Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Russia: «μεταφορά» ενέργειας σε διαστημικό σκάφος με λέιζερ

Ρώσσοι επιστήμονες ανέπτυξαν ένα σύστημα που θα μεταδίδει ηλεκτρική ενέργεια από το ένα διαστημικό σκάφος στο άλλο, με την χρήση λέιζερ. Η τεχνολογία αυτή  προορίζεται για  τον «ανεφοδιασμό» πανάκριβων  δορυφόρων που έχουν κυρίως στρατιωτική χρήση, αναφέρει σχετικό δημοσίευμα.
Η ρωσική υπηρεσία διαστήματος (Roskosmos) πρόκειται να υλοποιήσει ένα  μοναδικό πείραμα, με την διεξαγωγή μιας « ασύρματης» μετάδοσης ενέργειας στο διάστημα, αναφέρει η εφημερίδα «Izvestia».
Αντί για καλώδια, οι επιστήμονες σχεδιάζουν να χρησιμοποιήσουν  ακτίνα λέιζερ, με την οποία η ενέργεια αυτή θα «μεταφερθεί» από το ρωσικό τμήμα του διεθνούς διαστημικού σταθμού  ISS σε  δορυφόρο . Ο δορυφόρος  θα βρίσκεται από τον  ΔΔΣ σε απόσταση  περίπου 1,5 χιλιομέτρου .
«Η υλοποίηση του πειράματος , πραγματοποιείται από ένα εκ των κορυφαίων εργαστηρίων  της χώρας. Υπενθυμίζεται ότι σήμερα έχουν κατασκευασθεί  φωτοβολταϊκοί  δέκτες με απόδοση περίπου 60 τοις εκατό»,  ανέφερε ο επικεφαλής του τμήματος των ενεργειακών συστημάτων των διαστημικών οχημάτων  νέας γενιάς της RSC «Energia»,  Vyacheslav Tugaenko.
Σύμφωνα με τους ερευνητές, η ικανότητα της «μεταβίβασης» της ενέργειας   από το διεθνή διαστημικό σταθμό  , θα λάβει χώρα από ισχυρούς σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας προς  άλλα διαστημικά οχήματα, στα οποία θα εγκατασταθούν  ειδικοί δέκτες και μετατροπείς της ενέργειας , ανοίγοντας έτσι  νέους ορίζοντες στην εξερεύνηση του διαστήματος.
                            
Η ιδέα της «ανεφοδιασμού» των δορυφόρων στο διάστημα υπήρχε από τους επιστήμονες από τα μέσα του περασμένου αιώνα. Σύμφωνα με ένα μέλος της Ρωσικής Ακαδημίας διαστήματος  A. Tsiolkovsky . Πρώτα απ “όλα απαιτείται η υλοποίηση ανεφοδιασμού δορυφόρων σε  τροχιά. Επιπλέον, η  «απομακρυσμένη» διαδικασία  ανεφοδιασμού μπορεί να είναι χρήσιμη σε στρατιωτικές χρήσεις .

Σχόλια

7spynews on facebook


ενεργό link
ενεργό link

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο κουφός ψευτοεθνάρχης Καραμανλής αναγνώρισε πρώτος τα Σκόπια ως “Μακεδονία” το 1959!

Σημαία τους έχουν κάνει οι ψοφοδεξιοί «υπερπατριώτες» και όψιμοι «Μακεδονομάχοι» (Καμμένος, Τζιτζικώστας, κ.λπ.) την σύνοδο των πολιτικών αρχηγών υπό τον τότε πρόεδρο της δημοκρατίας τους,

Γουίλιαμ Τόμπκινς - Eρπετοειδείς, τι έγινε στη Σελήνη ... vid

Απόρρητο βίντεο της NASA στην...Σελήνη και άλλα...

Δεινόσαυροι | Nτεκαράμπια | 65.000.000 ψέματα vid

Η αλήθεια για τους δεινόσαυρους... δείτε το video ... 

Κοινωνία Χρεωμένων Σκλάβων

Είμαστε μία κοινωνία οφειλετών. Το κράτος χρωστάει , χρωστούν οι πολίτες σε αυτό  κράτος και κυρίως στις τράπεζες. Οι τράπεζες αποτελούν πλέον το μεγάλο αφεντικό.  Η ζωή ακριβαίνει διαρκώς λόγω του δημόσιου χρέους.

Άλλοι Κόσμοι Πέρα από το Χάρτη; - MORE Land Beyond the Map? (GRsubs) vid

Το συγκεκριμένο βίντεο μετά από 5 μήνες και 2.567 προβολές
το έριξαν. 
think Outside the glObe
(https://www.youtube.com/watch?v=5v57s...)
Το ξανα ανεβάζω λοιπόν, μιας και κρίνω ότι είναι από τα πιο σημαντικά του καναλιού! Άλλα 2 που έπεσαν, απλώς δεν θα ασχοληθώ.

Ο γελωτοποιός του μεγαλοκαναλάρχη – Τον γνωρίζετε όλοι

Οι γελωτοποιοί του βασιλέως είναι ένα είδος παρα-δημοσιογραφίας «επιπέδου», που άνθισε παράλληλα με τη σήψη, τη διαφθορά και τη διαπλοκή. Σαν τα λάχανα που τρέφονται από την κοπριά. Πχ στο