (στην πόλη της Λαττάκεια).
Σύμφωνα με έναν ανώτερο αξιωματικό του συριακού στρατού τουλάχιστον 2.800 στρατιώτες των ειδικών δυνάμεων αναπτύχθηκαν εκκινώντας από τη βάση στη Slunfeh.Αυτό επέτρεψε στους ρώσους πεζοναύτες και στην Φουρά της Ιρανικής Επανάστασης  να δομήσουν οχυρά γύρω από την ορεινή αυτή πόλη  με θέα το κάμπο της Al-Ghaab.
Η αντικατάσταση του συριακού στρατού από ρώσους πεζοναύτες και IRG μέσα στην πόλη της Slunfeh,είναι επιτακτική για 2 λόγους:
1 –Οι ισλαμιστές δεν είχαν παρά να περάσουν από Slunfeh αν αυτοί ήθελαν να φθάσουν στην Λαττάκεια περνώντας από το κάμπο του Al-Ghaab –αλλά από εδώ και πέρα βρίσκονται αντιμέτωποι με ρώσους και ιρανούς.
2 –Η παρουσία τους στο ανατολικό τμήμα της επαρχίας της Λαττάκεια αποτελεί μια σαφέστατη προειδοποίηση  στους ισλαμιστές αντάρτες ότι η Λαττάκεια θα παραμείνει έξω από τα όρια των στρατιωτικών τους πλάνων
Το Ras Al-Bassit είναι ένα άλλο σημείο στρατηγικής σημασίας.Βέβαια όχι γιατί βρίσκεται υπό απειλή αλλά πολύπερισσότερο γιατί αποετελεί την έδρα της 4ης μηχανοκίνητης μονάδας στο Βορρά της Συρίας (το αρχικό QG είναι το Yafour,στη Δαμασκό).Οι ρώσοι πεζοναύτες και οι IRG που αναπτύχθηκαν στο Ras Al-Bassit πιθανότατα θα πηγαινοέρχονται και στην συραρμένικη πόλη του Kassab κοντά στα συροτουρκικά σύνορα.
Στην Masyaf ανατολικά της Tartous αναπτύχθηκαν γιατί αυτή η πόλη είναι η έδρα των Μονάδων Εθνικής Άμυνας αφού αυτή διαθέτει και φιλοξενεί τον μεγαλύτερο αριθμό αυτών των δυνάμεων πολιτοφυλακής  (12,000-16,000).
Στην ευρύτερη περιοχή της  Masyaf βρίσκονται οι πόλεις πλειοψηφικά χριστιανικές της Al-Sqaylabiyah και Mhardeh.Αυτές οι 2 πόλεις ήταν ο στόχος επιθέσεων από την οργάνωση της Al-Qaïda στη Συρία « Jabhat Al-Nusra».Σε κάθε περίπτωση οι πολιτοφυλακές των 2 πόλεων ήταν σε θε΄ση ν΄αποκρούσουν κάθε επίθεση.
Επιπλέον ρώσοι και ιρανοί δομούν αυτόν τον θύλακα γύρω από το Masyaf για να αποτρέψουν τους ισλαμιστές αντάρτες να διεισδύσουν στην επαρχία της Tartous. infosdany 26.9.15

Η Κίνα στο πλευρό της Ρωσίας:1 αεροπλανοφόρο της είναι ήδη στην Ταρτούς,στέλνει μαχητικά,ελικόπτερα και 1000 πεζοναύτες στη Συρία

liaoning_Tartus_25.9.15Σύμφωνα με ισπανικό μέσο που επικαλείται ασφαλείς ισραηλινές πληροφορίες το κινεζικό αεροπλανοφόρο Liaoning-CV-16 ελλιμενίστηκε στο συριακό λιμάνι της Ταρτούς και συνοδεύεται από ένα καταδρομικό.Το Πεκίνο στηρίζει τη Ρωσία στην στρατιωτική επέμβαση της στη Συρία συμμαχώντας με τη ρωσο-ιρανική πολιτική και συμμτέχοντας στη στρατιωτική συγκέντρωση δυνάμεων για την υποστήριξη του συριακού κράτους.
Ισραηλινές στρατιωτικές πηγές αναφέρουν ότι το κινεζικό αεροπλανοφόρο πέρασε μέσω της διώρυγας του Σουέζ στις 22 Σεπτεμβρίου, μία ημέρα μετά τη σύνοδο κορυφής στη Μόσχα μεταξύ του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν και του Ισραηλινού πρωθυπουργού Βενιαμίν Νετανιάχου.Ο Πούτιν ωστόσο  δεν έκανε καμία αναφορά για το κινεζικό πολεμικό πλοίο που εισήλθε στην ανατολική Μεσόγειο ή για τον προορισμό του. Η άφιξή του προσθέτει μια νέα διάσταση στην παγκόσμια στρατιωτική υποστήριξη της Μόσχας και της Τεχεράνηςστη Συρία.Στρατιωτικές πηγές αναφέρουν ότι σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις οι κινεζικές δυνάμεις θα έχουν παρατεταμένη διαμονή στη Συρία.
Οι στρατιωτικές πηγές του Ισραήλ αναφέρουν ότι το αεροπλανοφόρο που βρίσκεται στην Ταρτούςείναι άνευ αεροσκαφών.Κινέζικα μαχητικά και ελικόπτερα θα πάρουν τις θέσεις του σε αυτό στα μέσα Νοέμβρη πετώντας επευθείας από Κίνα μέσω Ιράν ή μεταφερόμενα με γιγαντιαίες ρωσικές μεταφορές από Κίνα μέσω του εναέριου χώρου Ιράν κια Ιράκ.Αυτό εξηγεί ότι τις τελευταίες ημέρες παρατηρήθηκε η ίδρυση ενός ρωσο-συριο-ιρανικού « στρατιωτικού πυρήνα συντονισμού» στη Βαγδάτη. Ο μηχανισμός αυτός, καθώς η παρουσία ρώσων αξιωματικών  στη Βαγδάτη  αποδεικνύει ότι η ρωσική στρατιωτική παρουσία δεν περιορίζεται στη Συρία, αλλά έχει αρχίσει να εξαπλώνεται και στο Ιράκ.
Το όργανο συντονισμού – ή αίθουσα διαχείρισης πολέμου – παρουσιάστηκε ως αναγκαίο για να αρχίσει η συνεργασία με το Ιράν προς  υποστήριξη των σιιτών πολιοτοφυλάκων που πολεμούν το Ισλαμικό Κράτος.Αλλά πιο άμεσα, το όργανο αυτό είναι επειγόντως απαραίτητο  για τον έλεγχο της εναέριας κυκλοφορίας των βαρέων στρατιωτικών πτήσεων ρωσικών, ιρανικών και κινεζικών που διέρχονται από τον ιρακινό εναέριο χώρο.14410137_xl
Οι στρατιωτικές ισραηλινές πηγές αναφέρουν ότι οι Κινέζοι θα αποστείλουν στη Συρία μια μοίρα J-15  που θα καταλάβουν κάποιες θέσεις  στα decks του κινέζικου αεροπλανοφόρου ενώ τα υπόλοιπα μαχητικά θα σταθμεύουν στη Ρωσική αεροπορική βάση κοντά στη Λαττάκεια. Οι Κινέζοι θα αναπτύξουν επίσης Z-18F ανθυποβρυχιακά ελικόπτερα και Ζ-18J ελικόπτερα. Επιπλέον, το Πεκίνο θα αποστείλει τουλάχιστον 1.000 πεζοναύτες για να πολεμήσουν στο πλευρό των συναδέλφων τους από τη Ρωσία και το Ιράν κατά των τρομοκρατικών ομάδων, συμπεριλαμβανομένων της ISIS.
Πηγές της ισραηλινής  αντιτρομοκρατικής επισημάνουν ότι  όπως ακριβώς θα δοθούν οδηγίες στους ρώσους πεζοναύτες να στοχεύσουν σε μαχητές από την Τσετσενία και τον Καύκασο, οι Κινέζοι πεζοναύτες θα τα αναζητήσουν να εξολοθρεύσουν Ουιγούρους μαχητές από τη βόρεια κυρίως μουσουλμανική κινεζική επαρχία Σιντζιάνγκ που μάχονται με την πλευρά των ισλαμιστών στη Συρία.
Όπως ο Πούτιν θεωρεί ανεπιθύμητη την επιστροφή των εμπειροπόλεμων τσετσένων μαχητών στη Ρωσία, έτσι και ο Κινέζος Πρόεδρος Xi θέλει να αποτρέψει την επιστροφή Ουιγούρων ισλαμιστών  από τα συριακά πεδία των μαχών στο έδαφος της ασιατικής υπερδύναμης.
Στο Zabadani έχει αναπτυχθεί ένας αριθμός ρώσων Sniper Elite οι οποίοι αυτή τη στιγμή δεν συμμετέχουν ενεργά στις μάχες αφού υφίσταται η προβλεπόμενη ανακωχή αλλά έλαβαν θέσεις κι άρχισαν να συνεργάζονται με αξιωματικούς του συριακού στρατού και μέλη της λιβανέζικης αντίστασης. Τα 20 αεροσκάφη Sukhoi 25 και τα υπόλοιπα που δέχθηκε η Συρία από τη Ρωσία απογειώνονται από τη στρατιωτική βάση Hmeimim και βομβαρδίζουν θέσεις των αντιπάλων σε Daraa, Deir ez-Zor, Idlib.
dimpenews.com
Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com