Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Russia: «μεταφορά» ενέργειας σε διαστημικό σκάφος με λέιζερ

Ρώσσοι επιστήμονες ανέπτυξαν ένα σύστημα που θα μεταδίδει ηλεκτρική ενέργεια από το ένα διαστημικό σκάφος στο άλλο, με την χρήση λέιζερ. Η τεχνολογία αυτή  προορίζεται για  τον «ανεφοδιασμό» πανάκριβων  δορυφόρων που έχουν κυρίως στρατιωτική χρήση, αναφέρει σχετικό δημοσίευμα.
Η ρωσική υπηρεσία διαστήματος (Roskosmos) πρόκειται να υλοποιήσει ένα  μοναδικό πείραμα, με την διεξαγωγή μιας « ασύρματης» μετάδοσης ενέργειας στο διάστημα, αναφέρει η εφημερίδα «Izvestia».
Αντί για καλώδια, οι επιστήμονες σχεδιάζουν να χρησιμοποιήσουν  ακτίνα λέιζερ, με την οποία η ενέργεια αυτή θα «μεταφερθεί» από το ρωσικό τμήμα του διεθνούς διαστημικού σταθμού  ISS σε  δορυφόρο . Ο δορυφόρος  θα βρίσκεται από τον  ΔΔΣ σε απόσταση  περίπου 1,5 χιλιομέτρου .
«Η υλοποίηση του πειράματος , πραγματοποιείται από ένα εκ των κορυφαίων εργαστηρίων  της χώρας. Υπενθυμίζεται ότι σήμερα έχουν κατασκευασθεί  φωτοβολταϊκοί  δέκτες με απόδοση περίπου 60 τοις εκατό»,  ανέφερε ο επικεφαλής του τμήματος των ενεργειακών συστημάτων των διαστημικών οχημάτων  νέας γενιάς της RSC «Energia»,  Vyacheslav Tugaenko.
Σύμφωνα με τους ερευνητές, η ικανότητα της «μεταβίβασης» της ενέργειας   από το διεθνή διαστημικό σταθμό  , θα λάβει χώρα από ισχυρούς σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας προς  άλλα διαστημικά οχήματα, στα οποία θα εγκατασταθούν  ειδικοί δέκτες και μετατροπείς της ενέργειας , ανοίγοντας έτσι  νέους ορίζοντες στην εξερεύνηση του διαστήματος.
                            
Η ιδέα της «ανεφοδιασμού» των δορυφόρων στο διάστημα υπήρχε από τους επιστήμονες από τα μέσα του περασμένου αιώνα. Σύμφωνα με ένα μέλος της Ρωσικής Ακαδημίας διαστήματος  A. Tsiolkovsky . Πρώτα απ “όλα απαιτείται η υλοποίηση ανεφοδιασμού δορυφόρων σε  τροχιά. Επιπλέον, η  «απομακρυσμένη» διαδικασία  ανεφοδιασμού μπορεί να είναι χρήσιμη σε στρατιωτικές χρήσεις .

Σχόλια

7spynews on facebook


ενεργό link
ενεργό link

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μια περίεργη προετοιμασία: Χωρίς κινητά στον στρατό για μία εβδομάδα – Ιδού πως μας «χτυπά» η Αγκυρα

Μια περίεργη προετοιμασία, η οποία έχει σχέση με τις επικοινωνίες, εφαρμόζεται για πρώτη φορά στον Στρατό. Μόνο με υπηρεσιακά μέσα πραγματοποιούνται οι

ΓΙΑΤΙ ΕΠΙΤΕΛΗΣ ΤΟΥ ΓΕΕΘΑ ΔΗΛΩΣΕ ΠΩΣ… «ΑΡΧΙΣΕ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ»!!

Μεγάλη αίσθηση έχει κάνει η δήλωση όπως αναφέρεται επιτελή του ΓΕΕΘΑ ότι : «Δεν περιμένουν κανένα πόλεμο στο Αιγαίο. Έχει ήδη ξεκινήσει κι έχουμε ήδη τον πρώτο νεκρό μας!»ç

Aπόρρητα προγράμματα για τους εξωγήινους! VID

Η υπερεθνική ελίτ που κυβερνά τον κόσμο προσπαθεί με κάθε τρόπο να κρατήσει μυστικά τα βρώμικα σχέδια της για την ανθρωπότητα.
Στο παρακάτω videο αποκαλύπτονται πληροφορίες για τις

Αυτό το «μέτωπο» κρίνει τον τρίτο παγκόσμιο πόλεμο

Η προειδοποίηση Πούτιν Το μέτωπο που θα κρίνει την έκβαση των γεγονότων στον πλανήτη και το αν θα γίνει παγκόσμιος πόλεμος ή όχι, δεν είναι γεωστρατηγικό αλλά πολιτικό.

ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΛΑΒΕΤΕ ΑΝΩΜΑΛΟΙ...Αλλάζουν τις ελληνικές οικογένειες όπως τις ξέραμε vid

Επίσπευση και απλούστευση των διαδικασιών αναδοχής και υιοθεσίας, χαρτογράφηση των παιδιών που φιλοξενούνται στα ιδρύματα προωθεί νομοσχέδιο του υπουργείου

Και τώρα Ντεράα: Ο φιλελεύθερος Άσσαντ μετά την Α.Γουτα «καθαρίζει» και τον τελευταίο θύλακα των ισλαμοπιθήκων και τελειώνει τον πόλεμο

Η απελευθέρωση της ανατολικής Γούτα, που βρίσκεται στις πόρτες της Δαμασκού, ανοίγει τον δρόμο για την ανάπτυξη του συριακού στρατού σε άλλες περιοχές με πιθανότερο